Проблем с гаснене по преценка на колата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с гаснене по преценка на колата

Мнение от TONI85 » 17 Авг 2008, 18:33

Момчета понеже със сигурност сте по наясно с роботата на автомобила,понеже аз си взех кола преди месец.Та проблема ми е следния:Все по често като паля колата сутрин или когато и да е тя гасне като не задържа обороти а аз трябва да даржа педала на газта леко натиснат за да не изгасне и стрелката на оборотите почва да прави каквото си поиска вдига се до 1500 оборота и пада вдига се и пада и то без газ.ТОВА ГО ПРАВИ КОГОТО СИ ПОЖЕЛАЕ ИСЛЕД 10 МИНУТИ КАРАНЕ СЕ ОПРАВЯ ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е БИЛО.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 17 Авг 2008, 18:39

Здрасти ами има доста причини за това.
Може да е моторчето за празен ход ламбда сонда или някакво друго смощение.Ако след като загрее се оправя смени си свещите ако не си ги сменял.А ако си ги сменял и си мислиш че неможе да е от тях провериги защото толкова фълшификати има на пазара че напрао страшна раота.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 18 Авг 2008, 9:04

Върви на диагностика колега. Имам абсолютно същия проблем. Ходих да ме закачат на компютъра и ми излезе, че проблема е от потенциометъра на дроселовата клапа /TPS-a/. Майстора ме посъветва и да си изчистя стъпковия мотор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Авг 2008, 15:21

Колега, точно по тоя върпос има толкова много изписано тук ....че ако ти пусна линк към всяка тема и ти ги пускам в отделни отговори ще натрупам повече мнения от Юзер-а :mhihi: :mhihi: :mhihi: ( ти като потребител на форума предполагам ще разбереш кой е Юзер ... ,а за проблема ти ...наистина, ползвай търсачката има страшно много писано за- "нестабилни обороти на празен ход ". Проблема може да е в стъпков мотор , лабмда ,дебитомер ,напукани маркучи , клапан на картерните газове, запушен катализатор и др. ,и др., и др.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 18 Авг 2008, 15:57

виж си маркучите влезли ли са кадето им е мястото аз 1 път така се чудих що пали и после гасне а 1 маркуч за въздух излязал и му шибнах 1 скоба :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от simo76 » 17 Сеп 2008, 22:20

BeXTMaN написа:виж си маркучите влезли ли са кадето им е мястото аз 1 път така се чудих що пали и после гасне а 1 маркуч за въздух излязал и му шибнах 1 скоба :mhihi:

При мен се оказа точно същия проблем. На принципа едно зло влачи след себе си друго, след като преди две седмици се проби оригиналния радиатор и го смених с нов, веднага пък след това се появи друг проблем- започна да гасне колата сутрин при студен двигател. След палене оборотите падаха постепенно под 1000 и двигателят угасваше. След като загрее малко- изведнъж проблемът изчезва. Един казва горивна помпа, друг- лабдасонда, трети- моторче за ниски обороти, четвърти- незнам си какво. Търпях я цяла седмица и накрая хоп- отново в сервиза :) Добре че имам добър майстор. Оказа се, че просто маркучът за въздух се е сцепил между сгъвките от долната страна, така че не се вижда отгоре, а едната скоба не е стегната добре и съответно се е получил прекомерен въздушен дебит. След като ми смени маркуча с нов и изчисти отчетената грешка в компютъра, сега всичко е шест. Така, че първо си проверете въздушния маркуч добре, ако се появи проблема с гасненето на студено. Само едно не ми стана ясно, как може една такава дребна гумена джаджа да струва 80 кинта :(
BMW- for life

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 17 Сеп 2008, 22:26

simo76 написа:
BeXTMaN написа:виж си маркучите влезли ли са кадето им е мястото аз 1 път така се чудих що пали и после гасне а 1 маркуч за въздух излязал и му шибнах 1 скоба :mhihi:

При мен се оказа точно същия проблем. На принципа едно зло влачи след себе си друго, след като преди две седмици се проби оригиналния радиатор и го смених с нов, веднага пък след това се появи друг проблем- започна да гасне колата сутрин при студен двигател. След палене оборотите падаха постепенно под 1000 и двигателят угасваше. След като загрее малко- изведнъж проблемът изчезва. Един казва горивна помпа, друг- лабдасонда, трети- моторче за ниски обороти, четвърти- незнам си какво. Търпях я цяла седмица и накрая хоп- отново в сервиза :) Добре че имам добър майстор. Оказа се, че просто маркучът за въздух се е сцепил между сгъвките от долната страна, така че не се вижда отгоре, а едната скоба не е стегната добре и съответно се е получил прекомерен въздушен дебит. След като ми смени маркуча с нов и изчисти отчетената грешка в компютъра, сега всичко е шест. Така, че първо си проверете въздушния маркуч добре, ако се появи проблема с гасненето на студено. Само едно не ми стана ясно, как може една такава дребна гумена джаджа да струва 80 кинта :(

Колега за кой точно маркуч говориш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 17 Сеп 2008, 22:37

Denev написа:
simo76 написа:

За гофрирания предполагам... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от simo76 » 17 Сеп 2008, 22:43

За гофрирания предполагам... ;)

БИНГО! :mhihi:
BMW- for life

Назад към E36