Закон
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Закон
Въртят ми се едни идейки, но не съм много запознат, а вече 4 дена не мога да се свържа с БФС (български фармацевтичен съюз). Става въпрос закона за отварянето на аптека, още ли гласи: "224 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Лице без фармацевтично образование няма право да притежава аптека"?
Бях чул, че миналата година е бил предложен закон с който това правило се променя, т.е всеки може да има до 4 аптеки като сключи трудов-договор с магистър-фармацевт. Тая година нещо говориха за него, но тогава не ме вълнуваше и не разбрах, приложиха ли го?
Гледам фармацевтите скокнаха на крак и почнаха да се притесняват понеже до сега им беше спокойно и почнаха да се оправдат, едва ли не че са ангелчета, работят по принуда за без пари и никой не би свършил толкова милосърдно тая работа, което е голяма глупост и ограничение за развитието на икономиката според мен. Все едно да имаш хранителен магазин, трябва да си завършил хранително-вкусовия, за компютри техническия и т.н. Задължително на касата трябва да има фармацевт, нали за това са учили? Ама какво има това общо със собствениците не разбирам.
Преследвали са се пари... ми няма мухи да се преследват. 
Бях чул, че миналата година е бил предложен закон с който това правило се променя, т.е всеки може да има до 4 аптеки като сключи трудов-договор с магистър-фармацевт. Тая година нещо говориха за него, но тогава не ме вълнуваше и не разбрах, приложиха ли го?
Гледам фармацевтите скокнаха на крак и почнаха да се притесняват понеже до сега им беше спокойно и почнаха да се оправдат, едва ли не че са ангелчета, работят по принуда за без пари и никой не би свършил толкова милосърдно тая работа, което е голяма глупост и ограничение за развитието на икономиката според мен. Все едно да имаш хранителен магазин, трябва да си завършил хранително-вкусовия, за компютри техническия и т.н. Задължително на касата трябва да има фармацевт, нали за това са учили? Ама какво има това общо със собствениците не разбирам.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Чл. 222. (1) (Обявена за противоконституционна с РКС № 5 от 2008 г. - ДВ, бр. 65 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2008 г., в сила от 26.07.2008 г.) Право да извършва търговия на дребно с лекарствени продукти има физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по българското законодателство или по законодателството на държава членка, което е сключило трудов договор или договор за управление на аптеката с магистър-фармацевт, а в предвидените от закона случаи - с помощник-фармацевт, като на територията на Република България може да открие не повече от 4 аптеки.
http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/ ... 12557.html
http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/ ... 12557.html
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Сега се загледах в края на поста ти, нчма проблем да си физическо лице, но трбва непременно да имаш фармацефт който да работи.
И хубаво го измислиха за 4те аптеки в България, стимулира се шсе пак дребния бизнес....
И хубаво го измислиха за 4те аптеки в България, стимулира се шсе пак дребния бизнес....
5 мнения
• Страница 1 от 1