За здравословния начин на живот- да или не
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Re: За здравословния начин на живот- да или не
ktv написа:Понеже станах както обикновено преди 7.00 часа, нищо че е неделя, и видях че форумът е почти празен, реших да пусна такава тема. Интересно ми е какво ще е и вашето мнение за здравословния начин на живат, т.е. спазването на дневен режим- хранителен, двигателен, за почивка, без алкохол и т. н. Знам, че ще има За, ще има и Против, за това прилагам една моя снимка /не, че е нещо кой знае какво/. Който познае на колко години съм, печели подарък.
В "здравословния начин на живат, т.е. спазването на дневен режим- хранителен, двигателен, за почивка, без алкохол и т. н." е истината!!!
Всичко в природата съществува под някакъв режим, само т. нар. "мислещо създание" си мисли, че може да не спазва режими... Глупости!!!
ktv, мисля, че трябва да си на около 42-43 години, но изглеждаш с поне 10 по-млад...

"... _ _ _ ..."
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ееее тука видях мнения 45-47 години
Много стар го изкарахте Краси бре
по спомен си на около 35-37 години.
Иначе и аз съм за здравословния начин на живот,ма от бая време нещо хич не го спазвам -> ожених се и шкембака тръгна да расте

Много стар го изкарахте Краси бре

Иначе и аз съм за здравословния начин на живот,ма от бая време нещо хич не го спазвам -> ожених се и шкембака тръгна да расте

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
колегата гони 40...!там некъде...!!ма тва мнение си го създавам от постовете ти -не от снимката...!! за съжаление аз от доста време не водя здравословен начин на живот ,ма тва не ми пречи на живота...!! в момента нямам снимка под ръка ,но ако попиташ някои колеги,които ме познават ше ти кажат ,въпреки нездравословният начин на живот на колко съм и на колко изглеждам...!!!
с тва ,разбира се ,не отричам спорта...!!бил съм професионален спортист-просто после се завъртяха нещата...!! диети и всякакви добавки и други неща не ги признавам..!единственото поддържане на форма е със спорт-и то който ти доставя удоволствие ,а не мъка и все пак някаква мярка на папото...!!! по случай това неска съм си взел дозата фитнес за 1месец напред-пренесох и подредих 15.../повтарям петнайсет/ кубика дърва!!! на мене цeла зима тва ми е фитнеса....
с тва ,разбира се ,не отричам спорта...!!бил съм професионален спортист-просто после се завъртяха нещата...!! диети и всякакви добавки и други неща не ги признавам..!единственото поддържане на форма е със спорт-и то който ти доставя удоволствие ,а не мъка и все пак някаква мярка на папото...!!! по случай това неска съм си взел дозата фитнес за 1месец напред-пренесох и подредих 15.../повтарям петнайсет/ кубика дърва!!! на мене цeла зима тва ми е фитнеса....

Последна промяна SKISA на 08 Сеп 2008, 9:25, променена общо 1 път
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
баце като ти познаят годините накараи ги по ириса на окото ти да ти познаят зодията
иначе по темата няма значение на колко си години а как изглеждаш и как се чувстваш!!защото гледам хора на 40-50 на нищо не приличат а дядо ми на 80 и кусур всеки ден маа по 2-3км.пеша, цяло лято на вилата и си е 6

иначе по темата няма значение на колко си години а как изглеждаш и как се чувстваш!!защото гледам хора на 40-50 на нищо не приличат а дядо ми на 80 и кусур всеки ден маа по 2-3км.пеша, цяло лято на вилата и си е 6
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Мм, многооо трудно някой може да води здравословен живот в днешно време. Просто животът, в който живееме не го позволява. Освен изброените неща като правилно хранена, физически упражнения, към здравословния начин на живот влизат и грижата за кожата, грижата за устна хигиена, както и грижата за умственото развитие.
Много хора, поради забързаният си начин на живот, често забравят тези елементарни стъпки и резултатите във времето са убийствени.
Не вярвам на някой човек сутрин да му пречи да си измие зъбите, лицето и тялото?! Нали така?! Айде, храненото...то е абстрактно, защото не можеш по някакъв график да следиш какво точно да ядеш, а в същото време ситуацията да не го позволява. Винаги може човек да намери време, за да се чувства здрав психичсеки и физически.
Много хора, поради забързаният си начин на живот, често забравят тези елементарни стъпки и резултатите във времето са убийствени.
Не вярвам на някой човек сутрин да му пречи да си измие зъбите, лицето и тялото?! Нали така?! Айде, храненото...то е абстрактно, защото не можеш по някакъв график да следиш какво точно да ядеш, а в същото време ситуацията да не го позволява. Винаги може човек да намери време, за да се чувства здрав психичсеки и физически.
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
аз сам твърдо за спорта,най оби4ам лег-обикновенно 40-50кг,след тва сменям на лицеви опори,кат си сменям мястото с тежеста
най ми е кеф у кра4мата
,диети не спазвам,дите спазват комплексарите(ся тука ше ма изядат)
не се лишавам нит от нощен живот ни от пиене,нит от жени,да може би не водя здравословен живот,но няма да живея сто години,алкохола не убива,нито 4е спя по 3-4 4аса на денонощие
тва е мойто виждане 

