За здравословния начин на живот- да или не

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Re: За здравословния начин на живот- да или не

Мнение от stozashto » 07 Сеп 2008, 20:31

ktv написа:Понеже станах както обикновено преди 7.00 часа, нищо че е неделя, и видях че форумът е почти празен, реших да пусна такава тема. Интересно ми е какво ще е и вашето мнение за здравословния начин на живат, т.е. спазването на дневен режим- хранителен, двигателен, за почивка, без алкохол и т. н. Знам, че ще има За, ще има и Против, за това прилагам една моя снимка /не, че е нещо кой знае какво :winky: /. Който познае на колко години съм, печели подарък. :mhihi:

В "здравословния начин на живат, т.е. спазването на дневен режим- хранителен, двигателен, за почивка, без алкохол и т. н." е истината!!!
Всичко в природата съществува под някакъв режим, само т. нар. "мислещо създание" си мисли, че може да не спазва режими... Глупости!!!
ktv, мисля, че трябва да си на около 42-43 години, но изглеждаш с поне 10 по-млад... ;) (не е четка и НЕ е каквото и друго да ви хрумне...!!! :mhihi: )
"... _ _ _ ..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 07 Сеп 2008, 20:54

40 години :lol: :roll:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Сеп 2008, 21:51

28 :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 07 Сеп 2008, 22:10

Ееее тука видях мнения 45-47 години :shock:
Много стар го изкарахте Краси бре :mhihi: по спомен си на около 35-37 години.
Иначе и аз съм за здравословния начин на живот,ма от бая време нещо хич не го спазвам -> ожених се и шкембака тръгна да расте :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Сеп 2008, 22:20

колегата гони 40...!там некъде...!!ма тва мнение си го създавам от постовете ти -не от снимката...!! за съжаление аз от доста време не водя здравословен начин на живот ,ма тва не ми пречи на живота...!! в момента нямам снимка под ръка ,но ако попиташ някои колеги,които ме познават ше ти кажат ,въпреки нездравословният начин на живот на колко съм и на колко изглеждам...!!!
с тва ,разбира се ,не отричам спорта...!!бил съм професионален спортист-просто после се завъртяха нещата...!! диети и всякакви добавки и други неща не ги признавам..!единственото поддържане на форма е със спорт-и то който ти доставя удоволствие ,а не мъка и все пак някаква мярка на папото...!!! по случай това неска съм си взел дозата фитнес за 1месец напред-пренесох и подредих 15.../повтарям петнайсет/ кубика дърва!!! на мене цeла зима тва ми е фитнеса.... :mhihi:
Последна промяна SKISA на 08 Сеп 2008, 9:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Сеп 2008, 22:42

баце като ти познаят годините накараи ги по ириса на окото ти да ти познаят зодията :mhihi: :winky:
иначе по темата няма значение на колко си години а как изглеждаш и как се чувстваш!!защото гледам хора на 40-50 на нищо не приличат а дядо ми на 80 и кусур всеки ден маа по 2-3км.пеша, цяло лято на вилата и си е 6

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Сеп 2008, 0:15

Мм, многооо трудно някой може да води здравословен живот в днешно време. Просто животът, в който живееме не го позволява. Освен изброените неща като правилно хранена, физически упражнения, към здравословния начин на живот влизат и грижата за кожата, грижата за устна хигиена, както и грижата за умственото развитие.
Много хора, поради забързаният си начин на живот, често забравят тези елементарни стъпки и резултатите във времето са убийствени.
Не вярвам на някой човек сутрин да му пречи да си измие зъбите, лицето и тялото?! Нали така?! Айде, храненото...то е абстрактно, защото не можеш по някакъв график да следиш какво точно да ядеш, а в същото време ситуацията да не го позволява. Винаги може човек да намери време, за да се чувства здрав психичсеки и физически.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 08 Сеп 2008, 1:43

аз сам твърдо за спорта,най оби4ам лег-обикновенно 40-50кг,след тва сменям на лицеви опори,кат си сменям мястото с тежеста :mhihi:
най ми е кеф у кра4мата :mhihi: ,диети не спазвам,дите спазват комплексарите(ся тука ше ма изядат) :mhihi: не се лишавам нит от нощен живот ни от пиене,нит от жени,да може би не водя здравословен живот,но няма да живея сто години,алкохола не убива,нито 4е спя по 3-4 4аса на денонощие ;) тва е мойто виждане ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 08 Сеп 2008, 9:58

42?- спорт -да!-хранителен режим-неееееееее :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 08 Сеп 2008, 13:05

Абе пушач е малко смешно да говори за здравословен начин на живот, ама поне полагам някакви усилия...От половин година тръгнах на фитнес по 4-5 дни в седмицата и гледам да не ям боклуци и определено се чувствам много по-добре. Алкохол от две години и аз не знам що, ама не пия. Само по някакви поводи и то без злоупотреба. Просто не ми се пие...явно съм си отпил в студентските години...Та май единствения ми порок остана пушенето и сега навивам жената да вземем да ги спрем двамата, че сам съм пробвал два пъти, ама като я видя сутрин с кафето да си дими сладко, сладко и...А доматите верно хрупат като ябълки и са с вкус на тиква...в "обезмасленото" кисело мляко 0.1% има 2% палмова мазнина, което май си е чиста свинска мас...в "цеденото" кисело мляко има желатин...в пилешкото - хормони...едва ли някой друг освен тези, които живеят в далечните планински села и ядат каквото сами си произведат би могъл да каже, че се храни здравословно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 08 Сеп 2008, 13:31

