Много особен проблем на Климатроника(дигит.)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...

Много особен проблем на Климатроника(дигит.)

Мнение от DDR » 28 Юли 2008, 20:30

Значи,едно приятелче ме пита как да си оправи климата -дигиталния и аз му казвам естествено за кондензатерчето. Тоа ОК климата тръгна.
Сега обаче много особен проблем:
Когато вкл. да духа топло (сутрин напр.) докато колата се движи духа топло в купето. Когато спре на сфетофар почва да духа ама хладно (като външната темп. духа) :shock: !!! А са кажете кво е това? Когато е на вкл.компресор и духа студено (през деня когато е топло) няма значение дали се движи или е спрял се си духа студено :shock: ! Вентилатора си работи чува се и т.н. Не знам какво да му кажа
Дайте акъл...!!!!!
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Юли 2008, 20:50

Здрасти колега,твоят приятел данеби скоро да е правил някава манипулация по охладителната система?!Мисълта ми е да не е обезвъздушена системата като трябва и на ниски обороти да се образува възглавница в раиатора на парното :roll: Стрелям на посоки в момента и не се ангажирам 100% ,че това е проблема ,но се опитвам да те насоча.Защото не виждам логика,клапите на климата да се влияят от спиране на автомобила и работа на място(т.е. проблема да не е в климатроника).Поздрави :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 28 Юли 2008, 21:12

Утре ще го питам дали не е пипал нещо по охладителната система, защото има логика, plradev(само при топло дава проблеми). А за климатр. не ми се вярва да е от него щото когато духа студено с вкл.компресор няма ядове. Ма де да знам приемам мнения...

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 28 Юли 2008, 21:18

И аз го имах тоя проблем зимата (климата с врътки) на място почваше студено и се оказа, че антифриза е намалял - долях и всичко беше перфектно :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Юли 2008, 21:20

Ама той климатроника си работи и при топло и при судено(затова се казва климатроник ,а не парно и климатик)Той се стреми да поддържа зададената температура била тя 20++ С или 16С.Та това няма значение де ,да обясни подробно дали е правил нещо друго по колата и исля ,че ще се намери решение на проблема.Но все си мисля ,че проблема не е в управлението на климатрника :roll:
Дано и колеги с подобен проблем ,който са отстранили да се включат :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 28 Юли 2008, 23:36

А така наречения климатроник не е ли термотроник ?
Когато е на студено си включва климатика ,а когато е настроено на топло духа парното , но все пак регулира температурата.Тогава проблема по-скоро трябва да е в охладителната система.

Потребител
Аватар

Мнение от CCCP_Power » 29 Юли 2008, 14:55

100% проблема е във обезвъздушаването на охладителната система. Пробвай на светофара когато ти духа студено, дай газ и задраж и ще видиш как почва да вкарва топло. Трябва да се долее антифриз и да се обезвъздуши.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 29 Юли 2008, 21:38

Благодарство за отговорите колеги!!!
Днес в работата се видяхме и първия въпрос към него ми беше сменял ли си нещо по охладителната с-ма? Отговора беше ДА-термостат и виско.
Та съм го инструктирал да обезвъздуши хубаво щото майсторите явно малко са бързали и не са го направили
Ще пиша за развитие, но и според мен е от това!

Назад към E36