цъкане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
цъкане
здравейте колеги,
някой да е имал следното нещо:
като потеглям на 1 или на задна се чува едно цък цък, звук като от ламаринки. Може да се чуе и като примерно карам леко на първа и отпусна газта. И изобщо при такива промени в "енергията" на колата.
Сори ама не се сещам как иначе да го обясня.
Дали е възможно да е маховик или нещо отзад по полуоски нямам идея.
Мерси.
ПС вчера смених тампон на диференциала и това остана, макар и май малко по-рядко.
Не видяха да има и откасване на задния мост.
някой да е имал следното нещо:
като потеглям на 1 или на задна се чува едно цък цък, звук като от ламаринки. Може да се чуе и като примерно карам леко на първа и отпусна газта. И изобщо при такива промени в "енергията" на колата.
Сори ама не се сещам как иначе да го обясня.
Дали е възможно да е маховик или нещо отзад по полуоски нямам идея.
Мерси.
ПС вчера смених тампон на диференциала и това остана, макар и май малко по-рядко.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
провери карето на кардана и висящия лагер
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
ако цъкането ти е от кардана- значи има някъде луфт. този луфт ще става все по-голям и в един прекрасен момент цъкането ще се замени от щракане после тупкане послу хлопане и накрая ще смениш карето което ти е заминало по кардана.
на първата ми жигула го имаше тоя проблем на кардана като трагвам и се чува Дзън-н-н-н-н - смених го това каре и се успаха нещата!
на първата ми жигула го имаше тоя проблем на кардана като трагвам и се чува Дзън-н-н-н-н - смених го това каре и се успаха нещата!
alexsch написа:ако цъкането ти е от кардана- значи има някъде луфт. този луфт ще става все по-голям и в един прекрасен момент цъкането ще се замени от щракане после тупкане послу хлопане и накрая ще смениш карето което ти е заминало по кардана.
много благодаря за мненията. Колега alexsch, малко по-нагоре съм писал че съм сменил тампон на кардана. При смяната на това се сваля диференциала. Не е ли едно и също тампон и каре на кардана?

Здрасти.
Под цъкане какво точно имаш в предвид? При мен се чува от време на време едно тиктакане, като от таймер тиктакането, цъка при спряла кола най-вече, като постои 2-3 минути, понякога цъка като я запаля и т.н. Факта, че тиктака при спрян автомобил и с изваден ключ ме кара да мисля, че е нещо нормално. Ако някой има представа какво може да е това, моля да сподели.
Под цъкане какво точно имаш в предвид? При мен се чува от време на време едно тиктакане, като от таймер тиктакането, цъка при спряла кола най-вече, като постои 2-3 минути, понякога цъка като я запаля и т.н. Факта, че тиктака при спрян автомобил и с изваден ключ ме кара да мисля, че е нещо нормално. Ако някой има представа какво може да е това, моля да сподели.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Най-вече след дълъг преход или по-екстремно каране,нали!?Изстива,споко,много ребриш!rianmao написа:Здрасти.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
10 мнения
• Страница 1 от 1