Въпрос за пръскалките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Kartoff запознат си колко арменския поп брат
6 литра е казанчето на кола с фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня /+ бонус още едно казанче за препарат/,
и 4.5 литра на кола без фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня и без онова малко казанче за препарат

6 литра е казанчето на кола с фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня /+ бонус още едно казанче за препарат/,
и 4.5 литра на кола без фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня и без онова малко казанче за препарат

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
BMW-E39 написа:Kartoff запознат си колко арменския поп брат![]()
Е аз нямам ксенон и ми е 6 литра + пръскалки + оделно за интензивно миене ....

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
Kartoff написа:Оффф като ви гледам какви ги пишете лошо ми става... На Е39 казанчето за течността е 6 литра. Какви 4,5 литра и тем подобни ви гонят ? И течността от него се ползва за всичко, фарове и предно стъкло. Другото казанче, ако го има е за концентрат за интензивно измиване и го има даже оригинален на BMW... Аз имам и двете, но като взех колата ми беше изключен кабела от помпата на интензивното казанче, защото никой не го е пълнил с течност и да не върти напразно... То се ползва като натиснеш копчето отстрани на лоста за чистачките. Аз го пробвах и работи и сега си мисля дали да не си взема от Камор едно шише и да пробвам колко е добра тая течност... Иначе на фаровете пръска само когато са пуснати. Ако не си светнал фаровете не чакай да пръска...

това е бутона за интензивно миене !

а това са казанчетата !

1. го имат всички при някои е 4.5L при други е 6L (при мен e 6L )
2. е казанче за концентрат интензивно измиване !

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ми не не съм махнал стелките вчера боядисах едни лаисни в купето черни че имах 1 комплект стана много готино по късно може некви снимки ако не ме мързи:)
ясно е вече че като имаш пръскалки на предната броня шишето ти побира 6л, а като нямаш 4.5
малко глупаво да имаш пръскалки на предната броня и да нямаш ксенон..
некак си демоде от едно време..
ясно е вече че като имаш пръскалки на предната броня шишето ти побира 6л, а като нямаш 4.5
малко глупаво да имаш пръскалки на предната броня и да нямаш ксенон..

- Dien
- кандидат ентусиаст
-
BMW-E39 написа:ми не не съм махнал стелките вчера боядисах едни лаисни в купето черни че имах 1 комплект стана много готино по късно може некви снимки ако не ме мързи:)
малко глупаво да имаш пръскалки на предната броня и да нямаш ксенон..некак си демоде от едно време..

... то ксенон ще си сложим не е проблем !
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За да имаш такова копче, трябва да имаш и второ казанче - за интензивно миене. Копчето е същото както това на лоста за мигачите за превключване показанията на бордкомпютъра, но е разположено на лоста на чистачките.
- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
Относно казанчета
Абе хора,Здравейте,
защо се занимавате с глупости.Естественно,че е 6 литра/едното и се намира под десният преден калник.Има 2бр.помпи.Едната е голяма т.с. с голям дебит и една по-малка/Другото е с вместимост 1 литър и за концентрат за измиване на стъкло и ксенони.Помпата в малкото казанче е еднотипна с малката долу.Естественно,че при вкл.дори и габаритни светлини пръска на фаровете.
Чао!
Христо
защо се занимавате с глупости.Естественно,че е 6 литра/едното и се намира под десният преден калник.Има 2бр.помпи.Едната е голяма т.с. с голям дебит и една по-малка/Другото е с вместимост 1 литър и за концентрат за измиване на стъкло и ксенони.Помпата в малкото казанче е еднотипна с малката долу.Естественно,че при вкл.дори и габаритни светлини пръска на фаровете.
Чао!
Христо
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
По между другото моите пръскалки ги оправих.Оказа се че маркучите под капака за пръскалките които са от нещо като пластмаса са остарели или са се поизпекли повече и толкова се бяха втвърдили че като ги стиснех и се разпадаха единият беше спукан и затова не пръскаха.Сега вече пръскат сякаш ще пробият стъклото.
П.С.
Бяха се прецакали горе под самият капак където минават между капака и изолиращата вата.
А като се замисля че този проблем го споделих на тия от Дунев на червено знаме и ги помолих да погледнат 2-3 дни преди това.Момчето ми каза че първо трябвало да я качат на стенда и да я дигнат да видят отдолу
Не разбирам какво щяха да гледат като им обясних че казанчето е пълно догоре и нито намаляваше нито пръскаше.

П.С.
Бяха се прецакали горе под самият капак където минават между капака и изолиращата вата.
А като се замисля че този проблем го споделих на тия от Дунев на червено знаме и ги помолих да погледнат 2-3 дни преди това.Момчето ми каза че първо трябвало да я качат на стенда и да я дигнат да видят отдолу

Не разбирам какво щяха да гледат като им обясних че казанчето е пълно догоре и нито намаляваше нито пръскаше.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Дюзите трябва да са с по два входа. Единият е от голямото казанче, дригият е за свързване с казанчето за интензивно миене. Ако дюзите ти са с по един вход- някой ги е сменял не с каквито трябва.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Re: Въпрос за пръскалките
Някой да има на идея каква е дължината на маркучите за течноста за чистачки? .От казанчето за интезивно до 3-ка и от долното казанче до 3- ка? Откъде могат да се закупят такива маркучи,че не намирам освен стандартен прозрачен шлаух? Помпичката за интезивно ми таи като налея течност,може ли да се сменя гуменото оплътнение или трябва нова помпичка?Подобен проблем имам и с долното казанче,само че там като налея повече от 2л на празно казанче и започва да тече под колата?
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2