Малко помощ за свързване на CD player

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Малко помощ за свързване на CD player

Мнение от KUM4o » 12 Сеп 2008, 15:43

Здравейте колеги.От скоро карам БМВ и не съм наясно с ел.инсталацията като цяло на самата кола.Има един не толкова сложен въпрос към по разбиращите.След като си купих колата взех едно ЦД сони гт20 ,но като го сложих в колата и го пуснах в употреба забелязах, че като изключа от контакт цд-то забравя всички правени настройки и след това трябва всичко отначало ,а това е доста досадно.Днес следобяда с мултицеда си направих някой измервания на кабелите зад цд-то да видя от къде може да се вземе постояннен плюс ,за да помни гадината.Случайно намерих един кабел по ,който има постоянен плюс с куплунг ,който става ето тук
Изображение
но идва големият проблем.Когато поставя това кабелче с постоянния плюс в легълцето при жълтия кабел ,дисплея на таблото започва да свети постоянно и не гасне дори ,когато извадя ключа от таблото ,но за сметка на това цд-то си помни настройките.Когато извадя кабелчето с плюса дисплея изгасва ,но пък цд-то забравя всичко.Ако някой знае как да оправя този проблем нека напише няколко реда ще съм му много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 12 Сеп 2008, 16:56

Колега,ако мислиш че всичко е вързано както трябва според мен нещата опират до настроики на ЦД-то :!: За да си сигурен,вържи двата +са от сд-то(червен/жълт)към постоянно захранване и виж дали има разлика.Ако е същата работа разцъкай по сд-то и оправи настройката.Успех
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 12 Сеп 2008, 17:50

Кабелчето за паметта е жълтото от cd-то даже трябва да е надписано на евробуксата и го връзваш с червения + дето ти е ;)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 12 Сеп 2008, 21:40

Пробвах и чевения и жълтия заедно ,но няма + ,когато колата не е на контакт.Утре ще умувам от къде мога да прокарам кабел от акумулатора и да го свържа директно към СД-то.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 12 Сеп 2008, 21:46

Попринцип по-добър варянт от това няма директен + даже и - ! от акумулатора до CD-то ;)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 12 Сеп 2008, 22:27

DirtySouth написа:Попринцип по-добър варянт от това няма директен + даже и - ! от акумулатора до CD-то ;)
И аз така си мисля ,но днес късно се сетих да си играя и се стана привечер и го отложих за утре.Аз мисля само плюс да прекарам ,защото масата си я има на буксата.А някакви идей от къде мога да вкарам кабела от акумулатора до СД-то?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 13 Сеп 2008, 10:28

KUM4o написа:
DirtySouth написа:Попринцип по-добър варянт от това няма директен + даже и - ! от акумулатора до CD-то ;)
И аз така си мисля ,но днес късно се сетих да си играя и се стана привечер и го отложих за утре.Аз мисля само плюс да прекарам ,защото масата си я има на буксата.А някакви идей от къде мога да вкарам кабела от акумулатора до СД-то?

за по-лесно си дръпни + от запалката и готово

Назад към Car аудио и видео