Строителен контрол
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Строителен контрол
Има ли колеги с позиции в строителния контрол! един образ си прави своеволия и не бръсне никой за слива и искам да се задейства някаква институция, ама като ги знам колко са тромави бюрократите....заплашва целия блок, пускали сме сума ти жалби и нищо!
- alexsch
- ентусиаст
-
ами случая е следния- комшията от отсрещния апартамент реши да строи гаражи (два) в задния двор на кооперацията. Стаите ми гледат на там и аз съм на първия етаж. Той е собственик на земята на блока и си е запазил собствеността. принципно има разрешително, обаче гаражите като ги построи идват на един метър буквално от балкона ми. говорихме с него и аз и комшиите - нищо! бълва само пепел и жупел. пускахме жалби в общината- нищо!
на всичкото отгоре за да си стига до гаражите отзад възнамерява да минава през общия проход към задния двор с колата си. това как да е - ама само една крачка и от покрива на гаража му се стига на моя балкон! няма ли изискване за минимум 3,20 отстояние?!?
на всичкото отгоре за да си стига до гаражите отзад възнамерява да минава през общия проход към задния двор с колата си. това как да е - ама само една крачка и от покрива на гаража му се стига на моя балкон! няма ли изискване за минимум 3,20 отстояние?!?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нормата мисля ,че е за сграда от друг парцел ,която казваш да е на 3м! така че в неговият си парзел трябва да има отстояние до другите сгради. подай жалба в общината и ще се разбере дали му е читаво разрешителното или не...! неприятно е така ,ама ако си му е сичко читаво едва ли ше го спреш...
- alexsch
- ентусиаст
-
В неговия парцел обаче е построен блок, жителите в който не са съгласни със строежа (имам подписите им!) въпросния гараж е залепен стена със стена със гаражите на съседните кооперации - това нередност ли е?
- SKISA
-
-
за отстоянието с другите сгради в другите парцели си има норма!
за отстояние 3м се иска когато сградата е 3 етажа другата!! а ако има с тях подписано съгласие,щото те за да направят техните на границата -начи и те са го питали него!та може би сичко вече е наредено....
кофти!
за отстояние 3м се иска когато сградата е 3 етажа другата!! а ако има с тях подписано съгласие,щото те за да направят техните на границата -начи и те са го питали него!та може би сичко вече е наредено....
кофти!
- alexsch
- ентусиаст
-
не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!
Може ако купиш местото дето му е гаража да си сложиш и джакузи даже
И яз имам същия проблем с 2 ма такива ама те даже не са и от моя блок аз бях писал тема по тоя вапрост и ме светнаха как да го оправя.
Фанахме се 3 ма човека и за 1 нощ му заварихме металната врата и му зазидахме входа със YTONG и я измазахме с бързо съхнещ строителен гипс
Да му беше видял физиономията как гледаше като гърмян заек

И яз имам същия проблем с 2 ма такива ама те даже не са и от моя блок аз бях писал тема по тоя вапрост и ме светнаха как да го оправя.
Фанахме се 3 ма човека и за 1 нощ му заварихме металната врата и му зазидахме входа със YTONG и я измазахме с бързо съхнещ строителен гипс

Да му беше видял физиономията как гледаше като гърмян заек
- alexsch
- ентусиаст
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И това е вариант . Пак е някаква утеха . Но не въжен мост а бетон. Аз така съм оградил 8 гаража и си ги ползвам като двор-тераса --лежанка , шезлонги барбекю, елхи , палми - голям кеф. Но в нашата кооперация аз съм лошия.alexsch написа:не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
alexsch, имаш ЛС.
Твоят случай май не е точно такъв...
klintan66 написа:И това е вариант . Пак е някаква утеха . Но не въжен мост а бетон. Аз така съм оградил 8 гаража и си ги ползвам като двор-тераса --лежанка , шезлонги барбекю, елхи , палми - голям кеф. Но в нашата кооперация аз съм лошия.alexsch написа:не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!
Твоят случай май не е точно такъв...

"... _ _ _ ..."
alexsch написа:не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!
За съжаление може ,той е собственик на земята и не му трябва разрешение от вас,а само от съседните згради които не са в неговия парцел и то ако са в близост.А що се отнася до вас,вие сте собственици само на апартаментите и дори стълбището не е ваше.Просто тоя е излезнал тарикат и си е вързал гащите.Дори и да стигнете до съд ще загубите.Па и ти можеш да спечелиш от цялата работа,кажи му направо да го залепи до блока и ще имаш перфектна тераса.

- SKISA
-
-
е за тва като си купувате жилище си натискайте да купите и земята!!!нищо не е!!! на мен ми излезе некакви 1000лв отгоре,ма са си знам ,че си е моя. утре и да падне блока ше си напраа една барака и пак ше си я ползвам. разкандардисваха ме ,че и данък ше плащам сяка година ,но тва не ме спря-сумата не е огромна и си струва. всичко ,което съм купувал е със земята под него. а нека са некой ми дигне нещо в двора на кооперацията!!!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2