Гасне след намокряне.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гасне след намокряне.
Здравейте колеги.Значи имам следният проблем.Снощи се прибирах с колата и минах през някой по големи локви ,които нямаше как да се избегнат след като минах колата заби муцуна и таблото изгасна фаровете и двигателя изгасна.Забутахме я и на 3-та я запалихме ,но пак тръгваше да гасне и трябваше да я форсираме докъто исъхне.Днес сутринта запали от четвърт и да направя едно кръгче пак леко се понамокри и пак не иска да запали сега.Колата е е36 316i какво според вас може да е ,че да не иска да пали?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
отиваи на диагностика и ще ти кажат с то4ност къде се мокри и не пали,компа ще е записал грешка,ама наи вероятно ще е от ламбдата
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Колега ... имах същия проблем ... и аз си мислех че като вляза в локва и тогава гасне но се оказа друго .... под дясната чиста4ка гуменото уплатнение е на шипки и бяха се откачили ... сега от както съм сложил силикон не е гаснела даже нарочно е карах през големи локви да видя дали ще угасне но за моя радост от тогава и в най големите дъждове не си е помислела да гасне ... поне при мен беше от това но все пак пиши когато разбереш от какво е ...
- MRS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i '95
Още една идея ще ти дам
.Сложи си кората под двигателя и повечето проблеми с губене на мощност,прекъсване и .т.н при мокро време ще изчезнат(при мои познат поне изчезнаха).Проблема е ,че изолацията на проводниците на датчика на коляновия и ламбда сондата(за сондата кората няма да ти помогне)са напукани или въобще ги няма(има и такива случай
).Най добре е разбира се да смениш датчиците или проводниците преди да си сложиш кората.Ти си решаваш. Също така си почисти дренажните маркучи под предното стъкло и особенно внимание обърни на отводняването при еку-то.

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
petio_bmw 318is написа:отиваи на диагностика и ще ти кажат с то4ност къде се мокри и не пали,компа ще е записал грешка
Листа със записаните грешки от диагностиката:
Намокрен картер
Мокри външни накрайници
Долната част на кутията на въздушния филтър
...
Абе вие ме изумявате в тоя подфорум...незнам къде циркулирате и какъв въздух дишате,ма целия подфорум е за бисерите последно време

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
petio_bmw 318is написа:
отиваи на диагностика и ще ти кажат с то4ност къде се мокри и не пали,компа ще е записал грешка
Прав е ... и аз на диагностиката разбрах къде ми е проблема ... даже да се уверим с риск да изгоря компа взехме едно шише с вода запалихме колата и почнахме леко да изливаме върху предното стъкло над дясната чиста4ка и уви угасна ...... слойехме силиконец изъхна пак е запалихме изляхме около 3 литра вода и резултата беше положителен ..... Диагнозата беше поставена ....
отиваи на диагностика и ще ти кажат с то4ност къде се мокри и не пали,компа ще е записал грешка
Прав е ... и аз на диагностиката разбрах къде ми е проблема ... даже да се уверим с риск да изгоря компа взехме едно шише с вода запалихме колата и почнахме леко да изливаме върху предното стъкло над дясната чиста4ка и уви угасна ...... слойехме силиконец изъхна пак е запалихме изляхме около 3 литра вода и резултата беше положителен ..... Диагнозата беше поставена ....
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
ти само с тъпи мнения ли ще ръсиш?имаш ли изобщо кола и знаеш ли за какво става въпрос,а лапе?///MapTo написа:petio_bmw 318is написа:отиваи на диагностика и ще ти кажат с то4ност къде се мокри и не пали,компа ще е записал грешка
Листа със записаните грешки от диагностиката:
Намокрен картер
Мокри външни накрайници
Долната част на кутията на въздушния филтър
...
Абе вие ме изумявате в тоя подфорум...незнам къде циркулирате и какъв въздух дишате,ма целия подфорум е за бисерите последно време
bmwmaniq написа:petio_bmw 318is написа:
хех.. ми то там отдоле е компа бре

той е зад акомулатора се сваля едни гумени изолацийки с тапички и 4-5 види .
ако е намокрен - не е добре ...
силикона къде го слагахте по точно ?
щото в долната част на стъклото има една ... лайсна или как да го нарека, която с годините е застаряла и почупена на люспи и почти я няма...
и като я няма, стъклото седи видимо с открит долен ръб .

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
оливал си компа с вода ли?bmwmaniq написа:petio_bmw 318is написа:
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
petio_bmw 318is написа:ти само с тъпи мнения ли ще ръсиш?имаш ли изобщо кола и знаеш ли за какво става въпрос,а лапе?
Ми не,Батка,нямам кола..аз тука поспамвам от време на време,правя се че ги чаткам работите,да съм и аз като големите батки...
///MapTo написа:Долната част на кутията на въздушния филтър
...

Ае със здраве,ходи пий една студена вода сега
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
petio_bmw 318is написа:оливал си компа с вода ли?bmwmaniq написа:petio_bmw 318is написа:
Да ... неразбрахме точно от къде е влизала но силикона реши проблема а него го слагахме точно от началото на стъклото и до средата на лявата чистачка ... и така си реших проблема..
сещам се че имаше тема, и даже съм питал , ама ей на нищо не мога намеря с търсачката - относно тази пластмасова лайсна,кора или как да го нарека- под стъклото и чистачките, която лайсна се напуква с годините и направо се разпада и изчезва, та да не би да е от нея ?
та... къде и на какви пари може да се купи и как се слага тва нещо ?
или силиконец е достатъчно и май ще е по лесно ?

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
miro20 написа:сещам се че имаше тема, и даже съм питал , ама ей на нищо не мога намеря с търсачката - относно тази пластмасова лайсна,кора или как да го нарека- под стъклото и чистачките, която лайсна се напуква с годините и направо се разпада и изчезва, та да не би да е от нея ?
Към 50 кинта била лайсната, сменяйте че ше ви дам едни силикони...

А при мокър комп, си почистете дренажите на отсега зад двигателя..
ей там с червено е обграден единият.. http://www.bmwpower-bg.net/forums/album ... ic_id=8635
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2