Въпрос за пръскалките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 18 Май 2008, 12:16

Kartoff запознат си колко арменския поп брат :mhihi:

6 литра е казанчето на кола с фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня /+ бонус още едно казанче за препарат/,
и 4.5 литра на кола без фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня и без онова малко казанче за препарат :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 18 Май 2008, 15:01

BMW-E39 написа:Kartoff запознат си колко арменския поп брат :mhihi:

6 литра е казанчето на кола с фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня /+ бонус още едно казанче за препарат/,
и 4.5 литра на кола без фабричен ксенон демек пръскалки на предната броня и без онова малко казанче за препарат :winky:

Е аз нямам ксенон и ми е 6 литра + пръскалки + оделно за интензивно миене .... :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dien » 18 Май 2008, 16:09

Kartoff написа:Оффф като ви гледам какви ги пишете лошо ми става... На Е39 казанчето за течността е 6 литра. Какви 4,5 литра и тем подобни ви гонят ? И течността от него се ползва за всичко, фарове и предно стъкло. Другото казанче, ако го има е за концентрат за интензивно измиване и го има даже оригинален на BMW... Аз имам и двете, но като взех колата ми беше изключен кабела от помпата на интензивното казанче, защото никой не го е пълнил с течност и да не върти напразно... То се ползва като натиснеш копчето отстрани на лоста за чистачките. Аз го пробвах и работи и сега си мисля дали да не си взема от Камор едно шише и да пробвам колко е добра тая течност... Иначе на фаровете пръска само когато са пуснати. Ако не си светнал фаровете не чакай да пръска...

:yes: Прав е колегата !
това е бутона за интензивно миене !
Изображение

а това са казанчетата !
Изображение
1. го имат всички при някои е 4.5L при други е 6L (при мен e 6L )
2. е казанче за концентрат интензивно измиване !
8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 18 Май 2008, 16:26

ми не не съм махнал стелките вчера боядисах едни лаисни в купето черни че имах 1 комплект стана много готино по късно може некви снимки ако не ме мързи:)

ясно е вече че като имаш пръскалки на предната броня шишето ти побира 6л, а като нямаш 4.5
малко глупаво да имаш пръскалки на предната броня и да нямаш ксенон..:) некак си демоде от едно време..:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dien » 18 Май 2008, 16:38

BMW-E39 написа:ми не не съм махнал стелките вчера боядисах едни лаисни в купето черни че имах 1 комплект стана много готино по късно може некви снимки ако не ме мързи:)

ясно е вече че като имаш пръскалки на предната броня шишето ти побира 6л, а като нямаш 4.5
малко глупаво да имаш пръскалки на предната броня и да нямаш ксенон..:) некак си демоде от едно време..:)

:D Класика колега , класика от едно време !!!
... то ксенон ще си сложим не е проблем !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 19 Май 2008, 0:54

аз нямам такъв бутон S който да се натиска навътре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Май 2008, 17:57

За да имаш такова копче, трябва да имаш и второ казанче - за интензивно миене. Копчето е същото както това на лоста за мигачите за превключване показанията на бордкомпютъра, но е разположено на лоста на чистачките.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E60
Мечтае да кара: Simson
Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа

Относно казанчета

Мнение от ham » 30 Май 2008, 11:25

Абе хора,Здравейте,
защо се занимавате с глупости.Естественно,че е 6 литра/едното и се намира под десният преден калник.Има 2бр.помпи.Едната е голяма т.с. с голям дебит и една по-малка/Другото е с вместимост 1 литър и за концентрат за измиване на стъкло и ксенони.Помпата в малкото казанче е еднотипна с малката долу.Естественно,че при вкл.дори и габаритни светлини пръска на фаровете.
Чао!
Христо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 30 Май 2008, 20:02

a в лицензираните сервизи на бмв продават ли само праскалки за наще щайг :) че едната дупчица я запиших като регулирах пръскалките и карфицата се счупи а другата спря да пръска нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 30 Май 2008, 20:39

Предлагат не бой се.
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 30 Май 2008, 22:59

По между другото моите пръскалки ги оправих.Оказа се че маркучите под капака за пръскалките които са от нещо като пластмаса са остарели или са се поизпекли повече и толкова се бяха втвърдили че като ги стиснех и се разпадаха единият беше спукан и затова не пръскаха.Сега вече пръскат сякаш ще пробият стъклото. :mhihi:

П.С.
Бяха се прецакали горе под самият капак където минават между капака и изолиращата вата.

А като се замисля че този проблем го споделих на тия от Дунев на червено знаме и ги помолих да погледнат 2-3 дни преди това.Момчето ми каза че първо трябвало да я качат на стенда и да я дигнат да видят отдолу :mhihi:
Не разбирам какво щяха да гледат като им обясних че казанчето е пълно догоре и нито намаляваше нито пръскаше.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 09 Сеп 2008, 22:53

Ако може и аз да задам едно въпросче, че нещо не ми ясно :uups:
1. Имам казанче за течност 6 литра(челно стъкло+фарове)
2. Имам и за интезивни миене
под капака маркучите за интензивно миене не са вързани :confused: погледнах в RealOEM и пак останах озадачен

Изображение

дали липсва някакъв тройник?
Истината е в дизела
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Сеп 2008, 23:09

Дюзите трябва да са с по два входа. Единият е от голямото казанче, дригият е за свързване с казанчето за интензивно миене. Ако дюзите ти са с по един вход- някой ги е сменял не с каквито трябва.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 10 Сеп 2008, 11:54

Май така се е случило :(
Истината е в дизела
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: Въпрос за пръскалките

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 06 Май 2014, 15:35

Някой да има на идея каква е дължината на маркучите за течноста за чистачки? .От казанчето за интезивно до 3-ка и от долното казанче до 3- ка? Откъде могат да се закупят такива маркучи,че не намирам освен стандартен прозрачен шлаух? Помпичката за интезивно ми таи като налея течност,може ли да се сменя гуменото оплътнение или трябва нова помпичка?Подобен проблем имам и с долното казанче,само че там като налея повече от 2л на празно казанче и започва да тече под колата?

Предишна

Назад към E39