Строителен контрол

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Строителен контрол

Мнение от alexsch » 14 Авг 2008, 8:06

Има ли колеги с позиции в строителния контрол! един образ си прави своеволия и не бръсне никой за слива и искам да се задейства някаква институция, ама като ги знам колко са тромави бюрократите....заплашва целия блок, пускали сме сума ти жалби и нищо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 14 Авг 2008, 9:45

Кажи нещо по конкретно за ситуацията може да измисля нещо
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 14 Авг 2008, 11:23

ами случая е следния- комшията от отсрещния апартамент реши да строи гаражи (два) в задния двор на кооперацията. Стаите ми гледат на там и аз съм на първия етаж. Той е собственик на земята на блока и си е запазил собствеността. принципно има разрешително, обаче гаражите като ги построи идват на един метър буквално от балкона ми. говорихме с него и аз и комшиите - нищо! бълва само пепел и жупел. пускахме жалби в общината- нищо!
на всичкото отгоре за да си стига до гаражите отзад възнамерява да минава през общия проход към задния двор с колата си. това как да е - ама само една крачка и от покрива на гаража му се стига на моя балкон! няма ли изискване за минимум 3,20 отстояние?!?

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Авг 2008, 11:58

ако си е извадил строително разрешение от Общината по законен ред би трябвало да са спазени всички норми и много трудно може да се направи нещо :confused:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Авг 2008, 12:21

нормата мисля ,че е за сграда от друг парцел ,която казваш да е на 3м! така че в неговият си парзел трябва да има отстояние до другите сгради. подай жалба в общината и ще се разбере дали му е читаво разрешителното или не...! неприятно е така ,ама ако си му е сичко читаво едва ли ше го спреш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 14 Авг 2008, 13:00

В неговия парцел обаче е построен блок, жителите в който не са съгласни със строежа (имам подписите им!) въпросния гараж е залепен стена със стена със гаражите на съседните кооперации - това нередност ли е?

Аватар

Мнение от SKISA » 14 Авг 2008, 13:05

за отстоянието с другите сгради в другите парцели си има норма!
за отстояние 3м се иска когато сградата е 3 етажа другата!! а ако има с тях подписано съгласие,щото те за да направят техните на границата -начи и те са го питали него!та може би сичко вече е наредено....
кофти!

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 14 Авг 2008, 14:14

не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 14 Авг 2008, 14:24

Може ако купиш местото дето му е гаража да си сложиш и джакузи даже :mhihi: :mhihi:
И яз имам същия проблем с 2 ма такива ама те даже не са и от моя блок аз бях писал тема по тоя вапрост и ме светнаха как да го оправя.
Фанахме се 3 ма човека и за 1 нощ му заварихме металната врата и му зазидахме входа със YTONG и я измазахме с бързо съхнещ строителен гипс :mhihi: :mhihi:
Да му беше видял физиономията как гледаше като гърмян заек
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 14 Авг 2008, 15:28

проблема е че после пак си отваря врата и парите си си ги дал залудо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 14 Авг 2008, 19:35

alexsch написа:не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!
И това е вариант . Пак е някаква утеха . Но не въжен мост а бетон. Аз така съм оградил 8 гаража и си ги ползвам като двор-тераса --лежанка , шезлонги барбекю, елхи , палми - голям кеф. Но в нашата кооперация аз съм лошия. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 15 Авг 2008, 1:37

alexsch, имаш ЛС.

klintan66 написа:
alexsch написа:не ми казвай, че може да си дигне гараж дето да е долепен до моя балкон без моето съгласие или без съгласието на останалите живущи в блока и всичко да му бъде ОК?!?! ми че то по тая логика аз може ли на покрива на неговия гараж да си дигна една стая и да си я свържа с моя балкон с въжен мост?!
И това е вариант . Пак е някаква утеха . Но не въжен мост а бетон. Аз така съм оградил 8 гаража и си ги ползвам като двор-тераса --лежанка , шезлонги барбекю, елхи , палми - голям кеф. Но в нашата кооперация аз съм лошия. :mhihi:

Твоят случай май не е точно такъв... :roll:
"... _ _ _ ..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 15 Авг 2008, 1:47

За съжаление може ,той е собственик на земята и не му трябва разрешение от вас,а само от съседните згради които не са в неговия парцел и то ако са в близост.А що се отнася до вас,вие сте собственици само на апартаментите и дори стълбището не е ваше.Просто тоя е излезнал тарикат и си е вързал гащите.Дори и да стигнете до съд ще загубите.Па и ти можеш да спечелиш от цялата работа,кажи му направо да го залепи до блока и ще имаш перфектна тераса.
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Авг 2008, 10:24

е за тва като си купувате жилище си натискайте да купите и земята!!!нищо не е!!! на мен ми излезе некакви 1000лв отгоре,ма са си знам ,че си е моя. утре и да падне блока ше си напраа една барака и пак ше си я ползвам. разкандардисваха ме ,че и данък ше плащам сяка година ,но тва не ме спря-сумата не е огромна и си струва. всичко ,което съм купувал е със земята под него. а нека са некой ми дигне нещо в двора на кооперацията!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Авг 2008, 10:40

Чакайте сега. Значи като купувам апартамент може улицата до входа е на някой дуг а не на собствениците?

Следваща

Назад към Извън Темата