Спортен въздушен филтър

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

Спортен въздушен филтър

Мнение от uriox » 18 Юли 2008, 9:57

Здравейте,

Наскоро "чипосах" моята Е39 (525 TDS, 97 г) и сега се чудя дали не е добре да си сложа и спортен въздушен филтър. Прочетох темата за спортни въздушни филтри, но ме интересува дали някой има по-конкретна информация за модел, марка и от къде мога да си купя или да отида да ми монтират? (от София съм)

Благодаря ви предварително!

П.С.
Чипът е голяма работа, ей ... :)

П.П.С
Сега като се замисля, май тази тема би била по-подходящо да се постне в тунинг секцията, ако някой модератор реши да я метне там, ще съм благодарен, ако не да я заключи и ще пиша там.
There is always a well-known solution to every human problem--neat, plausible, and wrong.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 18 Юли 2008, 12:23

Здрасти колега ,преди имах 325 тдс ,решението е К&N филтър за кутията (на оригиналнто място ) забрави за конусовидните филтри (все пак не караш Калибра :mhihi: :mhihi: цялата гама от филтри я имат в Тояга цената беше около 150 лв (преди 2 години ) комбинацията с чип беше потресаваща :shock: ,ноо с цената на една скоростна кутия и един диф така ,че по-полека ;)
кита за почистване е около 45 лв ,но може и да не го купуваш ....Сижи ги чистеше а около 5-6 лв ;)
Успех и само K&N не прави компромиси

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Юли 2008, 12:36

K&N са наи-добри
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от uriox » 18 Юли 2008, 16:29

Благодаря за информацията! Ориентирах се вече и намерих откъде да си купя K&N филтър, цената му е 195 лв - http://bgcarshop.com/product_info.php?cPath=21_23&products_id=41332 - това в случай, че някой има такъв въпрос и попадне на тази тема.
There is always a well-known solution to every human problem--neat, plausible, and wrong.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Юли 2008, 21:56

По-добре си купи от вносителя им.... Impas 56.... на Черни Връх са, от лявата страна в посока към околовръстното, малко след кръстовището за Зоологическата градина... ще го вземеш за около 150лв, не за 200...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 19 Юли 2008, 20:32

shnitzera написа:Здрасти колега ,преди имах 325 тдс ,решението е К&N филтър за кутията (на оригиналнто място ) забрави за конусовидните филтри (все пак не караш Калибра :mhihi: :mhihi:

Това за Калибрата не го разбрах нещо-справка в галерията ми ;)
К&N :yes:

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 19 Юли 2008, 21:02

BMC също са много добри
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 19 Юли 2008, 23:02

Извинете ме за офтопика ама искам да питам колегата uriox, след като сложи чипа пуши ли ти колата?

Потребител
Аватар

Мнение от uriox » 21 Юли 2008, 7:46

Пуши та се не трае :)

Сериозно, пуши яко... За моя двигател имаше 3 версии на софтуера като настройки, аз избрах тази, която дава най-много мощност... Сега колата пуши сериозно. Все още не съм намерил решение на този проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 21 Юли 2008, 14:58

uriox написа:Пуши та се не трае :)

Сериозно, пуши яко... За моя двигател имаше 3 версии на софтуера като настройки, аз избрах тази, която дава най-много мощност... Сега колата пуши сериозно. Все още не съм намерил решение на този проблем.

Сваляне на интеркулъра и миене му е майката на първо време...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 21 Юли 2008, 22:34

turbo написа:
uriox написа:Пуши та се не трае :)

Сваляне на интеркулъра и миене му е майката на първо време...

защо трябва да се измие интеркулера?
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Назад към Tuning