Тресене и играене на оборотите. Приказка с щастлив край!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d

Тресене и играене на оборотите. Приказка с щастлив край!

Мнение от GANUK » 18 Сеп 2008, 21:14

Привет,
ето още един проблем на едно е36:

случи се внезапно. На едно кръстовище изфорсирах доста, така 4е първо кривнах на дясно после на ляво и тръгнах мощно напред (колата има 4ип).
След 100 оба4е започна странно тресене, което доста се засили и оборотите станаха нестабилни....спрях и отворих капака...свещи, ремъци, вериги, перки..всичко ок, бензин лукоил 98 - половин резервоар...аспуси, бензинопроводи - ок, не е прегрявала, има си всички течностти....Ники Николов прегледа и другите неща в "кутията", но всичко ок. Лъчо потвърди че не може да е от чипа...евентуално инжектор, бубина...изобщо чудна работа....Колата се ТРЕСЕ и НИКАКВА Мощност...на първа ръмжи като мечка и се влачи като костенурка...

и така 1 час огледи без резултат....

Тръгнах си и на къстовищата едвам я удържах да не угасне, а когато вкучвах на 2 и 3 имаше неравномерно придърпване...Дори ми направи впечетление, че трелката на скоростта нещо не отговаря адекватно....дигам 60-80, а тя най-много до 40...

После един прав булевар Красна-Овча купел....до 120 км/ч .....и проблема се реши.....никакво треперене, никаква промяна на оборотите, отлична мощност на 1 и 2!!! Изобщо всичко кактп преди....)

Е, това беше приказка с щастлив край :)

Някаква идея какво се е случило когато съм изфорсирал по-здраво?
Иска ми се тази история да не се повтаря...

any ideas? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 18 Сеп 2008, 21:35

Кой ти знае... може някой свещ да си намокрил мъжката, тоест да си я задавил нещо. :roll: Ама то пък не е жигула, не се дави как да е.. бе нали се е оправила :D

Потребител
Аватар

Мнение от gazaritony » 18 Сеп 2008, 21:46

Абе баце на мене ми се случи съштото на тдс-а и аз я изръ4ках и се оправи,ебати та6ака.
POWERFULL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 18 Сеп 2008, 21:46

моето мнение е проблем в компютъра . грешка която се е изчистила . аз имах подобен проблем преди да сменя въздушния филтър . след смяната му 30-40 секунди ми тресеше мотора докато компютъра разбере , че вече въздуха на двигателя е достатъчен и се оправи тресенето .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 18 Сеп 2008, 22:05

бахти и компютъра щом се оправя на 120 км/ч :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не е от въздушния...сменях го преди около 2 месеца...

причината си беше форсажа на кръстовището и нещо е залепнало...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 18 Сеп 2008, 23:10

До тук доста глупости прочетох :mhihi:
Тресенето...може някое шарнирче или накрайниче да се е обадило,че му идва края на животеца...или дискче някое да е кривнало...щото те като загреят малко им трябва...
За давенето и неправилното отчитане...тука вече стана интересно...на 16-ти номер и аз ги имах тия ядове,при мен се оказа датчик на тпс-а..но при мен симптомите са други...студена гаснеше ако не поддържах изкуствено оборотите,на първа трябваше да вдигам оборотите поне до 1.5К и тогава да тръгвам,че иначе прекъсваше...ако пак обади нещо подобно,отиди на диагностика при бат Колю,че ми е интересен този проблем
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 18 Сеп 2008, 23:33

даммм,

опитах се да се обадя на Кольо, но сигурно не си е чул телефона или е бил доста зает...
разбира се ако сеслучи пак ще се консултирам и с него ;) :yes:

Назад към E36