Халогените и пауните със STOP палките
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Много неправилно мислене имат някои колеги ...
по закон имаме право да използваме фаровете за мъгла само и единствено при намалена видимост, било то снеговалеж, дъжд, мъгла, прахоляк и т.н. При наличието на такива пътни условия полицията по никакъв начин не могат да ни глобят за включването на допълнителните светлини.
Но повечето караме с такива само за тежкарлък, айде - познаваме се пускаме си ангелите и ксеноните в халогена и пей сърце...
при наличие на каквито и да било условия намаляващи видимостта успорваме акта и толкова! в другите случай или бутаме някой лев или плащаме актове, това е ...
по закон имаме право да използваме фаровете за мъгла само и единствено при намалена видимост, било то снеговалеж, дъжд, мъгла, прахоляк и т.н. При наличието на такива пътни условия полицията по никакъв начин не могат да ни глобят за включването на допълнителните светлини.
Но повечето караме с такива само за тежкарлък, айде - познаваме се пускаме си ангелите и ксеноните в халогена и пей сърце...
при наличие на каквито и да било условия намаляващи видимостта успорваме акта и толкова! в другите случай или бутаме някой лев или плащаме актове, това е ...
ре
Колеги, само аз ли съм запознат, че според последните промени в Закона актове със стойност до 50 лв. не подлежат на обжалване в съда, а жалбата до шеша на съответното РПУ е 100% обречено на провал, защото именно това е човека който набива канчетата на патрулките по оперативки, че пишат малко актове и им поставя таргети. Това е пълен абсурд само по себе си, но като се раздуха от медиите, обясниха, че "таргетите" били мярка срещу курупцията на пътя

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Разпитвал съм ги подробно и са забранени, защото са неконцентрирана светлина и е възможно да заслепят хора с очила. Друг е въпросът ... като вали преценяват, че е по-добре заслепен този в насрещното, отколкото ти да нямаш видимост
Странна работа, но глобяват винаги мама им. Остава варианта да кажеш, че се пускат автоматично, но май вече никой не се връзва на тия.

Странна работа, но глобяват винаги мама им. Остава варианта да кажеш, че се пускат автоматично, но май вече никой не се връзва на тия.

аре не се прави че не ги правиш такива,много си стриктен сигурноSummonedToDIe написа:cucko написа:Да,затова разбера ли че има наблизо куки си ги загасям...а през останалото време си ги включвам!![]()
Няма да си съсипвам колата от тия дупки ве!
то по тая логика "Що да не си карам със 150, пък като ги видя ще карам с 40" или "Ей тоя завой(забранен) ще го направя аз, а ако са след него няма да го направя"

- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Аве ко ми се прайте на мн засегнати.. как щял да вижда дупките без халогени.. ами като внимаваш в пътя ще ги виждаш.. оправи си късите по-добре вместу да се прайш на играч и да караш на халогени.. много голяма гъзария ли е? аз мн се дразня като видя накой на халогени когато условията не го изискват... а и незнам каде гледате но халогените макар и да свеят ниско самото отражение блести по-силно от това на късите и дразни окото!

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
ей аман от позьорщина
и като ги палнеш в задръстването или пред кафенето и голяма работа става колата

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Nucl3arDru1D написа:ей аман от позьорщина![]()

А най-якото е да караш нощем и всички в насрещното да са "запалили" къде-що-има лампа по колата.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Наистина с халогените се вижда по-добре пътя, но - заслепяват! И то не само хора с очила. Този закон не е измислен просто така. Ми дайте всички да си монтираме допълнителни халогени на таваните, че да виждаме по-добре дупките, пък тоя отсреща - дреме ми, а?
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
все едно са на сафари
веднъж бяхме на нощен лов и един така нетърпимо грееше отдалече, че не е истина... веднага откликнах с фара през джама и малко преди да го изпепеля, отби вдясно и ни изчака
бе аман от специалисти гъзари вече 

веднъж бяхме на нощен лов и един така нетърпимо грееше отдалече, че не е истина... веднага откликнах с фара през джама и малко преди да го изпепеля, отби вдясно и ни изчака

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Добре ве пичове,няма да спорим!Сигласен съм с вас че халогенните са забранени!Веднъж затова щяха да ми пишат акт но се разминах срещу 10-то левчета!
Освен това добре си вършат работата да гледат и да пишат актове за халогенни но я да ви питам вас за всяка дупка колко ще е акта-само дупките ли не виждат или само гледат джоба бах мама му?!
Освен това добре си вършат работата да гледат и да пишат актове за халогенни но я да ви питам вас за всяка дупка колко ще е акта-само дупките ли не виждат или само гледат джоба бах мама му?!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
cucko написа:Добре ве пичове,няма да спорим!Сигласен съм с вас че халогенните са забранени!Веднъж затова щяха да ми пишат акт но се разминах срещу 10-то левчета!
Въпроса е, че като заслепиш човека срещу теб, не дупка, ами и крава няма да може да види

ре
Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: ре
Znajko написа:Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...
и това ще стане брат, ти виж другите закони
"глоба, ако пушиш/ядеш/говориш по тела с хендсфрии/слушаш музика в колата"
"5000лв. глоба за форсиране на автомобили"
въпрос на време е да сложат 10 000лв глоба за допълнително монтиран ксенон

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Re: ре
vicho написа:Znajko написа:Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...
и това ще стане брат, ти виж другите закони
"глоба, ако пушиш/ядеш/говориш по тела с хендсфрии/слушаш музика в колата"
"5000лв. глоба за форсиране на автомобили"
въпрос на време е да сложат 10 000лв глоба за допълнително монтиран ксенон
В такъв случай ще поизчакам малко.....

И мен са ме пробвали как реагирам на опит за глоба за халогените, нищо не стана, и пари не съм давала. Радвах им се още, че ми бяха нови и исках да си покарам с тях вечерта.
Незнам, мен лично не ме заслепяват на останалите, има други доста по-дразнещи неща на пътя, но.....така или иначе не ги пускам вече....

61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5