най ми е кеф у кра4мата

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе пушач е малко смешно да говори за здравословен начин на живот, ама поне полагам някакви усилия...От половин година тръгнах на фитнес по 4-5 дни в седмицата и гледам да не ям боклуци и определено се чувствам много по-добре. Алкохол от две години и аз не знам що, ама не пия. Само по някакви поводи и то без злоупотреба. Просто не ми се пие...явно съм си отпил в студентските години...Та май единствения ми порок остана пушенето и сега навивам жената да вземем да ги спрем двамата, че сам съм пробвал два пъти, ама като я видя сутрин с кафето да си дими сладко, сладко и...А доматите верно хрупат като ябълки и са с вкус на тиква...в "обезмасленото" кисело мляко 0.1% има 2% палмова мазнина, което май си е чиста свинска мас...в "цеденото" кисело мляко има желатин...в пилешкото - хормони...едва ли някой друг освен тези, които живеят в далечните планински села и ядат каквото сами си произведат би могъл да каже, че се храни здравословно...
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Прави ми впечатление, че доста народ (не говоря за писалите тук, а по принцип) има крайно объркано и може би грешно понятие за здравословен начин на живот.
Решава примерно някой да започне да води „здравословен“ живот, да спортува, да пази хранителен режим... До тук добре. Масовият спорт в момента се нарича „фитнес“. Започва този някой да посещава кварталния фитнес салон. Не след дълго обаче открива, че само с нормални тренировки и нормално хранене няма да стане Аполон. Разбира, че всички редовни посетители на залата ползват „здравословни хранителни добавки“, които се съдържат и в обикновените храни, но понеже там са недостатъчни, се синтезират по... химичен път, с неизяснен ефект в дългосрочен аспект... Така постепенно първоначално хубавата идея за здравословен начин на живот, се изражда в блъскане на железа и химия „за здраве“.
Въобще в днешно време ситуацията е такава, че спорта се е изродил тотално. Сами виждате какви мутанти се състезаваха на последните Олимпийски игри.
Според мен тайната на здравословния живот се крие в думичката „умерено“. Умерен и редовен спорт, умерено хранене - без преяждане, без недояждане, с приемане на разнообразна храна с много зеленчуци, плодове, но и месо и белтъчини. Умерена консумация на алкохол - доказано е, че виното например в умерени количества е полезно за здравето. Много е важна и психиката на човек. Добронамерения, спокоен и позитивен човек е много по-здрав и физически, и психически. Здрав дух - здраво тяло
Решава примерно някой да започне да води „здравословен“ живот, да спортува, да пази хранителен режим... До тук добре. Масовият спорт в момента се нарича „фитнес“. Започва този някой да посещава кварталния фитнес салон. Не след дълго обаче открива, че само с нормални тренировки и нормално хранене няма да стане Аполон. Разбира, че всички редовни посетители на залата ползват „здравословни хранителни добавки“, които се съдържат и в обикновените храни, но понеже там са недостатъчни, се синтезират по... химичен път, с неизяснен ефект в дългосрочен аспект... Така постепенно първоначално хубавата идея за здравословен начин на живот, се изражда в блъскане на железа и химия „за здраве“.
Въобще в днешно време ситуацията е такава, че спорта се е изродил тотално. Сами виждате какви мутанти се състезаваха на последните Олимпийски игри.
Според мен тайната на здравословния живот се крие в думичката „умерено“. Умерен и редовен спорт, умерено хранене - без преяждане, без недояждане, с приемане на разнообразна храна с много зеленчуци, плодове, но и месо и белтъчини. Умерена консумация на алкохол - доказано е, че виното например в умерени количества е полезно за здравето. Много е важна и психиката на човек. Добронамерения, спокоен и позитивен човек е много по-здрав и физически, и психически. Здрав дух - здраво тяло

