Много особен проблем на Климатроника(дигит.)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...
Много особен проблем на Климатроника(дигит.)
Значи,едно приятелче ме пита как да си оправи климата -дигиталния и аз му казвам естествено за кондензатерчето. Тоа ОК климата тръгна.
Сега обаче много особен проблем:
Когато вкл. да духа топло (сутрин напр.) докато колата се движи духа топло в купето. Когато спре на сфетофар почва да духа ама хладно (като външната темп. духа)
!!! А са кажете кво е това? Когато е на вкл.компресор и духа студено (през деня когато е топло) няма значение дали се движи или е спрял се си духа студено
! Вентилатора си работи чува се и т.н. Не знам какво да му кажа
Дайте акъл...!!!!!
Сега обаче много особен проблем:
Когато вкл. да духа топло (сутрин напр.) докато колата се движи духа топло в купето. Когато спре на сфетофар почва да духа ама хладно (като външната темп. духа)

Дайте акъл...!!!!!
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Здрасти колега,твоят приятел данеби скоро да е правил някава манипулация по охладителната система?!Мисълта ми е да не е обезвъздушена системата като трябва и на ниски обороти да се образува възглавница в раиатора на парното
Стрелям на посоки в момента и не се ангажирам 100% ,че това е проблема ,но се опитвам да те насоча.Защото не виждам логика,клапите на климата да се влияят от спиране на автомобила и работа на място(т.е. проблема да не е в климатроника).Поздрави 

- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Утре ще го питам дали не е пипал нещо по охладителната система, защото има логика, plradev(само при топло дава проблеми). А за климатр. не ми се вярва да е от него щото когато духа студено с вкл.компресор няма ядове. Ма де да знам приемам мнения...
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
И аз го имах тоя проблем зимата (климата с врътки) на място почваше студено и се оказа, че антифриза е намалял - долях и всичко беше перфектно 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ама той климатроника си работи и при топло и при судено(затова се казва климатроник ,а не парно и климатик)Той се стреми да поддържа зададената температура била тя 20++ С или 16С.Та това няма значение де ,да обясни подробно дали е правил нещо друго по колата и исля ,че ще се намери решение на проблема.Но все си мисля ,че проблема не е в управлението на климатрника
Дано и колеги с подобен проблем ,който са отстранили да се включат

Дано и колеги с подобен проблем ,който са отстранили да се включат

- CCCP_Power
- Потребител
-
100% проблема е във обезвъздушаването на охладителната система. Пробвай на светофара когато ти духа студено, дай газ и задраж и ще видиш как почва да вкарва топло. Трябва да се долее антифриз и да се обезвъздуши.
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Благодарство за отговорите колеги!!!
Днес в работата се видяхме и първия въпрос към него ми беше сменял ли си нещо по охладителната с-ма? Отговора беше ДА-термостат и виско.
Та съм го инструктирал да обезвъздуши хубаво щото майсторите явно малко са бързали и не са го направили
Ще пиша за развитие, но и според мен е от това!
Днес в работата се видяхме и първия въпрос към него ми беше сменял ли си нещо по охладителната с-ма? Отговора беше ДА-термостат и виско.
Та съм го инструктирал да обезвъздуши хубаво щото майсторите явно малко са бързали и не са го направили
Ще пиша за развитие, но и според мен е от това!
8 мнения
• Страница 1 от 1