Прави ми впечатление, че доста народ (не говоря за писалите тук, а по принцип) има крайно объркано и може би грешно понятие за здравословен начин на живот.
Решава примерно някой да започне да води „здравословен“ живот, да спортува, да пази хранителен режим... До тук добре. Масовият спорт в момента се нарича „фитнес“. Започва този някой да посещава кварталния фитнес салон. Не след дълго обаче открива, че само с нормални тренировки и нормално хранене няма да стане Аполон. Разбира, че всички редовни посетители на залата ползват „здравословни хранителни добавки“, които се съдържат и в обикновените храни, но понеже там са недостатъчни, се синтезират по... химичен път, с неизяснен ефект в дългосрочен аспект... Така постепенно първоначално хубавата идея за здравословен начин на живот, се изражда в блъскане на железа и химия „за здраве“.
Въобще в днешно време ситуацията е такава, че спорта се е изродил тотално. Сами виждате какви мутанти се състезаваха на последните Олимпийски игри.
Според мен тайната на здравословния живот се крие в думичката „умерено“. Умерен и редовен спорт, умерено хранене - без преяждане, без недояждане, с приемане на разнообразна храна с много зеленчуци, плодове, но и месо и белтъчини. Умерена консумация на алкохол - доказано е, че виното например в умерени количества е полезно за здравето. Много е важна и психиката на човек. Добронамерения, спокоен и позитивен човек е много по-здрав и физически, и психически. Здрав дух - здраво тяло ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 08 Сеп 2008, 13:34

ACCELERATOR: :clap:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 08 Сеп 2008, 14:30

Аз съм ЗА здравословния начин на живот,но е много трудно в днешно време да се спазват диети,да гледаш какво ядеш и какво пиеш.От безпаричие хората гледат все по-евтиното,а то не е много полезно.Четох в един вестник,(не помня кой,но съм ги записал)че има доста съставки в храните,които са разрешени,но вредни.Ето някои от тях.
ВРЕДНИ ОЦВЕТИТЕЛИ
Е102-слага се в жълтите храни
Е104-ако го има в боята,по-добре не го купувайте
Е120-червен оцветител,произвежда се от насекоми
Е142-от въглищен катран
КОНСЕРВАНТИ
Е210-в алкохолни напитки
Е213-в напитки,зърнени храни и месо
Е216-може да причини хронично възпаление на кожата
Е220-унищожава витаминВ1,може да предизвика остри астматични пристъпи и силно понижаване на кръвното
Е223-също може да предизвика астматични пристъпи
Е226-може да накара стар продукт да изглежда като пресен
Е233-води до затлъстяване и кожни заболявания
Е249,250,251,252-има ги в колбасите,но се смята,че могат да доведат до рак
ДРУГИ ВРЕДНИ
Е435-води до затлъстяване и кожни проблеми.Слага се в сладкишите
Е553b-талк,среща се в шоколадовите изделия и може да предизвика рак на стомаха
Е621-има го в готовите пилешки супи,при честа употреба може да предизвика главоболие и очестяване на сърдечния ритъм
АНТИОКСИДАНТИ
Е320 и 321-има ги в чипс,маргарин,бонбони,шоколад и месни продукти
ЗАБЛУДА ЗА ДИЕТИЧНИТЕ ХРАНИ
Е952-канцероген-изкуствен представител
Е954-захарин-може да предизвика диария,повръщане и болки в стомаха
Е951-аспартам,познат като nutra sweet-среща се навсякъде където пише sugar free в киселинна среда може да стане токсичен и да предизвика главоболие,проблеми с паметта,загуба на вкуса,сърцебиене и дори го обвиняват за болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер

Едно време старите хора не са спазвали диети,а и не са ходили на фитнес,въпреки това са живяли по-дълго.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 08 Сеп 2008, 15:00

Това един хубав списък за да знаем с какво се тровим, но какво да се направи като всеки продукт на пазара го има в списъка. Аз от скоро си купувам сокове "Pfanner" (Безплатна реклама :) ) в които няма от тези вредните вещества, а и мога да ви кажа, че портокаловия сок е 100% понеже се усещат люспите на портокала, но е доста скъп мисля че 2 литра са към 5 лева, но според мен си заслужава.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 08 Сеп 2008, 15:32

320i_coupe написа:Това един хубав списък за да знаем с какво се тровим, но какво да се направи като всеки продукт на пазара го има в списъка. Аз от скоро си купувам сокове "Pfanner" (Безплатна реклама :) ) в които няма от тези вредните вещества, а и мога да ви кажа, че портокаловия сок е 100% понеже се усещат люспите на портокала, но е доста скъп мисля че 2 литра са към 5 лева, но според мен си заслужава.

те са 2 вида портокал на пфанер зелен и син, синия е със "люспи" които ги наричат "парченца плод" а зеления е прецеден ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата