На какво гориво карате?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

На какво гориво карате?

Анкетата свършва на 08 Авг 2008, 16:59

Бензин
110
71%
Дизел
13
8%
Газ (LPG)
22
14%
Метан (CNG)
9
6%

Общо гласове : 154
старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 25 Юли 2008, 23:07

sv написа:пп Ама се чудя дали да не мина на БЕНЗИН че като сипа метан за 12-15лв.(след като съм се возил цял ден) хората да не си помислят че съм мизерник неккаф. Друго си е да СИПЕШ 50-60лв а, бензинаджийте ти се кланят, касиерките ти се усмихват еехх голяма работа..... :mhihi:

хахахахахах, именно колега :mhihi:
виж се и ти 320 караш пък не метан никъв гъзар не си според моного от съфоумците тука :mhihi:

по-хуу су сипвай за 50-60лв. ама друго си е да напишеш във форума че сипваш без. всички ше те знаят вече :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: M

Мнение от cHaKRa » 25 Юли 2008, 23:21

най обичаме да виждаме как се мести стрелката на бенза ... на дясно разбира се :mhihi: Инъче по темата БЕНЗИН Скоро може и на нафта Но на газ или метан никога в тоя живот :winky:
Клякам с 200 стаам с 300 :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 25 Юли 2008, 23:27

cHaKRa написа:най обичаме да виждаме как се мести стрелката на бенза ... на дясно разбира се :mhihi: Инъче по темата БЕНЗИН Скоро може и на нафта Но на газ или метан никога в тоя живот :winky:

Да се намеся и аз във темата... Карам на бенз не щото съм гъзар ами щото не карам много, а за да сложа свястна газ ми требет 2 бона.
Е хора струва ли си да слагаш газ ако караш под 10000 на година смятайте а и имайте в предвид че това е допълнителна инсталация а всичко което не е заводско може да се каже че е в "тежест" на самата кола :D, и понякога има не малки проблеми с допълнителните инсталации 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Юли 2008, 23:30

mihal написа: ...

като питаш, аз ще си кажа:

ако караш под 10к на година няма никакъв смисъл да си съсипвате колите ;)

обаче на 10к вече започва да става сериозно ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 25 Юли 2008, 23:37

дитко1 е минал 6500 км - той за това е гъзар и си кара на бензинче muhihihihi

бате нещо сметка ми правиш :mhihi: ела да ми го видиш и колко ми е голям :mhihi:

леко смених маслото 2-пъти ама нм зн. Пак казвам от БМВ икономия си е смех. А и преди да си го купя изрично съм писал във форума колко харчи да си правя сметка, а не да го зема и после ама много са харчливи тея БМВ-та. КАто си правиш голямата сметка зимаш 1.2 виждаш, че пак неможеш да го изхраниш на бензин и минаваш на гас.(това вече е като хората)

Това не е гъзарене да караш на бензин и отпреди това да си си направил сметката каква кола ще караш и колко ще харчи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6kpeka » 25 Юли 2008, 23:41

бензин - като парчето на Рамщайн

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да изтръпват

Мнение от 318iBMW » 25 Юли 2008, 23:56

Ми хора аз на ден минавам по 100-120 км.Колата ми е на метан,някой ще кажат като по-горе,че са газарчета като карат на бензин,но като имат парички да карат и аз,ако работех щях да карам на бензин,но нямам тази възможност :confused: :bcry:
BMW 318i PoWeR Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 26 Юли 2008, 0:03

318iBMW никой не е писъл, че е гъзар че кара на бензин, просто онея по горе комплексарчета така го пишат. И на мене вски ден едно приятелче ми говори 5лв. 50 километра и все си прави голямата сметката, викам му пич земи се една Фият панда и й сложи метан и със 5лв. ще минава 300км.

Гадна история, а друг приятел голфаджия си перка на бензин, а бмв на гас :bcry:
Последна промяна ditko1 на 26 Юли 2008, 0:39, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Diamantschwarz coupe

Мнение от gotcha » 26 Юли 2008, 0:07

95 от ромпетрол, вече трети резервоар карам от там и съм доволен.
Бенза е от братска Румъния, надявам се докато 'пробиват' на нашия пазар да не пращат лайнян бенз...
Ако друг сипва от там нека си каже мнението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 26 Юли 2008, 0:45

sv написа:МЕТАН
10лв. на 100км. градско (София)
6лв. извънградско със скорост около 120-130км/ч
:mhihi:
пп Ама се чудя дали да не мина на БЕНЗИН че като сипа метан за 12-15лв.(след като съм се возил цял ден) хората да не си помислят че съм мизерник неккаф. Друго си е да СИПЕШ 50-60лв а, бензинаджийте ти се кланят, касиерките ти се усмихват еехх голяма работа..... :mhihi:

аз днеска сипах за 150лв, касиерката до като се усмихваше аз бях така :confused:. Но иначе наистина се почуствах като ГЪЗар :mhihi:
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 26 Юли 2008, 0:51

едно приятелче кара Мерцедес Мл 63 амг и едно излизане до сентъра му е 50лв. най-малко това вече си е гъзария, а не 10лв да да сипеш и да отидеш до центъра да се върнеш спокойно и вече да си гъзар щото си сипал 10лв. бензин :mhihi:
такаче темата за гъзар я няма в тоя случай....

чак като маршрутка не искам да ми излиза за 3лв или 5 лв. да ходя някъде, според мен 10лв. си е нормално със кола, повече от това не ми трябва и не ми се правят тънки истории, като мога да си фана маршрутка.
Последна промяна ditko1 на 26 Юли 2008, 0:55, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Юли 2008, 0:54

Дитко,забелязъл съм,че от едно известно време само се връзваш на глупостите на разни хора...подминавай и заминавай...човека иска да му мирише на бензин,дразни се от газовата в багажника си,но не може да се примири с това и се опитва да си избие комплексите в/у теб,наричайки те гъзар...повярвай ми,в неговите очи ти найстина си такъв...остави го да се дразни,независимо кви ги говори ;)
П.П. като ви се строшат колите сигурно от АС метал пазарувате,а? :winky:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Юли 2008, 1:16

На бензинец ... :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 26 Юли 2008, 1:16

Що пък трябва да става дума за гъзари и за не-гъзари в тази тема?

Всеки си е направил сметката и си кара на каквото е преценил, че му е най-добре.
Само дето и изказвания от типа "БМВ на газ - никога" :dunno: ...що какво му е по-различното на моето 13 годишно БМВ от 13 годишния голф на съседа, че неговата газова бутилка в багажника да е морално оправдана във вашите очи, пък моята да не е? Заради емблемата с баварския флаг отпред ли? Ама моята емблема е 13 годишна, момчета...Още с това, че всички в нашия подфорум караме поне 10 годишни коли, а някои наближават и двадесетака, всички сме си направили сметката...
По същия начин както вие гледате на нас - "газаджиите", вероятно така гледат на всички нас -каращите е36, колегите с е90 и е60... В техните очи вероятно даже не караме коли...

Гаранция, че ако си купя 1-2 годишно е60 или е90 няма да им сложа газ...ама...колата ми е на 13 години...и когато я купувах преди 3 години струваше 5000 евро...или 3800 литра бензин, които пък може би съм спестил от изгаряне с газовата на е30-ката ми... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 26 Юли 2008, 1:25

след този пост мисля, че няма повече какво да се каже !! Аз съм напълно съгласен с колегата someone, нека всеки сам си преценява........

Нека от тук нататък молещия за съвет си преценява сам какво да направи, също така има и много теми още във форума дори и аз съм пускал..........
Нека на истина не объщаме темата на заяждане повече..... Все пак всички тук сме се събрали и си общуваме под една идея, а в същото време се делиме и се контрираме един друг за такива неща.....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36