Какво да сменя на новата кола
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- martin_mmm
- Потребител
-
Какво да сменя на новата кола
Здравейте, утре си купувам BMW 316i компакт, 98 година
Понеже още съм нов , но отдавна съм мераклия
Искам да Ви попитам какво задължително трябва да и сменя като я взема?
Интересува ме дали този модел има ангренажен ремък?
Понеже още съм нов , но отдавна съм мераклия
Искам да Ви попитам какво задължително трябва да и сменя като я взема?
Интересува ме дали този модел има ангренажен ремък?
- martin_mmm
- Потребител
-
да за маслото знам , но ме интересува дали има още нещо специфично , което трябва да знам.
Благодаря ти
Благодаря ти
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Добре дошъл и от мен колега!
Сменяш: въздушен, маслен и горивен фитър, масалцето е хубаво да сложиш Castrol 10W40
Като цени помня че маслото 4 литра е около 80 лева, абе за цялата работа + труда ще ти легне към 160 лв, поне на мен ми легна толкова за всичките тези неща!
От там нататака ти пожелавам да пълнеш бензинец и да караш разумно.
Успех
Сменяш: въздушен, маслен и горивен фитър, масалцето е хубаво да сложиш Castrol 10W40
Като цени помня че маслото 4 литра е около 80 лева, абе за цялата работа + труда ще ти легне към 160 лв, поне на мен ми легна толкова за всичките тези неща!
От там нататака ти пожелавам да пълнеш бензинец и да караш разумно.
Успех

- martin_mmm
- Потребител
-
Да може да се каже, че и аз толкова бях планирал , че ще излезне.
Какъв разход ви дава на вас компакта? Колата е 105 к/с. Четох различни теми и повече казват, че им дава градско около 10-11, а извън около 7
Какъв разход ви дава на вас компакта? Колата е 105 к/с. Четох различни теми и повече казват, че им дава градско около 10-11, а извън около 7
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Kregec
- ентусиаст
-
Баце казвам ти така щото имам същия компак само дето е 94 но двигателя е същия:
Градско гори при нормално каране: 10/100
Извън градско при нормално каране: 7-8/100
Когато не карам нормално в града става 12/100 а извън градско 9-10/100, според зависи. Това са преблизителни стоиности, чесно да ти кажа не съм я засичал с точност. И ти препоръчвам да не е караш с 95 използвай по висок октан по добре е за колата.
Ако имаш други въпроси пиши с каквото мога ще помагам!
Успех!
Градско гори при нормално каране: 10/100
Извън градско при нормално каране: 7-8/100
Когато не карам нормално в града става 12/100 а извън градско 9-10/100, според зависи. Това са преблизителни стоиности, чесно да ти кажа не съм я засичал с точност. И ти препоръчвам да не е караш с 95 използвай по висок октан по добре е за колата.
Ако имаш други въпроси пиши с каквото мога ще помагам!
Успех!
- martin_mmm
- Потребител
-
Благодаря ви , засега не мога да се сетя, но като я взема предполагам, че ще имам още въпроси.
А какви са най-честите проблеми на този модел?

А какви са най-честите проблеми на този модел?

- Kregec
- ентусиаст
-
Ще ти кажа при мен до момента какъв беше основниа проблем които спря да го прави но незнам как! Мененето на оборотите на празен ход. Има моторче което подържа оборотите и като се замърси започват да играят това е едната пречина, щото има и други, вадих го и го чистих двъти не се опраи накрая смених бензина започнах да я карам със 100 октана смених и бензиновия филтър и се оправи, до момента не е правила тея филми. Карах е на диахностика щото си мислех че може да е ламба сонда но на компа излезе че всичко е ок нямаше грешка. Така че за мен си остава загадка, но щом смених безиновия филтъри и смених бензина се оправи. Амо тоя проблем с оборотите до колкото съм запознат не само при компака а при почти всички БМВ-та.
Колега все пак като е вземеш е закараи в някои сервиз да е огледат обстоино на някои на когото вярваш, щото има много майстори тъпаци дето са виждали БМВ само на картинка от дъвка Турбо и ще те накарат да смениш и някоя здрава част.
Колега все пак като е вземеш е закараи в някои сервиз да е огледат обстоино на някои на когото вярваш, щото има много майстори тъпаци дето са виждали БМВ само на картинка от дъвка Турбо и ще те накарат да смениш и някоя здрава част.
Последна промяна Kregec на 19 Авг 2008, 17:01, променена общо 1 път
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
първо да ти кажа добре дошъл , а за проблемите вих по отгоре във форума на Е36 има ''важна'' тема - често срещани проблеми при е 36
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
а шо забравяте че има още 2 ремъка и 2-3 ролки? или тя като не е с ангренажен ремък другите не трябва да се сменят?
я вари сменяй и другите ремъци че си **** мамата ако се скъсат... общо 2-та не са повече от 60 лв.
я вари сменяй и другите ремъци че си **** мамата ако се скъсат... общо 2-та не са повече от 60 лв.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ogi написа:а шо забравяте че има още 2 ремъка и 2-3 ролки? или тя като не е с ангренажен ремък другите не трябва да се сменят?
Общо двата са 110 лева колега даже 112 ако не се лъжа трябва да погледна ,а ако няма климатик май не са 2
I'm slowly drifting

- radosi
- кандидат ентусиаст
-
ако говорим за 1.9 двигател 105 коня.
и аз скоро си взех такав .. докарах го от германия .. по пътя към българия са 95% магистрала. даде ми 6.3 при 120 средно 4 човека и пълен багажник. респект !
Виж си ремаците те са едни много далги 6 и 4 пистови .. моите като я взех бяха бая амортизирани . На колата може да и слагаш longlife 5w30 и да си караш 25000 км без ядове. Моята която е карана 120000 км в германия е карана само с такова и двигателя е перфектен т.е не трябва да те притесняват многото километри между интервалите.
Сложих и ГИ но не сам засичал още но относно вървене няма ядове
- просто тоя двигател го позволява.
и аз скоро си взех такав .. докарах го от германия .. по пътя към българия са 95% магистрала. даде ми 6.3 при 120 средно 4 човека и пълен багажник. респект !
Виж си ремаците те са едни много далги 6 и 4 пистови .. моите като я взех бяха бая амортизирани . На колата може да и слагаш longlife 5w30 и да си караш 25000 км без ядове. Моята която е карана 120000 км в германия е карана само с такова и двигателя е перфектен т.е не трябва да те притесняват многото километри между интервалите.
Сложих и ГИ но не сам засичал още но относно вървене няма ядове

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2