кабели за свещи въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

кабели за свещи въпрос

Мнение от phantomas » 23 Сеп 2008, 16:49

взех си нови кабели на тесла ама забравих кой каде беше знам че имат определена подредба понеже всичките са с различна дължина , кабела на тия пише всичко друго само не и номера , значи на бубините номерата от 1 до 4 ги има на двигателя не забелязах , въпроса ми е най дългия кабел за кой цилиндър е и така нататък за другите кабели , и от към фаровете ли се пада 1-ви цилиндър или откъм купето :roll:
BMW 318is

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 23 Сеп 2008, 19:02

ако не ви се чете да съкратя въпроса :mhihi:
BMW 318is

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 23 Сеп 2008, 19:27

Първия цилиндър е от към перката,намери какъв е реда на работа на мотора ти от някоя тема че и аз не знам точно,и си пускаш кабелите,като номер едно от разпределителната капачка отива към цилиндър които е даден за първи като работен.Дано си ме разбрал.Успех
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 23 Сеп 2008, 19:29

Ред на палене-1-3-4-2
Първи е от към ангренажа или както казваш фаровете.
Успех колега! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 23 Сеп 2008, 20:18

не съм с капачка а с комбинирани бубини 4в1 :) , мотора е м42 е36 , ако някой има инфо да сподели кой по дължина кабел в кой цилиндър отива , мерси предварително
BMW 318is

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 23 Сеп 2008, 20:23

Щом са ти номерирани бобините пак по същия начин като с капачката
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 23 Сеп 2008, 20:26

Бобина 1към 1ви цилиндър
Бобина 2към 3ти цилиндър
Бобина 3към 4ти цилиндър
Бобина 4към 2ри цилиндър

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 24 Сеп 2008, 13:04

мерси това го сванах въпроса ми е за кабелите - най дългия към кой цилиндър е , после по късия към и кой и така нататък...
BMW 318is

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Сеп 2008, 14:49

по-горе ти казаха как са подредени..по-пътя на логиката най-дългия кабел ще е за цилиндъра от към предния джам..и така нататък,кое не загря?
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 24 Сеп 2008, 20:02

Колега това не ти е дизел да има значение от дължината на тръбите от помпата до дюзите.Вържи ги тези кабели да заработи,пък ако някои ти се вижда много дълъг,го отрежи с каръклъзите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 24 Сеп 2008, 20:11

phantomas написа:мерси това го сванах въпроса ми е за кабелите - най дългия към кой цилиндър е , после по късия към и кой и така нататък...

за ДВА дена и с налучкване да си ги уцелил вече

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 24 Сеп 2008, 22:47

///MapTo написа:по-горе ти казаха как са подредени..по-пътя на логиката най-дългия кабел ще е за цилиндъра от към предния джам..и така нататък,кое не загря?

кво се палиш ве , тъй като гледам моя майстор ги е сложил точно обратната затова питам
BMW 318is

Аватар

Мнение от ///MapTo » 24 Сеп 2008, 22:51

phantomas написа:кво се палиш ве , тъй като гледам моя майстор ги е сложил точно обратната затова питам

Не се паля,разсъждавам логично...съжалявам,ако това не ти се отдава,но аз го казах с съвсем нормален тон...кво повече очакваш,да долетя до ямбол да ти ги подредя аз ли?Представям си ако караше кола със V12...сигурно щеше да пуснеш тема в основния :roll:

Hellrider написа:
phantomas написа:мерси това го сванах въпроса ми е за кабелите - най дългия към кой цилиндър е , после по късия към и кой и така нататък...

за ДВА дена и с налучкване да си ги уцелил вече

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от phantomas » 24 Сеп 2008, 22:58

ти да не си се родил помазан майстор , не всички са си чупили рацете с механика , сакън да не питаш и да някой разбирач да не ти счупи кефа аман
BMW 318is

Аватар

Мнение от ///MapTo » 24 Сеп 2008, 23:00

Абе чупяч на кеф...аз съм на няма и 20 години...всичко,дето го знам или съм го пипнал с двете си ръчички или съм го чел по форума без да задавам много много въпроси...това,че е форум не означава,че за всеки найстина малоумен въпрос трябва да се пуска тема...неволята учи има една такава приказка...като пипаш без да знаеш кво и що недей да ревеш после :idea:
бе кво ли се занимавам,тоя форум верно стана общото нарицание за FUN,вицове,бисери,тъпотии и прочие...добре,че не съм модератор...АМИН :!:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36