Пътуване до Италия с автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пътуване до Италия с автомобил

Мнение от paxaH » 07 Авг 2008, 11:38

Нека някои, който е ходил до Италия с кола на почивка да напише кратко пътеписче, относно пътуването, хотели, забележителности - ако е видял и т.н. Неща които интересуват обикновения турист.

Силно впечатление ми направи мнението на Скица относно неговото пътуване с кола до Турция. Така че доволни и/или недоволни - нека да споделим малко опит.
Селото се оказа точно във града

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Re: Пътуване до Италия с автомобил

Мнение от Zapa » 07 Авг 2008, 12:25

paxaH написа:Силно впечатление ми направи мнението на Скица относно неговото пътуване с кола до Турция. Така че доволни и/или недоволни - нека да споделим малко опит.

:weed:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Авг 2008, 16:36

Къде по-точно искаш да ходиш в Италия?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 07 Авг 2008, 18:28

Милано - Пиза - Флоренция - Римини

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 07 Авг 2008, 21:51

Ходил съм до Ливорно,Пиза,Флоренция,Римини,Анкона....
Кво да ти кажа магистралите се плащат не са хич евтини според мен.
От хотели нямам много впечатления бил съм само в един до Пиза...
Нямам лоши впечатления или преживявания от Италия.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 само с десния крак
Мечтае да кара: m5

Мнение от lozen_bmw » 08 Авг 2008, 15:14

аз патувам с бус....обиколил съм цяла европа.....не ходи там....може да те оберът особенно на юг....аз едвам се отървах краи Савона...успех.А и откъде мислиш да минеш....пи6и
NE SI GO DAVAM BMW-to-MOE SI E!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Авг 2008, 16:14

От тези, които си изброил съм била в Милано. Движенеието като цяло е доста натоварено, ужасът настава като завали дъжд...не знам защо ама изведнъж всичко спират и се влачат с 20км :shock: Иначе Милано си е оживен град...хотелът, в който бях се намираше зад Катедралата т.е в центъра и беше приличен...като цяло нямам лоши впечатления от Италия:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Авг 2008, 16:27

((:BuKcu:)) написа:ужасът настава като завали дъжд...не знам защо ама изведнъж всичко спират и се влачат с 20км :shock:

И аз се чудя, вместо да са като в БГ и да дават гас на джета :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Авг 2008, 16:29

///peter написа:
((:BuKcu:)) написа:ужасът настава като завали дъжд...не знам защо ама изведнъж всичко спират и се влачат с 20км :shock:

И аз се чудя, вместо да са като в БГ и да дават гас на джета :mhihi:

Не, имам предвид нали...нормално е да се намали скоростта при такива условия, ама пък чак толкова :shock: де да знам, може би оттука с нашите състезателни условия...там ти се струва...все едно костенурка те вози :mhihi:

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 09 Авг 2008, 3:56

Работих им на тия мангали доста време не ти трябва да ходиш там, особено на юг. :mhihi: И все пак ако решиш отиди до Рим, Милано, Венеция, пък ако искаш да видиш и "другата Италия" пътувай през гърция с ферибот. :winky:

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 09 Авг 2008, 9:30

Пич ако ходиш до Тоскана, където в същност са Фиренце и Пиза, задължително, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разгледай Виареджо, няма друг такъв град в цяла Италия - за него казват че от там тръгва цялата европейска мода - намира се на 17-18км. от Пиза! На всяка цена си вземи навигатор и качи проверени и нови карти, защото вероятността да се набиеш в някой ремонт е голяма! Ако караш бавно и си с дизелова кола, зареди до Горе в БГ и ако успееш да направиш разход около 6 зареждай директно в Словения, нафтата е най-евтина и е по-добра от тази в Хърватска и Сърбия, не си заслужава да сменяш евра в Сърбия и Хърватска ако плащаш само магистрали, виж ако искаш да си купиш нещо за ядене или друго в Хръватска, ще те ужилят много неприятно по трънския курс...
В Тоскана мога да ти дам няколко много прилични хотелчета с цени около 50-70 евро за двойна стая, с климатици мини барове интернет и т.н. Изобщо за Тоскана давам напътствия всякакви освен автокъщите, тях си ги пазя в тайна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Авг 2008, 9:52

methanol написа:Работих им на тия мангали доста време не ти трябва да ходиш там, особено на юг. :mhihi: И все пак ако решиш отиди до Рим, Милано, Венеция, пък ако искаш да видиш и "другата Италия" пътувай през гърция с ферибот. :winky:

каква е цената на ферито, и дай ако знаеш дестинации, най-близка до нас в гърция, и вариантите отсреща :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 09 Авг 2008, 12:01

За разхода 6 на 100 е мираж. За съжаление джипката харчи осезателно и смятам към 13 извън града.
Насти, може на лично да ми изпратиш хотели. Как се пише Виареджо на английски за да го "разгледам" в Гугъл - а?
По сайтовете гледам че ферибота е 200 - 250 евро на човек + 80 евро за джипката. Което при четири човека идва 1000 евро за една вечер. Малко скъп ми идва този вариант...

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Авг 2008, 22:45

Владо написа:
methanol написа:Работих им на тия мангали доста време не ти трябва да ходиш там, особено на юг. :mhihi: И все пак ако решиш отиди до Рим, Милано, Венеция, пък ако искаш да видиш и "другата Италия" пътувай през гърция с ферибот. :winky:

каква е цената на ферито, и дай ако знаеш дестинации, най-близка до нас в гърция, и вариантите отсреща :?:

Точно са ферибота е да ти се преплачи,направо ти идва да преплуваш морето :mhihi: :mhihi: 600 евро без каюта и в една посока.Информацията е от днес и е на 100% ,в 4 часа слезнах от ферибота от о.Корфу на Игуменица.И по заръка от приятел проверих колко е цената до Анкона.Тая на гишето като ми изтресе :shock: казах и ,че няма да товара влакова композиция :mhihi: Иначе през другите месеци около 150 евро.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от unfall » 21 Авг 2008, 0:34

хех мойто пътуване до италия беше сложно щото нямахме паспорти :mhihi: и трябваше да ходим до германия по работа :mhihi: но тръгнахме България->Румъния(отврътителен път) -> Унгария (една права линия която няма край) -> Австрия -> Германия -> Нидерландия -> Германия -> Австрия -> Италия :uups: ако не ти се ходи с ферибота(заради високата цена) и имаш паспорт хващай пътя през Сърбия->Хърватска-> Словения->Италия демек близо 2000 км се падат май.....относно въпроса къде спахме в италия на къмпинг в Лидо ди остиа :)а иначе до италия...ако ще ходиш във венеция се приготви да се изгубиш :lol:
Drehmoment ist nicht alles!

Назад към Извън Темата