Top Gear относно собствениците на м-ки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 01 Окт 2008, 0:33

Глупаци.
По принцип следя и купувам списанието, но тази статия е е*ати бозата...
А колкото до автора...кой знае колко смешен е направила някоя М-ка голфа му...
Turturelo, кажи нещо по въпроса, нали си вътрешен човек?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 01 Окт 2008, 1:25

Трябва да се съглася със Стефан.
Повечето от тези "колеги", които съм срещал на пътя, грам идея си нямат какво карат и защо го карат, къде и как да го карат. Наистина е едно по-достъпно Порше, купено от повечето за удължаване на любовния жезъл, ако мога така да се изразя.
По пътищата 2 пъти съм срещал същият ентусиазъм към колата - 1 път от един бивш съученик, който кара също М3, много преди мен и продължава да го кара, вторият път като задминах едно М5 с транзитен номер и пуснах аварииките, той присветна. Тва е. Останалото отговаряше на усмивките ми и вдигнатите палци с кисели погледи тип "я па тоа, и той ли има кола като мойта".
Интересно ми е ако се напише статия за АМГ или Ауди РС - сериите, какъв ли ще е процента селяни там :mhihi: Определено по-голям от този на М-купувачите. Ама тва са, нали... Разни такива истини, дето са публична тайна, защото дайте да видим колко селянчета с вирнати бритони и силиконени кифли, заради които две породи е измислена думата "киселяк", се качват в М-ки и колко от тях - в АМГ и РС, пък да говорим тогава.
Абе въпросът е да се плюе по нещо.
До тук за Българската действителност.
Истинските фенове на БМВ в Германия/Швейцария са вдигнали ръце от това на всеки светофар да ги заплюват, защото БМВ-та (3та серия, М-ки също, всички спортни модели - това включвам тук) се карат от турци и албанци.
В Англия не стоят много по-различно нещата.
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 01 Окт 2008, 8:51

Пичове ако искайте се обиждайте, но от 5 месеца карам БМВ и започнах да се заглеждам повече по "колегите" и начина им на каране - е няма по-големи селяндури и цървули-комплексари от повечето шофоьори на БМВ в България. Голфаджиите ряпа да ядат...
Ако говорим конкретно за статията : Тъй като става въпрос за автомобили 2006-натам - TOPGEAR не са вьобще прави, тъй като няма друг производител, на който топ спортните модели да са по изичстени - всичко е подчинено на динамиката. Примерно при АУДИ (РС) и МЕРЦЕДЕС (Разните АМГ и др. подобни) то са едни излишно раздути брони, едни светещи герлянди(АУДИ), спойлерчета, антикрила и какво ли не още "тип илиенци", а за интериорите да не говорим...
Това за "удължаването на любовния жезъл" е пълна глупост...
Кажете ми коя жена прави рзлика между 316 и М3.
Ако е някоя, която ще я сваляш с кола , то за нея си просто с БЙЕ ЙЕМ ВЙЕ, а не с ЙЕМ ТРОЙКА

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 1.9., `99
Мечтае да кара: Touring
Детайли за колата: Kompact

Мнение от gele76 » 01 Окт 2008, 9:43

За такива ли Мки става въпрос??? Долен ляв ъгъл под фара!

Изображение
Изображение
Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...

http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 01 Окт 2008, 11:05

Статията си е вярна. Просто сигурно 1/10 от хората които карат Марката са фенове, останалите просто си я карат или се гъзареят с нея. А като видя изрусено киче в баварка (която 90% от случаите е по-хубава от моята) направо ми иде да го извадя за кичето през джама и да си му обесня, че не може да срами името със селската си недорасла външност и манталитет...
И стига сте ми обиждали 316-ката, щото като ги закачим на компютъра в сервиза ще покаже по-добра работа от ваще самосвали и хеликоптери и други нисколетящи ...

пс. А оня ден видях дядо с готина бяла коса и доста сносна баба в 6-ца кабрио ... сигурно ги съм зяпал много смешно, но скоро не съм бил свидетел на нещо толкова яко. Дядката костюмар с разкопчана риза и кърпа на врата, косата му се вее от вятъра. ИСКАМ ДА СЪМ ДЯДО В 6-ца !!!
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар

не

Мнение от Любо Мегов » 01 Окт 2008, 12:51

justinmaggie написа:Аз пък съм напълно съгласен със автора на статията.Всеки който се начи на ///М си мисли че е царя на аутобана.Днеска дори един с М3-ка е46 неискам да давам номера на колата нито цвят , защото може да е свестен човек.Еми кво да ви кажа , затворена улица , хора работят там , сменят релси , но на нашия човек това не му прави впечатление и дори свирка с клаксона работниците да му направят път.Обяснете ми тва кво е ?Ония ден на слизам от надлез надежда , посока Шкода и на светофара кадето трамвая продължава по ломското , понеже видях един фен с Бясна е36 М-ка ( в последствие видях че е М3ка) и понеже можеше да мине между мене и трамвая нарочно бих ляв и го засякох , тоя почна да свири та свири , а аз след завоя има едно пазарче за плодове и зеленчуци и там спрях да си зема краставици и нашия човек реши да ме изпревари и чак ми бие спирачки и слиза , а той някакъв пишльо където сопола му тече напомпал малко мускули в кравталния фитнес и олеле кой съм аз , е няма бате , момчето излезна с няква тояга чак , зех му я , и се прибра в колата и чак се и заклщючи вътре , преставете си го побойника!Оставих си му тоягата до вратата и си тръгнах.

не си ли се замислял в обратното, че хората си взимат м-ки защото отговарят на изискванията за кола с която да си набавят адреналин чрез "глупости" по пътищата, те са карали много и различни преди това и са разбрали че само това е тяхната кола, при равни други условия ще си я вземат

не прави изводи че някой прави простотии заради това че се екачил в м-ка, той си ги е правил и като е карал друга марка/модел кола или по-слабо бмв, може да има такива които не купуват колата за шофиране но са единици и общите изводи за неправилни :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Окт 2008, 13:20

Автора явно е мислил да тегли кредит за М-ка и не са го одобрили. Тва е цялата работа според мен :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 01 Окт 2008, 13:29

аз пък мисля че 85% от хората си купуват М защото са фенове на марката бмв иначе си купуваш японска чикия леко я модваш и е духнала на светофара м-ката верно е има и доста селски изпълнения но обикновенно не са с м-повер

justinmaggie незнам колко и къде караш ма тези с порше и бентли и аудита митсубиши ево... не се ли мислят за царе на аутобана нормално е там където няма ограничения и колата ти е мощна да я юркаш все пак ако си в европата занеш какви са застраховките там в англия са категория 20 което е наи високото е какво да и плащам данаци и такси и да я карам с 120 ли :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 01 Окт 2008, 13:38

Просто не знаете колко са малко хората в БГ които си купуват М-ките защото наистина са М-ки. Ще ви дам два примера на двама собственика на М
1. Познат който има възможност да си купи каквото пожелае почти. Купи си новата М3 и махна всички буквички М. Кара я както трябва да я кара. Ходи по писти, не само в БГ.
2. Друг познат който си купи М6. Повози ме, даде ми кръгче. И го питам как да си наглася настройките от комп-а. разбирай всички коне , окачване и т.н. Отговора беше : " Ама то и такива неща ли има. Закво ше нагласяш. Карай бавно всички да те видят. Ако знаеш как се лепят мадамите. "
На номер 2 му споменах за форума, как всички ще се изкефят да видят М6. И той вика " кво да права в тоя форум. Утре ше излезне някоя кола която ше е по гъзарска и ше си купя нея. "
От 2-рия тип познавам още доста хора. Мога да ви дам колкото искате примери. Само че номер 2 е доооста по-голяма бройка от номер 1.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2008, 14:39

Agande написа:Просто не знаете колко са малко хората в БГ които си купуват М-ките защото наистина са М-ки. Ще ви дам два примера на двама собственика на М
1. Познат който има възможност да си купи каквото пожелае почти. Купи си новата М3 и махна всички буквички М. Кара я както трябва да я кара. Ходи по писти, не само в БГ.
2. Друг познат който си купи М6. Повози ме, даде ми кръгче. И го питам как да си наглася настройките от комп-а. разбирай всички коне , окачване и т.н. Отговора беше : " Ама то и такива неща ли има. Закво ше нагласяш. Карай бавно всички да те видят. Ако знаеш как се лепят мадамите. "
На номер 2 му споменах за форума, как всички ще се изкефят да видят М6. И той вика " кво да права в тоя форум. Утре ше излезне някоя кола която ше е по гъзарска и ше си купя нея. "
От 2-рия тип познавам още доста хора. Мога да ви дам колкото искате примери. Само че номер 2 е доооста по-голяма бройка от номер 1.
Хубав пост :winky: ,и си доста прав според мен.Обаче на мен ми се струва че спец е92 или е46 М3 са доста малко като процент в БГ :roll: Доста М6ци виждам в София,ма те са друга бира,май пак ти повтарям поста,ма по друг начин :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 01 Окт 2008, 16:38

