проблем с мотора М44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Същия проблем имам.
Смених всички консумативи + тампоните на двигателя и остана.
Утре е на диагностика колата и ще купя тази мембрана за картените газове и ще пиша ако е от нея.
Смених всички консумативи + тампоните на двигателя и остана.
Утре е на диагностика колата и ще купя тази мембрана за картените газове и ще пиша ако е от нея.

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
Колега, смених го. Няма според мен как да видиш здраво ли е. То си е капсулирано. Свали го твоето и виж все пак на светло. Ето и снимка. Част 16 (CRANK CASE VENT VALVE). За 79лв го взех от Вари.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
По номер излиза 11157501567.
За съжаление проблема не се оправи и май ще се окаже моточето за празен ход(има пукнатина отдолу)
Успех.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
По номер излиза 11157501567.
За съжаление проблема не се оправи и май ще се окаже моточето за празен ход(има пукнатина отдолу)

Успех.

е36
колега я виж тампоните на двигателя как са дане е от тях,а може и да има някаква консумациа на ток от време на време и за това да е така.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Още един М44 с такъв проблем, до сега не успях да се преборя, иначе си върви безгрижно. Дано някой да го открие. Успех.
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
По принцип има как да се проверява мембраната...
малко вода с веро примерно, пръскаш върху мембраната хубаво на запален двигател и ако има пукнатина да смуче въздух ще се види
( това ако е отгоре).
А щом имаш пукнатина в стъпковия мотор най верояно е от там!
малко вода с веро примерно, пръскаш върху мембраната хубаво на запален двигател и ако има пукнатина да смуче въздух ще се види
( това ако е отгоре).
А щом имаш пукнатина в стъпковия мотор най верояно е от там!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
я пробвай да си отвориш капачката на маслото,на загрят мотор..
а за пропуск на въздух се пробва най-добре чрез спрей за лесен старт
а за пропуск на въздух се пробва най-добре чрез спрей за лесен старт
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328ti
liloff и при мене е така ,но иначе колата ми е пушка и за това не му обръщам особено внимание. Сигурно е някаква дреболия ... щом при всички се наблюдава този "проблем"
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Добре де, знам че изравям стара тема ама не се сдържах. Рових си из търсачката и случаино се зачетох в тази тема. 10 човека сигурно с бмв 318ис 97 М44 с един и същ проблем включително и аз и никой не каза как и дали изобщо е управил този досаден проблем.
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
NOZES, брат, това е комплексен проблем. Не е да се смени една част и да щракаме с пръсти.
За мен това е: ламбда + дюзи (понеже са стари и се карах с "хубав" бензин), + дебитомер, + каквито други датчици се сещаш, + свещи, +амортизирани ауспуси + много вероятно вакуумни приводи (който ги покаже на схема, ще съм много благодарен.)
Другата ми кола правеше огромни проблеми от вакуумните.
Съдя по това, че след като смених свещите, проблема почти изчезна, но още се усеща ако се вживяваш много.
Това са стари коли, никога няма да работят като кола на 1000км, но това не ги прави лоши. Ако много мени обороти, явно е дебитомер (и евентуално гофриран маркуч). От там нататък, всичко са приказки на хора, на които им се свиди да си сменят спирачните дискове, но искат да оправят сериозни проблеми като "тунинговат" нещо. Сменяш си редовно възд.филтър с Бош или с БМВ оригинал и ако колата е в добро състояние, няма грижи.
За мен това е: ламбда + дюзи (понеже са стари и се карах с "хубав" бензин), + дебитомер, + каквито други датчици се сещаш, + свещи, +амортизирани ауспуси + много вероятно вакуумни приводи (който ги покаже на схема, ще съм много благодарен.)
Другата ми кола правеше огромни проблеми от вакуумните.
Съдя по това, че след като смених свещите, проблема почти изчезна, но още се усеща ако се вживяваш много.
Това са стари коли, никога няма да работят като кола на 1000км, но това не ги прави лоши. Ако много мени обороти, явно е дебитомер (и евентуално гофриран маркуч). От там нататък, всичко са приказки на хора, на които им се свиди да си сменят спирачните дискове, но искат да оправят сериозни проблеми като "тунинговат" нещо. Сменяш си редовно възд.филтър с Бош или с БМВ оригинал и ако колата е в добро състояние, няма грижи.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Според мен е нормално за 4 цилиндров мотор.От както съм взел колата го усещам това потрисане (около половин година) и не стигам до решение.Маркучи-здрави, свещи-като нови, филтри-сменени даже ходих на диагностика 2 пъти и нищо.Стъпково моторче, маф сензори , клапани и куп още простотии проверих и са като нови.Стигнах до извода, че за М44 това е нормално.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3