Закон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Закон

Мнение от acer » 18 Авг 2008, 12:57

Въртят ми се едни идейки, но не съм много запознат, а вече 4 дена не мога да се свържа с БФС (български фармацевтичен съюз). Става въпрос закона за отварянето на аптека, още ли гласи: "224 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Лице без фармацевтично образование няма право да притежава аптека"?
Бях чул, че миналата година е бил предложен закон с който това правило се променя, т.е всеки може да има до 4 аптеки като сключи трудов-договор с магистър-фармацевт. Тая година нещо говориха за него, но тогава не ме вълнуваше и не разбрах, приложиха ли го?
Гледам фармацевтите скокнаха на крак и почнаха да се притесняват понеже до сега им беше спокойно и почнаха да се оправдат, едва ли не че са ангелчета, работят по принуда за без пари и никой не би свършил толкова милосърдно тая работа, което е голяма глупост и ограничение за развитието на икономиката според мен. Все едно да имаш хранителен магазин, трябва да си завършил хранително-вкусовия, за компютри техническия и т.н. Задължително на касата трябва да има фармацевт, нали за това са учили? Ама какво има това общо със собствениците не разбирам.:dunno: Преследвали са се пари... ми няма мухи да се преследват. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Авг 2008, 13:14

Чл. 222. (1) (Обявена за противоконституционна с РКС № 5 от 2008 г. - ДВ, бр. 65 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2008 г., в сила от 26.07.2008 г.) Право да извършва търговия на дребно с лекарствени продукти има физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по българското законодателство или по законодателството на държава членка, което е сключило трудов договор или договор за управление на аптеката с магистър-фармацевт, а в предвидените от закона случаи - с помощник-фармацевт, като на територията на Република България може да открие не повече от 4 аптеки.

http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/ ... 12557.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Авг 2008, 13:17

Благодаря много!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Авг 2008, 13:20

Сега се загледах в края на поста ти, нчма проблем да си физическо лице, но трбва непременно да имаш фармацефт който да работи.
И хубаво го измислиха за 4те аптеки в България, стимулира се шсе пак дребния бизнес....

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Авг 2008, 14:14

E, да все пак работата е отговорна. Мерси пак за инфото.
Да бе чак да се учудиш, че говорим за БГ. :mhihi:

Назад към Извън Темата