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
ACCELERATOR: 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Аз съм ЗА здравословния начин на живот,но е много трудно в днешно време да се спазват диети,да гледаш какво ядеш и какво пиеш.От безпаричие хората гледат все по-евтиното,а то не е много полезно.Четох в един вестник,(не помня кой,но съм ги записал)че има доста съставки в храните,които са разрешени,но вредни.Ето някои от тях.
ВРЕДНИ ОЦВЕТИТЕЛИ
Е102-слага се в жълтите храни
Е104-ако го има в боята,по-добре не го купувайте
Е120-червен оцветител,произвежда се от насекоми
Е142-от въглищен катран
КОНСЕРВАНТИ
Е210-в алкохолни напитки
Е213-в напитки,зърнени храни и месо
Е216-може да причини хронично възпаление на кожата
Е220-унищожава витаминВ1,може да предизвика остри астматични пристъпи и силно понижаване на кръвното
Е223-също може да предизвика астматични пристъпи
Е226-може да накара стар продукт да изглежда като пресен
Е233-води до затлъстяване и кожни заболявания
Е249,250,251,252-има ги в колбасите,но се смята,че могат да доведат до рак
ДРУГИ ВРЕДНИ
Е435-води до затлъстяване и кожни проблеми.Слага се в сладкишите
Е553b-талк,среща се в шоколадовите изделия и може да предизвика рак на стомаха
Е621-има го в готовите пилешки супи,при честа употреба може да предизвика главоболие и очестяване на сърдечния ритъм
АНТИОКСИДАНТИ
Е320 и 321-има ги в чипс,маргарин,бонбони,шоколад и месни продукти
ЗАБЛУДА ЗА ДИЕТИЧНИТЕ ХРАНИ
Е952-канцероген-изкуствен представител
Е954-захарин-може да предизвика диария,повръщане и болки в стомаха
Е951-аспартам,познат като nutra sweet-среща се навсякъде където пише sugar free в киселинна среда може да стане токсичен и да предизвика главоболие,проблеми с паметта,загуба на вкуса,сърцебиене и дори го обвиняват за болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер
Едно време старите хора не са спазвали диети,а и не са ходили на фитнес,въпреки това са живяли по-дълго.
ВРЕДНИ ОЦВЕТИТЕЛИ
Е102-слага се в жълтите храни
Е104-ако го има в боята,по-добре не го купувайте
Е120-червен оцветител,произвежда се от насекоми
Е142-от въглищен катран
КОНСЕРВАНТИ
Е210-в алкохолни напитки
Е213-в напитки,зърнени храни и месо
Е216-може да причини хронично възпаление на кожата
Е220-унищожава витаминВ1,може да предизвика остри астматични пристъпи и силно понижаване на кръвното
Е223-също може да предизвика астматични пристъпи
Е226-може да накара стар продукт да изглежда като пресен
Е233-води до затлъстяване и кожни заболявания
Е249,250,251,252-има ги в колбасите,но се смята,че могат да доведат до рак
ДРУГИ ВРЕДНИ
Е435-води до затлъстяване и кожни проблеми.Слага се в сладкишите
Е553b-талк,среща се в шоколадовите изделия и може да предизвика рак на стомаха
Е621-има го в готовите пилешки супи,при честа употреба може да предизвика главоболие и очестяване на сърдечния ритъм
АНТИОКСИДАНТИ
Е320 и 321-има ги в чипс,маргарин,бонбони,шоколад и месни продукти
ЗАБЛУДА ЗА ДИЕТИЧНИТЕ ХРАНИ
Е952-канцероген-изкуствен представител
Е954-захарин-може да предизвика диария,повръщане и болки в стомаха
Е951-аспартам,познат като nutra sweet-среща се навсякъде където пише sugar free в киселинна среда може да стане токсичен и да предизвика главоболие,проблеми с паметта,загуба на вкуса,сърцебиене и дори го обвиняват за болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер
Едно време старите хора не са спазвали диети,а и не са ходили на фитнес,въпреки това са живяли по-дълго.
- 320i_coupe
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW M? :)
Това един хубав списък за да знаем с какво се тровим, но какво да се направи като всеки продукт на пазара го има в списъка. Аз от скоро си купувам сокове "Pfanner" (Безплатна реклама
) в които няма от тези вредните вещества, а и мога да ви кажа, че портокаловия сок е 100% понеже се усещат люспите на портокала, но е доста скъп мисля че 2 литра са към 5 лева, но според мен си заслужава.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
320i_coupe написа:Това един хубав списък за да знаем с какво се тровим, но какво да се направи като всеки продукт на пазара го има в списъка. Аз от скоро си купувам сокове "Pfanner" (Безплатна реклама) в които няма от тези вредните вещества, а и мога да ви кажа, че портокаловия сок е 100% понеже се усещат люспите на портокала, но е доста скъп мисля че 2 литра са към 5 лева, но според мен си заслужава.
те са 2 вида портокал на пфанер зелен и син, синия е със "люспи" които ги наричат "парченца плод" а зеления е прецеден

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5