скъсан ремак

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

скъсан ремак

Мнение от bobidogg » 13 Сеп 2008, 21:40

скъса ми се ангренажен ремак огъна ми 3 клапана какво друго може да засегне

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 13 Сеп 2008, 22:21

Извинявай, някакви коментари защо се скъса ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 13 Сеп 2008, 22:24

2ве ролки се заварили и нрецакали ремака от там има удар в двигателя и криви 3 клапана и се чудя кво друго може да е ударило защото маистора ми каза че е само тва ама тои нещо маи не е в час и затова питам тук мерси на сички предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 13 Сеп 2008, 23:16

Ми биелите евентуално...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Сеп 2008, 23:23

на колко години/километри е тоя ремък... а 2 ролки да блокират е такава свирня, че ше се чуе от...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 14 Сеп 2008, 1:57

Земи си мотор м43 и си решаваш проблема
Не всичко което лети се яде

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 14 Сеп 2008, 2:20

Продавам ///М40 :mhihi:
няма хоп,няма троп
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 14 Сеп 2008, 9:00

Chapai написа:Извинявай, някакви коментари защо се скъса ?

да ти кажа ли защо се скъса....

Защото всички се правят на мангали, и не искат да сменят елементарни консумативи, ремъка е към 30 лева смяната му е някъде към 40 лева...като сложиш и ролките който са по 80 лева едната става скъпичко, ама бмв не е за скрънзи... :confused: :confused: :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 14 Сеп 2008, 9:48

traqn_savov написа:

Защото всички се правят на мангали, и не искат да сменят елементарни консумативи, ремъка е към 30 лева смяната му е някъде към 40 лева...като сложиш и ролките който са по 80 лева едната става скъпичко, ама бмв не е за скрънзи... :confused: :confused: :winky:

Абе пич човека пита за едно ти за друго му говориш. Не си е сменил ремъка това си е негов проблем са ще прави двигател да не му даваш ти парите, че ще казваш кой скръндза кой беден-богат.
bobidogg А ти като се съмняваш в майстора кво въобще дириш при него

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 14 Сеп 2008, 14:13

значи колата е купих и на 2риа ден става тва нищо не е свирило аз да не съм некав тапанар да не го чуя, а колкото до ремака при проверка маистора ми каза че бил чисто нов а ролките не ги видял явно затва не че аз несъм искал да ги сменям ти луд ли си

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 14 Сеп 2008, 14:47

Колега станалото станало сега сметни колко ще ти струва ремонта на мотора и ако излиза на парите на м43 по добре си вземи такъв
Не всичко което лети се яде

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 14 Сеп 2008, 14:57

сменя ли му клапаните просто няма смисал да го сменям остава си вечно мои хах някои път така става

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Сеп 2008, 17:12

traqn_savov написа:да ти кажа ли защо се скъса....

ейййй като почнете с тва че БМВ не било за скръндзи , край няма !!!
кво да говориме всеки си кара колата както си е сметнал за добре.......
айде не обиждай и не квалифицирай толкова бързо.....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 15 Сеп 2008, 7:09

horhef написа:
traqn_savov написа:

Абе пич човека пита за едно ти за друго му говориш. Не си е сменил ремъка това си е негов проблем са ще прави двигател да не му даваш ти парите, че ще казваш кой скръндза кой беден-богат.
bobidogg А ти като се съмняваш в майстора кво въобще дириш при него

Добре ще обясня по подробно..

ремък се къса, защото пройзводителите на автомобили го дават задължителна смяна на 70-80 хиляди, на две смяни на ремъка, задължително обтяжни ролки..

Ако този ремък гумения го караш много, гумата стаее бързо и се къса...

Във нашият сервиз, вече даже тъпите жени, дето не разбират нищо, съм ги научил вземат ли кола, първото нещо което да направят, е да дойдат в сервиза да им сменя ремъка и ролки, особенно ако колата е взета от автоморга-оп къща имах предвид :winky: а ако е италианска, малиии италианците са абсолютни кретени човек, масла не сменят, ремъци изобщо..

така че пак ви казвам, ще го напиша и с големи букви, защото явно на някой не му се чете..

вземеш ли автомобил, особенно от автокъща, първото нещо което трябва да направиш е да отидеш в сервиз да ти я прегледат, да ти сменят консумативите, да си знаеш на колко километра са ти и да си караш спокойно не на тръни че всеки момент нещо ще гръмне.

чудя се защо си играя да пиша, като никой не чете, всеки месец в сервиза идва кола със скъсан ремък и при въпроса ми, защо човек я кара до да стигне до тук, слушай обеснения....

от типа на те в автокъщата ми казаха че всички консумативи са сменяни... това е лъжа, в автокъщите крадът даже запалките по колите оригиналните тегличи и ги продават после, смяташ ли ще ще сменят ремъци на 200 автомобила..

другото обяснение е ама той изглеждаше перфектно...
ремък на око не се сменя, ако някой майстор ви каже че ремъка изглежда добре и може да кара още, направо му оставяй колата и си хващай автобуса...

Прав си че парите са си негови, но аз съм автомеханик и това ми е работата да се занимавам по цял ден с това...

а и да не си ги смените, за мен това означава работа такаче...........

Потребител
Аватар

Мнение от bobidogg » 15 Сеп 2008, 9:05

приятел ти си некав луд аз питам дали може да е ударило нещо друго ти вадиш тука некви аргументи що така па що иначе,ако доида при теб примерно и ми кажеш че ремака е чисто нов и аз си тръгна и на 50 километра след тфа го скъсам кажи после кво да те правя а, случва се тва е, а вапроса беше коренно друг но понеже ти си маистора и глеи кво става, просто е караи по спокоино маисторе :!:

Следваща

Назад към E36