колеги някои ако знае да помага защо надува маркучите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3,0 2008
- Мечтае да кара: M5
днес смених помпата беше се счупила цялата пластмаса,купих немска железна за 90лв.слагам всичко точно,паля бумара работи 20 мин и пак отива на червеното.незнам дали е гарнитура работи много добре не прекъсва не е умешала масло вода.незнам ще я вкарам в сервиз
"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
ViLaS написа:Батенце стига ни слуша философиите... време е да закараш колицата на сервиз! Тук всеки се е парил от нещо, всеки нещо е препатил, нещо е слушал, нещо са му разказвали, обаче "горчивата истина" е: майстора си е майстор, а масово тук сме любители!
е на майстор е екстра , ама какво да правиш като видиш че не разбира и колкото тебе
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
абе колеги вижте сега ,преди 3 дни я закарах в сервиз на бош,чаках 3 часа докато ми видят колата и маистора започна да разглобява и знаете ли какво казва абе пич това как се сваля бе,ставаше въпрос за щипките на радиатора,казва,я по добре си ги свали ти аз знаеш ли колко такива съм счупил.напражете си сами извод.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
koldi bmw320 i написа:абе колеги вижте сега ,преди 3 дни я закарах в сервиз на бош,чаках 3 часа докато ми видят колата и маистора започна да разглобява и знаете ли какво казва абе пич това как се сваля бе,ставаше въпрос за щипките на радиатора,казва,я по добре си ги свали ти аз знаеш ли колко такива съм счупил.напражете си сами извод.
Аз затова каквото мога си го правя сам. Нямам доверие на повечето "майстори", а тези, които наистина разбират искат много пари. На баварката досега нищо сериозно не съм и правил, но на старата (VW Polo) всичко сам си правех.
По темата: Наистина може да е просто от капачката !!! Тя има едно клапанче, което регулира налягането - когато то се повиши над 2 бара клапанчето се отваря и изпуска част от парата докато налягането отново падне до 2 бара. Това клапанче обаче понякога блокира поради варовика, който се натрупва по него и не се отваря. Тогава колата започва да надува.
Как да разбереш дали е от него:
1. Ако колата надува малко след като я запалиш (докато е още студена) значи е спукана или крива глава или само издухана гарнитура.
2. Ако започва да надува чак когато загрее - има голяма вероятност да е само от клапанчето на капачката на радиатора.
Щом двигателя работи нормално и не прекъсва на ниски обороти има ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА Е ОТ КАПАЧКАТА. Провери си свещите! Ако е глава или гарнитура свещта на съответния цилиндър ще е опушена. Ако всички свещи са с нормален цвят -> 90% гаранция че е само капачката. Иначе в който и сервиз да отидеш все ще гледат да ти вземат паричките и ще ти кажат, че е глава или гарнитура. Никой няма да ти каже смени си капачката и си готов!
Моя съвет е да си смениш капачката. Едва ли струва повече от 10-15 лв. Може и да си оправиш твоята. За целта капачката се изварява в оцет. Оцета разтваря варовика и става като нова.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
insane_v написа:koldi bmw320 i написа:абе колеги вижте сега ,преди 3 дни я закарах в сервиз на бош,чаках 3 часа докато ми видят колата и маистора започна да разглобява и знаете ли какво казва абе пич това как се сваля бе,ставаше въпрос за щипките на радиатора,казва,я по добре си ги свали ти аз знаеш ли колко такива съм счупил.напражете си сами извод.
Аз затова каквото мога си го правя сам. Нямам доверие на повечето "майстори", а тези, които наистина разбират искат много пари. На баварката досега нищо сериозно не съм и правил, но на старата (VW Polo) всичко сам си правех.
По темата: Наистина може да е просто от капачката !!! Тя има едно клапанче, което регулира налягането - когато то се повиши над 2 бара клапанчето се отваря и изпуска част от парата докато налягането отново падне до 2 бара. Това клапанче обаче понякога блокира поради варовика, който се натрупва по него и не се отваря. Тогава колата започва да надува.
Как да разбереш дали е от него:
1. Ако колата надува малко след като я запалиш (докато е още студена) значи е спукана или крива глава или само издухана гарнитура.
2. Ако започва да надува чак когато загрее - има голяма вероятност да е само от клапанчето на капачката на радиатора.
Щом двигателя работи нормално и не прекъсва на ниски обороти има ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА Е ОТ КАПАЧКАТА. Провери си свещите! Ако е глава или гарнитура свещта на съответния цилиндър ще е опушена. Ако всички свещи са с нормален цвят -> 90% гаранция че е само капачката. Иначе в който и сервиз да отидеш все ще гледат да ти вземат паричките и ще ти кажат, че е глава или гарнитура. Никой няма да ти каже смени си капачката и си готов!
Моя съвет е да си смениш капачката. Едва ли струва повече от 10-15 лв. Може и да си оправиш твоята. За целта капачката се изварява в оцет. Оцета разтваря варовика и става като нова.

vwteam написа:Ами нали като не върти вътре в двигателя завира и прави налягане веnandrolon написа:като е помпа как ще надува маркучите
какво, върти повече от колкото трябва ли или....
маи си пишете е така колко да има нещо
теоритично.... само в някои точки би могло да се получи нещо от сорта, на практика обаче нещата седят малко по различно
поне според мене
- koldi bmw320 i
- кандидат ентусиаст
-
благодаря на всички за полезните съвети,сега ще изваря капачката в оцет
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3