Гиславед - дайте мнение

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Гиславед - дайте мнение

Мнение от black_hawk » 05 Окт 2008, 20:15

Колеги дайте мнение за зимни гуми Gislaved Euro Frost3

ентусиаст
Аватар

Re: Гиславед - дайте мнение

Мнение от GVT » 05 Окт 2008, 20:18

black_hawk написа:Колеги дайте мнение за зимни гуми Gislaved Euro Frost3

:yes: Аз съм доволен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Окт 2008, 20:26

Аз не бих се доверил ... Както за мен са БМВ и всички устанали така и зимна гума е GoodYear UltraGrip 7+ и всички устанали
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Окт 2008, 20:32

аз ще съм 3ти сезон вече самоче с норд фрост 3 и гумата е перфектна,яка копачка нарочно съм карал по неотъпкано в дълбок сняг и с газ колата си излиза без проблем
единственото което ми се стори странно е че,зимните са ми 2 гиславед и 2 гудиър ултра грип и гумаджията ми разправя че гудиара е по лек от гиславеда и тях слага отзад

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Окт 2008, 20:43

Смени гумаджията ;) Сега сериозно слага ти goodyear отпред защото трябва да спираш все пак ... Предполага се че няма да праивиш нечовешки дрифтове .... То това е кофтито на задното предаване че неможеш да минеш с 2 гуми трябват си 4 добри
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 05 Окт 2008, 21:02

И двете марки са добри,но
-Гиславеда е много мека гума и държи много добре на чист сняг,на мокро(то зимата няма да е само сняг :mhihi: ) хич го няма
Гудиара е добър (но не по добър на сняг от Гиславеда)както на сняг така и на мокро, но пък в ценово отношение е по-скъп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 05 Окт 2008, 21:24

С една дума ако не те бъркат парите - мятай GoodYear-а. Ако обаче искаш нещо нискобюджетно, но въпреки това добро - вземи Гиславет.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 06 Окт 2008, 1:18

Колега,Гиславеда е Скандинавка гума за много лоши зимни условия.Както казаха колегите тя е доста мека и можеби няма по добра гума за сняг (направо можеш да се катериш по пистите),но на асвалт се пързаля повече и много бързо се износват,защото в БГ през зимата има-няма 20 дена сняг.Така че прецени за какви цели си ползваш колата,ако ще караш предимно градско-на Гиславеда ще им разкажеш играта за нула време,ако често ходиш на ски и по планини-тогава има смисъл да си вземеш Гиславед.За мен при наще условия и климат Гудиар са оптималния вариант.
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 06 Окт 2008, 9:37

само гилсавед съм карал до сега, и гумата на сняг няма равна, ако си скиор и ходиш често по планините, това е твойта гума ;)
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 06 Окт 2008, 10:25

Супер са Гиславеда .... :)
_!_

Гост
Аватар

Re: ...

Мнение от Гост » 06 Окт 2008, 14:31

Изрода написа:Колега,Гиславеда е Скандинавка гума за много лоши зимни условия.Както казаха колегите тя е доста мека и можеби няма по добра гума за сняг (направо можеш да се катериш по пистите),но на асвалт се пързаля повече и много бързо се износват,защото в БГ през зимата има-няма 20 дена сняг.Така че прецени за какви цели си ползваш колата,ако ще караш предимно градско-на Гиславеда ще им разкажеш играта за нула време,ако често ходиш на ски и по планини-тогава има смисъл да си вземеш Гиславед.За мен при наще условия и климат Гудиар са оптималния вариант.

Баш така е - Гиславед е правена за каране на сняг и лед... Само не съм съгласен, че ще им видиш сметката за отрицателно време по асфалта - пак ще си ги караш 2-3 зими... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Окт 2008, 16:45

Гиславед-а са много добри.
И на неутъпкан сняг, и на нормални зимни условия (студен асфалт) и т.н.
Взимай ги смело, няма да съжаляваш. Карал съм такива 2 зими на кола с предно (само с два броя) и нямаше проблем дори на голям сняг.
С задното е малко по-трудно но като свикнеш няма ядове ;)

А относно компетенцията по-горе - тия УлтраГрип7+ не са ли от тая година, та имаш такива наблюденя върху тях.
Мога да ти кажа че нито КонтиУинтър контакт , нито мишлен алпин отстъпват на гудиера, да не кажа че са и по-добри. И с колко модела зимни гуми си карал та имаш такива наблюдения :confused:
А и като цяло гудиер не е обвързана с БМВ по никакъв начин, нито е препоръчвана :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 10 Окт 2008, 12:59

здравейте, и мен ме съветват да слагам Гиславед, защото живея на един байр ама сриозен, комшията карал с такива старата 5ца и вика че докато ги открил бил пръв авер с веригите, сега даже не ги знаел каде са веригите. Миналата година бях с Дънлоп уинтер спорт незнам си кво си, бяха добре,но на задна бях жив зян.
Колкото до изтъркването всички знаем че зависи от темературата.
Не забравяйте, яе цените на гумите зависят и от МАРКАТА на Гудиара му плащаме поне 30% само заради името. Гиславеда са шведи и от 1992г са част от Континентал.
Мисля да им се доверя, все пак си возя детето и жената нали ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 06 Ное 2008, 11:48

ivo098 написа:само гилсавед съм карал до сега, и гумата на сняг няма равна, ако си скиор и ходиш често по планините, това е твойта гума ;)

Все пак,рекламата на мишелин алпин,гласи:"добре запозната с всякакви зимни условия"! Гиславед е хубава гума,но както е ясно,само на сняг! Мека гъвкава гума и на сухо или мокро е мн. кофти!
Дънлоп или гудиар :)....иии дринееее :driving: :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 06 Ное 2008, 13:42

Новия Гиславед хич не е толкова мек ;)

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