Крушки за фаровете 100W
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Крушки за фаровете 100W
Колеги купих си крушки за фаровете на някаква корейска фирма и пише, че са 100вата. Светят чисто бяло и доста добре. Но се притеснявам да не направя някоя беля на инсталацията?
Предишните, с които си купих колата бяха 55вата. Тях ги замених с ОСРАМ КУУЛ БЛУ, но те са доста нетрайни (вече изгорих 3 броя от тях), пък и не са много евтини, а не ми се слага ксенон докато не си купя фарове с лупи
Дали ще има проблем
Предишните, с които си купих колата бяха 55вата. Тях ги замених с ОСРАМ КУУЛ БЛУ, но те са доста нетрайни (вече изгорих 3 броя от тях), пък и не са много евтини, а не ми се слага ксенон докато не си купя фарове с лупи
Дали ще има проблем

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Поради естеството на работата ми не препоръчвам на никой да си слага noname крушки - случват се изгорели кабели, стопени фасунки, пробити стъкла на фаровете общо взето гадна работа. Последното което ми дойде беше изгорял кабел минус, а на крушката цокъла беше стопен - сини Н7 с надпис TAPE R.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
До колкото си спомням май е забранено по евро-нормите крушките да са над 55W. По темата аз ползвам Philips Blue Vision и съм много доволен.
Не слагай 100ватови крушки ... не случайно са 55 от завода .. в европа е забранено да се сменят с по-големи + това натоварва инсталацията ... няма смисъл.
Иначе препоръчвам ксенон + осрам найт брейкърс на дългите
Иначе препоръчвам ксенон + осрам найт брейкърс на дългите

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Ясно че ще е ксенон, но първо искам да си купя фарове с лупи. Щото ксенон на фарове без лупи заслепява още повече от тия сините крушки.
На ОСРАМ (куул блу) крушките светят добре, но много бързо изгарят (то си го пише на кутийката).
Ще ги махна тез крушки, че и аз нещо се притеснявам....
Някой да има опит с ФИЛИПС КРИСТАЛ БРАЙТ 4300к
На ОСРАМ (куул блу) крушките светят добре, но много бързо изгарят (то си го пише на кутийката).
Ще ги махна тез крушки, че и аз нещо се притеснявам....
Някой да има опит с ФИЛИПС КРИСТАЛ БРАЙТ 4300к

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
rianmao написа:Според мен най-важна е видимостта, те нали затова се слагат ксенони вече .....
За да се слага ксенон и да имаш добра видимост е нужно да имаш някой шукарийки на колата - фарове с лупи, устройство за измиване на фаровете. Всички "тунинг" изпълнения само заслепяват отсрещния водач и се създава предпоставка за ПТП. Ех кога и в България ще се спазват всички закони и ще станем нормални.
ПС: Понякога ми идва да цъкна дългите да препреча пътя на тунингаря и да му набутам ксенона там дето слънце не огрява.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Пепинко написа:ксенон ефект ли търсиш, или просто искаш да виждаш добре?
Да ти кажа търся по-добра видимост, а не някъф тунинг ефект.
Другата ми кола е с ксенон и когато карам БМВто нощем ми е малко по-трудно (може би като привикнах на по-добра видимост).
Все още не съм сложил от китайските ксенони (не че не дадох повече пари за ОСРАМ КУУЛ БЛУ), защото още съм в търсене на оригинални фарове с лупи и евентуално фабричен ксенон. Но дори и да сложа китайски на фаровете с лупи ще е по-добре и смятам че няма да преча на никой.
ПП : някой ако може да препоръча хубави крушки, които се вижда малко по-добре от обикновените. Чух нещо за НАРВА

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M

П.П. Много правилно си се ориентирал за фаровете! Според мен е излишно да бързаш и да даваш излишни пари за крушки сега, като ще взимаш фарове с лупи.

Realize..
Real eyes..
Real lies..
11 мнения
• Страница 1 от 1