Крушки за фаровете 100W

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Крушки за фаровете 100W

Мнение от kriso85 » 10 Авг 2008, 18:09

Колеги купих си крушки за фаровете на някаква корейска фирма и пише, че са 100вата. Светят чисто бяло и доста добре. Но се притеснявам да не направя някоя беля на инсталацията?
Предишните, с които си купих колата бяха 55вата. Тях ги замених с ОСРАМ КУУЛ БЛУ, но те са доста нетрайни (вече изгорих 3 броя от тях), пък и не са много евтини, а не ми се слага ксенон докато не си купя фарове с лупи
Дали ще има проблем :?:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Авг 2008, 19:38

възможно е
аз не бих рискувал
спомням си как изгоря инсталацията на една голф 2 преди години от такива крушки :mhihi: все пак тук нещата са по-различни, кой знае

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 10 Авг 2008, 20:55

Поради естеството на работата ми не препоръчвам на никой да си слага noname крушки - случват се изгорели кабели, стопени фасунки, пробити стъкла на фаровете общо взето гадна работа. Последното което ми дойде беше изгорял кабел минус, а на крушката цокъла беше стопен - сини Н7 с надпис TAPE R.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 10 Авг 2008, 21:11

До колкото си спомням май е забранено по евро-нормите крушките да са над 55W. По темата аз ползвам Philips Blue Vision и съм много доволен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 11 Авг 2008, 10:26

Не слагай 100ватови крушки ... не случайно са 55 от завода .. в европа е забранено да се сменят с по-големи + това натоварва инсталацията ... няма смисъл.
Иначе препоръчвам ксенон + осрам найт брейкърс на дългите 8)
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 11 Авг 2008, 15:37

Ясно че ще е ксенон, но първо искам да си купя фарове с лупи. Щото ксенон на фарове без лупи заслепява още повече от тия сините крушки.
На ОСРАМ (куул блу) крушките светят добре, но много бързо изгарят (то си го пише на кутийката).
Ще ги махна тез крушки, че и аз нещо се притеснявам....
Някой да има опит с ФИЛИПС КРИСТАЛ БРАЙТ 4300к :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 11 Авг 2008, 17:36

ксенон ефект ли търсиш, или просто искаш да виждаш добре?
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Потребител
Аватар

Мнение от rianmao » 11 Авг 2008, 21:53

Според мен най-важна е видимостта, те нали затова се слагат ксенони вече .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 12 Авг 2008, 10:40

rianmao написа:Според мен най-важна е видимостта, те нали затова се слагат ксенони вече .....

За да се слага ксенон и да имаш добра видимост е нужно да имаш някой шукарийки на колата - фарове с лупи, устройство за измиване на фаровете. Всички "тунинг" изпълнения само заслепяват отсрещния водач и се създава предпоставка за ПТП. Ех кога и в България ще се спазват всички закони и ще станем нормални.

ПС: Понякога ми идва да цъкна дългите да препреча пътя на тунингаря и да му набутам ксенона там дето слънце не огрява.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 12 Авг 2008, 19:54

Пепинко написа:ксенон ефект ли търсиш, или просто искаш да виждаш добре?

Да ти кажа търся по-добра видимост, а не някъф тунинг ефект.
Другата ми кола е с ксенон и когато карам БМВто нощем ми е малко по-трудно (може би като привикнах на по-добра видимост).
Все още не съм сложил от китайските ксенони (не че не дадох повече пари за ОСРАМ КУУЛ БЛУ), защото още съм в търсене на оригинални фарове с лупи и евентуално фабричен ксенон. Но дори и да сложа китайски на фаровете с лупи ще е по-добре и смятам че няма да преча на никой.
ПП : някой ако може да препоръча хубави крушки, които се вижда малко по-добре от обикновените. Чух нещо за НАРВА :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 12 Авг 2008, 21:35

:) Попитах, понеже съм пробвал всички халогенни крушки на Philips, Narva i Osram и няма нито една, която да се доближава като цвят до ксенона. В момента карам с Филипс Блу вижън на дългите, не са много лоши. Имам и едни чисто нови Philips Extreme Power. Водят ги най-добрите крушки на Philips с +80%. Пробвах ги веднъж на колата, светят много добре и лично аз ти ги препоръчвам. Найтбрейкъра също е добра крушка, но на мен много ми горяха. Като се качиш от кола с ксенон на кола с халогенни крушки няма как да не намираш разлика. Според мен самият жълт цвят леко се прелива с пейзажа и оттам идва разликата, иначе Extreme Power-a свети убийствено! Ако имаш интерес може да се разберем на ЛС ;)

П.П. Много правилно си се ориентирал за фаровете! Според мен е излишно да бързаш и да даваш излишни пари за крушки сега, като ще взимаш фарове с лупи.
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Назад към E46