Bogat-Beden написа:
Agande написа:Просто не знаете колко са малко хората в БГ които си купуват М-ките защото наистина са М-ки. Ще ви дам два примера на двама собственика на М
Хубав пост :winky: ,и си доста прав според мен.Обаче на мен ми се струва че спец е92 или е46 М3 са доста малко като процент в БГ :roll: Доста М6ци виждам в София,ма те са друга бира,май пак ти повтарям поста,ма по друг начин :)

много си прав, е36 и е46 м3 в бг си купуват 90% от случаите само ентусиасти - заради акциза съотношението цена/гъзария не е много добро и "дупетата" по-скоро си купуват някой мерцедес с малък акциз който е много по-голяма "пичеловка"......хмм в англия пък доста хора си купуват м3 заради гъзарията и защото FHM, Maxim, Top Gear са казали че е яка кола и въобще не виждат писта...имам няколко такива колеги с е46м3 които се похвалиха като ги купиха и после 'аааа аз на писта не карам...' и отделно има една категория хора който искат нещо бързо и практично и понеже имат деца забравят за 911....но за нещастие повечето е36 и е46 се карат от индийци, пакистанци и черни и вече имат твърде лоша слава...
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 01 Окт 2008, 17:08

Осъждам статията, ако бях CEO в БМВ щях да пратя доста гневно писмо до Главния редактор! :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

да

Мнение от Georgieff » 01 Окт 2008, 17:14

justinmaggie написа:Аз пък съм напълно съгласен със автора на статията.Всеки който се начи на ///М си мисли че е царя на аутобана.Днеска дори един с М3-ка е46 неискам да давам номера на колата нито цвят , защото може да е свестен човек.Еми кво да ви кажа , затворена улица , хора работят там , сменят релси , но на нашия човек това не му прави впечатление и дори свирка с клаксона работниците да му направят път.Обяснете ми тва кво е ?Ония ден на слизам от надлез надежда , посока Шкода и на светофара кадето трамвая продължава по ломското , понеже видях един фен с Бясна е36 М-ка ( в последствие видях че е М3ка) и понеже можеше да мине между мене и трамвая нарочно бих ляв и го засякох , тоя почна да свири та свири , а аз след завоя има едно пазарче за плодове и зеленчуци и там спрях да си зема краставици и нашия човек реши да ме изпревари и чак ми бие спирачки и слиза , а той някакъв пишльо където сопола му тече напомпал малко мускули в кравталния фитнес и олеле кой съм аз , е няма бате , момчето излезна с няква тояга чак , зех му я , и се прибра в колата и чак се и заклщючи вътре , преставете си го побойника!Оставих си му тоягата до вратата и си тръгнах.

Евала за постъпката колега!

Иначе съдържанието на статията е както винаги в ТГ на ръба на достоверността и с умерена доза провокация.
Просто това е стила на ТГ.
Нещата, описани там нямат нищо общо с реалността в България, още повече че авторът не е българин и не виждам какво толкова ви тревожи.
Да ви кажа ли любимия си цитат от ТГ:
"Винаги ми е било странно какви хора ходят на годишната среща на собствениците на Голф ГТИ в Австрия - за мен това са хора, които ако бяха по-способни щяха да имат къща, жена, деца и БМВ в гаража."

Просто стила им е такъв - провокация с цел да се говори за тях - което ме кефи, понеже поне заемат някаква позиция, за разлика от разните псевдо автомобилни списания, за които Пасат комби е винаги най-добрата кола.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Окт 2008, 17:20

Стефчо , а ти като (дай боже) собственик на М-ка ,четеш това заглавие и попаднеш в числото на мухльовците , какво правиш ?
Усмихваш се и казваш ,това което написа в първия си пост по темата ли ?

Мисля ,че това заклеймяване говори за малко повече от ниска обща култура на "драскача" в случая ;) Нищо повече ...

И най-вече си мисля ,че водачите на Голфове са най-зле , не тези с Мките , давам веднага пример :arrow: вчера вечерта отскочихме една групичка хора от форума с комбито до Скопие,Македония. Ами там в 01.00 часа когато нямаше почти автомобили по улиците ,точно 3 (!) Голф тройки накичени по Пернишки тертип на 3 места летяха по най-идиотския начин и изпреварваха отдясно включително и мене ...
ТЕ СА "ЦАРЕТЕ" ,към тях трябваше да е насочена статията :!: :!: :!: Не тези с Мките ,защото последните обикновенно ги виждам ,че се влачат като народна песен за да гъзареят ...

"Ти си мухльо" :arrow: "А ти си туртулумушник" бих му казал аз :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 01 Окт 2008, 18:06

Penchev написа:"Ти си мухльо" :arrow: "А ти си туртулумушник" бих му казал аз :mhihi:

Георги Пенчев

право куме та в очи :!: евала :!:

кисели били, това е като приказката за киселото грозде 8)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата