цъкане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

цъкане

Мнение от kasabov » 31 Юли 2008, 9:49

здравейте колеги,

някой да е имал следното нещо:

като потеглям на 1 или на задна се чува едно цък цък, звук като от ламаринки. Може да се чуе и като примерно карам леко на първа и отпусна газта. И изобщо при такива промени в "енергията" на колата.
Сори ама не се сещам как иначе да го обясня.
Дали е възможно да е маховик или нещо отзад по полуоски нямам идея.

Мерси.

ПС вчера смених тампон на диференциала и това остана, макар и май малко по-рядко. :help: Не видяха да има и откасване на задния мост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 31 Юли 2008, 12:14

провери карето на кардана и висящия лагер
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 31 Юли 2008, 14:38

ще го проверя, благодаря за инфото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 31 Юли 2008, 16:15

Смених тампона на кардана в Дару и се обадих да им кажа, че това метално цъкане още си го има. Казаха, че това вече било луфтовете вътре в кардана. Според вас може ли да се разчита на това мнение и дали това пречи на колата.

:roll: мерси

Потребител
Аватар

Мнение от Kanevvv » 31 Юли 2008, 18:15

и аз имах цъкане като карам бавно по неравен път. май цъкат ламаринките на накладките. а сега цъкането изчезна пък се свирене от някоя накладка явно някое цилиндарче ми задържа. тряа да го правя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 01 Авг 2008, 7:27

ако цъкането ти е от кардана- значи има някъде луфт. този луфт ще става все по-голям и в един прекрасен момент цъкането ще се замени от щракане после тупкане послу хлопане и накрая ще смениш карето което ти е заминало по кардана.
на първата ми жигула го имаше тоя проблем на кардана като трагвам и се чува Дзън-н-н-н-н - смених го това каре и се успаха нещата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 01 Авг 2008, 12:21

alexsch написа:ако цъкането ти е от кардана- значи има някъде луфт. този луфт ще става все по-голям и в един прекрасен момент цъкането ще се замени от щракане после тупкане послу хлопане и накрая ще смениш карето което ти е заминало по кардана.
на първата ми жигула го имаше тоя проблем на кардана като трагвам и се чува Дзън-н-н-н-н - смених го това каре и се успаха нещата!

много благодаря за мненията. Колега alexsch, малко по-нагоре съм писал че съм сменил тампон на кардана. При смяната на това се сваля диференциала. Не е ли едно и също тампон и каре на кардана? :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 02 Авг 2008, 23:22

Е то е гуменото каре вид успокоител да не се секва много много диферинцияла :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от rianmao » 04 Авг 2008, 22:21

Здрасти.
Под цъкане какво точно имаш в предвид? При мен се чува от време на време едно тиктакане, като от таймер тиктакането, цъка при спряла кола най-вече, като постои 2-3 минути, понякога цъка като я запаля и т.н. Факта, че тиктака при спрян автомобил и с изваден ключ ме кара да мисля, че е нещо нормално. Ако някой има представа какво може да е това, моля да сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 04 Авг 2008, 22:28

rianmao написа:Здрасти.
Под цъкане какво точно имаш в предвид? При мен се чува от време на време едно тиктакане, като от таймер тиктакането, цъка при спряла кола най-вече, като постои 2-3 минути, понякога цъка като я запаля и т.н. Факта, че тиктака при спрян автомобил и с изваден ключ ме кара да мисля, че е нещо нормално. Ако някой има представа какво може да е това, моля да сподели.
Най-вече след дълъг преход или по-екстремно каране,нали!?Изстива,споко,много ребриш! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Назад към E46