Халогените и пауните със STOP палките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 05 Окт 2008, 20:05

еи карам си с халогени и съм им е..л маиката на :cop:
по добре да ни виждат от колкто да стане нещо и после да се сетим за светлини...
аз си карам и с дълги постоянно през деня. не ми пука изобщо. и 50 акта да ми напишат няма да престана да го правя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DREminem » 05 Окт 2008, 23:17

Много неправилно мислене имат някои колеги ...
по закон имаме право да използваме фаровете за мъгла само и единствено при намалена видимост, било то снеговалеж, дъжд, мъгла, прахоляк и т.н. При наличието на такива пътни условия полицията по никакъв начин не могат да ни глобят за включването на допълнителните светлини.
Но повечето караме с такива само за тежкарлък, айде - познаваме се пускаме си ангелите и ксеноните в халогена и пей сърце...
при наличие на каквито и да било условия намаляващи видимостта успорваме акта и толкова! в другите случай или бутаме някой лев или плащаме актове, това е ...

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 05 Окт 2008, 23:24

Колеги, само аз ли съм запознат, че според последните промени в Закона актове със стойност до 50 лв. не подлежат на обжалване в съда, а жалбата до шеша на съответното РПУ е 100% обречено на провал, защото именно това е човека който набива канчетата на патрулките по оперативки, че пишат малко актове и им поставя таргети. Това е пълен абсурд само по себе си, но като се раздуха от медиите, обясниха, че "таргетите" били мярка срещу курупцията на пътя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
///M Club Member

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 05 Окт 2008, 23:38

Разпитвал съм ги подробно и са забранени, защото са неконцентрирана светлина и е възможно да заслепят хора с очила. Друг е въпросът ... като вали преценяват, че е по-добре заслепен този в насрещното, отколкото ти да нямаш видимост :confused:
Странна работа, но глобяват винаги мама им. Остава варианта да кажеш, че се пускат автоматично, но май вече никой не се връзва на тия. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 06 Окт 2008, 19:27

SummonedToDIe написа:
cucko написа:Да,затова разбера ли че има наблизо куки си ги загасям...а през останалото време си ги включвам! :mhihi:
Няма да си съсипвам колата от тия дупки ве! :twisted:

то по тая логика "Що да не си карам със 150, пък като ги видя ще карам с 40" или "Ей тоя завой(забранен) ще го направя аз, а ако са след него няма да го направя" :roll:
аре не се прави че не ги правиш такива,много си стриктен сигурно :?: а по темата акта е 20лв.лично проверено

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 06 Окт 2008, 21:08

Аве ко ми се прайте на мн засегнати.. как щял да вижда дупките без халогени.. ами като внимаваш в пътя ще ги виждаш.. оправи си късите по-добре вместу да се прайш на играч и да караш на халогени.. много голяма гъзария ли е? аз мн се дразня като видя накой на халогени когато условията не го изискват... а и незнам каде гледате но халогените макар и да свеят ниско самото отражение блести по-силно от това на късите и дразни окото!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 06 Окт 2008, 22:01

ей аман от позьорщина :dunno:

и като ги палнеш в задръстването или пред кафенето и голяма работа става колата :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Окт 2008, 22:04

Nucl3arDru1D написа:ей аман от позьорщина :dunno:

и като ги палнеш в задръстването или пред кафенето и голяма работа става колата :mhihi:

:yes:

А най-якото е да караш нощем и всички в насрещното да са "запалили" къде-що-има лампа по колата. :evil:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Окт 2008, 22:11

Наистина с халогените се вижда по-добре пътя, но - заслепяват! И то не само хора с очила. Този закон не е измислен просто така. Ми дайте всички да си монтираме допълнителни халогени на таваните, че да виждаме по-добре дупките, пък тоя отсреща - дреме ми, а?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 06 Окт 2008, 22:13

все едно са на сафари :mhihi:

веднъж бяхме на нощен лов и един така нетърпимо грееше отдалече, че не е истина... веднага откликнах с фара през джама и малко преди да го изпепеля, отби вдясно и ни изчака :mhihi: бе аман от специалисти гъзари вече :twisted:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Окт 2008, 22:21

Добре ве пичове,няма да спорим!Сигласен съм с вас че халогенните са забранени!Веднъж затова щяха да ми пишат акт но се разминах срещу 10-то левчета!
Освен това добре си вършат работата да гледат и да пишат актове за халогенни но я да ви питам вас за всяка дупка колко ще е акта-само дупките ли не виждат или само гледат джоба бах мама му?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Окт 2008, 22:28

cucko написа:Добре ве пичове,няма да спорим!Сигласен съм с вас че халогенните са забранени!Веднъж затова щяха да ми пишат акт но се разминах срещу 10-то левчета!
Освен това добре си вършат работата да гледат и да пишат актове за халогенни но я да ви питам вас за всяка дупка колко ще е акта-само дупките ли не виждат или само гледат джоба бах мама му?!

Въпроса е, че като заслепиш човека срещу теб, не дупка, ами и крава няма да може да види ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 06 Окт 2008, 23:12

Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...
///M Club Member

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: ре

Мнение от vicho » 09 Окт 2008, 11:50

Znajko написа:Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...

и това ще стане брат, ти виж другите закони

"глоба, ако пушиш/ядеш/говориш по тела с хендсфрии/слушаш музика в колата"

"5000лв. глоба за форсиране на автомобили"

въпрос на време е да сложат 10 000лв глоба за допълнително монтиран ксенон :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от Мишел » 09 Окт 2008, 12:21

vicho написа:
Znajko написа:Много ще ме прощавате, ама понеже сте много законосъобразни, моля, ми кажете защо са забранени никомунепречещите халогени (в края на крайщата сляп човек не бива да шофира!), а не се забранят некъдърно монтираните ксенон китове на разцентровани дръгливи фарове БЕЗ ЛУПА!!! Аз откачам направо... Добре, че наскоро се сдобих с антирефлексно вътрешно огледало, та гадовете поне отзад не ми пречат. И по-специално ако влиза във форума един малоумен с тъмносиня Астра (като на полицията) дето си е сложил триксенон, а не си е регулирал фаровете и нощем кара на дълги и се вживява на Уил Смит в "Аз съм легенда" като трепе зомбитата със светлина. За мене такава кола тряа да са спира от движение от раз...

и това ще стане брат, ти виж другите закони

"глоба, ако пушиш/ядеш/говориш по тела с хендсфрии/слушаш музика в колата"

"5000лв. глоба за форсиране на автомобили"

въпрос на време е да сложат 10 000лв глоба за допълнително монтиран ксенон :mhihi:

В такъв случай ще поизчакам малко..... :mhihi: :mhihi:
И мен са ме пробвали как реагирам на опит за глоба за халогените, нищо не стана, и пари не съм давала. Радвах им се още, че ми бяха нови и исках да си покарам с тях вечерта.
Незнам, мен лично не ме заслепяват на останалите, има други доста по-дразнещи неща на пътя, но.....така или иначе не ги пускам вече.... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата