Въпрос към хората на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Въпрос към хората на газ
Здравейте колеги, от няколко дена (откакто стана малко по топло) имам следния проблем, когато съм карал колата(имам предвид че е загряла) и оставя за около час после неиска да пали на газ (на бензин пали без проблем).Прави ми впечатление, че го прави когато е топло и особенно когато е стояла на слънце и се е нагряла.Иначе сутрин като тръгвам за работа си пали без проблем (можеби щото е студена).Имам бегъл спомен, че някой ми каза, че вътре в изпаритела имало някакви гумички или мембрани не съм сигурен и от горещината се разширявали и не пускало газ.А и наистина в първия момент като паля колата каточели изведнъж се отпушва, а преди това е като запушена.На няколко пъти въртя и не пали, после пак като пробвам припалва леко и веднага гасне.Въпроса ми е дали е от тези мембрани или както там се казват.
Много ще съм благодарен ако някой знае
Благодаря предварително
П.П. Колата е 316 М43
Много ще съм благодарен ако някой знае

П.П. Колата е 316 М43
пали на безнин.
има доста причини за това решение, щом са го въвели при инжекциона - винаги се пали на бенз, а газ превключва след определена температура (над 30 градуса) на двг.
очевидно твоята е обикновенна, и вече май опират работите до настройка на газовата, което пък е работа за сервиз, или някой реномиран майстор на газови.
има доста причини за това решение, щом са го въвели при инжекциона - винаги се пали на бенз, а газ превключва след определена температура (над 30 градуса) на двг.
очевидно твоята е обикновенна, и вече май опират работите до настройка на газовата, което пък е работа за сервиз, или някой реномиран майстор на газови.

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Аз съм говорил с майстора и ше ходя в понеделник щото сега имал много работа, ама честно казано не мисля че е от настройката щото не ми дига разхода и както казах сутрин примерно като е стояла цяла нощ и като не е горещо си пали.miro20 написа:пали на безнин.
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...
А мерише ли ти на газ? Щото може като е топла колата и навън е топло газта дето е по горивопроводите и изпарителя да се изпарява от някакъв малък пробив и като се опиташ да запалиш колата не може да засмуче газ та да запали. А като я запалиш на бенз. и превключиш тя се пак си има оборот и си драпне газ заради по-гол.засмукване. Просто разсъждавам...
А дето вика колегата miro20 пали я на бензин!!! Че то щом газовите инж. са направени така значи треа да е така...! А и гърмежите мн често стават точно при палене, когато сместа е прекалено богата или неправилно дозирана
Просто СЪВЕТ
А дето вика колегата miro20 пали я на бензин!!! Че то щом газовите инж. са направени така значи треа да е така...! А и гърмежите мн често стават точно при палене, когато сместа е прекалено богата или неправилно дозирана

Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
[quote="DDR"]А мерише ли ти на газ? Щото може като е топла колата и навън е топло газта дето е по горивопроводите и изпарителя да се изпарява от някакъв малък пробив и като се опиташ да запалиш колата не може да засмуче газ та да запали.....
опитай следното даваш на контакт и изчакваш 4-5сек и тогава въртиш мисля че времето ще е достатъчно да впръска газ от изпарителя.

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Газовите инжекциони просто не могат да работят нормално, когато двигателят не е загрял. Затова се пали винаги на бензин. Иначе същата препоръка съм я чувал и за обикновените газови, въпреки че там този точно проблем го няма при студен двигател.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
не съм специалист, но за инжекциона си го обеснявам и от това че има газов комп, който чете всички данни от бензиновия, както и се слагат още амнайсет хиляди датченца и простотии къде ли не... та.. може би заради комп-а да си влезе в режим се почва палене от бензин.
всички газови и метана също би трябвало да имат и палене директно, без бензин. (поне мойта уредба има)
обаче всички го водят това като "аварийно" палене, като това се записва нейде си в газовия комп като един вид грешка или аварийна ситуация , дето не би трябвало да се прави редовно.
а да .. автора като опрай проблема, нека сподели
всички газови и метана също би трябвало да имат и палене директно, без бензин. (поне мойта уредба има)
обаче всички го водят това като "аварийно" палене, като това се записва нейде си в газовия комп като един вид грешка или аварийна ситуация , дето не би трябвало да се прави редовно.

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
miro20 написа:не съм специалист, но за инжекциона си го обеснявам и от това че има газов комп, който чете всички данни от бензиновия, както и се слагат още амнайсет хиляди датченца и простотии къде ли не... та.. може би заради комп-а да си влезе в режим се почва палене от бензин.
Паленето на бензин е за да може колата да загрее/достигне дадена температура при която изпарителя на АГУ-то да си върши нормално работата. Иначе газта не се изпарява и достига всмукателния колектор в течно състояние , което води до нестабилна работа на мотора/кофти горене и висок разход. Всички изпарители , дори и за ГИ , имат нужда от топъл антифриз за да си свършат работата.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
bbekov написа:Всички изпарители , дори и за ГИ , имат нужда от топъл антифриз за да си свършат работата.

Само бих добавил - и най вече тези за ГИ. Щото на друга газова можеш криво ляво да запалиш на газ и така да ти загрее колата, но при ГИ - ако колата не е загряла, респективно пропан бутанът - не е газообразен, не може да сработи системата.
Щото на друга газова можеш криво ляво да запалиш на газ и така да ти загрее колата, но при ГИ - ако колата не е загряла, респективно пропан бутанът - не е газообразен, не може да сработи системата.
може бе

друг е въпроса че наистина при каква да е газова, освен че не работи стабилно докато не загрее, ами и дава огромен разход, което обезсмисля такова палене.

13 мнения
• Страница 1 от 1