GPS Устройство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

GPS Устройство

Мнение от BMW_325 TDS » 17 Юли 2008, 21:41

Колеги има ли някой от вас такова чудо в колата ?? Е са гледам Prestigio/ GeoVision 350 за 309 лева и много ме радва ! Гласова навигация, меню на български, детайлни карти на страните от Източна Европа, главни пътища и магистрали от ЕС, търсене на адреси на кирилица, търсене на улици по номера в 10 български града, зарядно и стойка за кола и разни други изкецотини.... Та аз съм човек, който хич не ги знае улиците и конкретни адреси в София и не веднъж съм тровил нерви да търся улици и адреси и се надявам това да ми реши мъките.... Някой ще ми разсяни ли дали наистина са добри тези устройства, конкретното което съм представил дали е добро ?? Друго, което ме притеснява, че ми се струва доста голямо и къде ще го поставя , но явно ще си намери място .... Ще ме съветва ли от къде да мина, за да избегна задръстванята?? Ако някоя улица е била отворена и в следствие са сложили знак, че е забранена ще го има ли впредвид ?? Тва е в общи , ако има още което пропускам споделете ??

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 17 Юли 2008, 21:48

да даже като я настъпиш повече ше ти се кара да пуснеш гаста заради разхода
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 17 Юли 2008, 21:57

Моя Бекер ми писка в ушите Caution! като превиша скоростта някъде :lol:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 17 Юли 2008, 22:13

Vlados написа:Една голяма хвалба и от мен.
Не мисля, че навигацията е необходима само в чужбина. За мен почти цялата страна е чужбина, като не съм ходил някъде си е чуждо. Та мисълта ми беше, че преди месец си купих Prestigio 350. В края на май тръгнах за Варна (натам и да ме води и да не ме води, общо взето пътя е ясен), обаче на връщане решихме да си направим екскурзия по част от 100-те национални обекта (щерката събира печати и аз покрай нея). Начертах си маршрут Варна-Девня-Плиска-Шумен-Мадара-Велики Преслав-Котел-Жеравна-Нова Загора-Стара Загора-Чирпан-Пловдив-Перущица-Върховръх-Цалапица-София (с две преспивания по пътя) и тръгнах.
На навигацията й задавах град по град, за да не ми търси преки пътища и какво да ви кажа - щях да изгоря два пъти повече нафта без нея и да си скъсам нервите в обикаляне три пъти в повече. Имам в предвид следното: повечето ще кажат - какво толкова, караш си по пътя - има табели. Да, ама - не. Има табели по главния път. Ама като влезеш навътре в града да търсиш някой музей например, после айде намери табела...
Установих, че на по-малките градове няма подробни карти, но не беше проблем да ме изкара от града. В по-големите градове (Стара Загора например) му задавах адреса, на който се намира музея и ме водеше до него. После му задавам следващия град и ме извежда от този, като ме кара до следващия.
Общо взето като минус мога да посоча, че само на два пъти се опита да ме вкара в някакви третостепенни пътища (явно беше по-пряко по тях), но като ги подминех веднага ми преизчисляваше маршрута и в градовете се опитваше да ме вкара в еднопосочни улици (все пак няма как да има знаците в картата), но всичко това не е голям проблем, тъй като маршрута се преизчислява за 1-2 сек. Също така по пътя само ми повтаряше: "Вие се движите с превишена скорост"... но само докато намеря откъде се изключва предупреждението.
Намирането на неасфалтирани пътища в същност се оказа и плюс, тъй като карайки към Мадара видях един път под планината, който ми се стори по-пряк, а навигацията ми даваше друг. Свих в едно отклонение по него и стигнах до едно мостче, пред което асфалта свърши. Навигацията обаче ми показваше път под моста и нататък. Реших да я послушам и тръгнах по един камънаци, като след 500 м. ме изведе на пътя, който бях видял. На още едно място пак ме прекара по един черен път и за 100 м. си спестих няколко километра обиколки.
Като обобщение мога да кажа, че това не би трябвало да се приема като екстра, а за хора, които пътуват (дори и на екскурзия) си е необходимост. Навъртях 1800 км. в БГ, воден от машинката и не съжалявам въобще за парите, които дадох
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 17 Юли 2008, 22:29

Колега доста хубаво описание ми направи !! Мерси ! Ти каза, че ти говори - и тва ли е направено на български или на английски ти шпреха?? Прочетох, че някои имат опляквания, че устройстовото се опитвало да ги набива в забранени улици и насрещно движение ( но все пак това устройство е направено да ти каже по кой път да минеш,а не в кое платно да караш :) ) - при тебе има ли го това ? То и до настройките мисля, че зависи.... Твърдо съм решил вече, че ще си купя това устройстово, но въпроса е само какъв модел да взема- да е коректно максимално

Потребител
Аватар

Мнение от nikolaaaay » 17 Юли 2008, 23:24

Аз съм с Асус Р300 и съм много доволен. Говори български с четири гласа. Избира мого тарикатски маршрути в Софето, за които никога не бих се сетил. Има опции за най-бърз, кратък или лесен маршрут. Картата му е за цяла Европа и в Германия намира всякакви адреси, обаче в БГ-то има адресите само в някои градове. По принцип, ако му се ъпдейтне картата ще е още по-точно. Сега, като тръгнеш за морето и като свърши старата магистрала ти казва да отбиеш по стария път и после ти показва как се движиш из полето. Не зацепва, че няма как да караш из нивята със 160, ако няма път :mhihi: Показва ти и скоростта, с която се движиш реално, а не да си мислиш, че си на 200, когато си на 185 примерно. Устройството с картата струваше към 350 кинта в Мост Компютърс и се побира в джоб, много е компактно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 18 Юли 2008, 0:26

Аз съм с Garmin Nuvi 660 и съм много доволен! Наскоро излезе новата карта за България и мога да кажа, че е адски подробна. Преди 2 седмици ходих до Варна, и реших да я пробвам... А бе след като има новия участък от магистрала "Тракия" :) Има си Bluetooth хендсфрии, можеш си гледаш снимки, има слот за SD карта, т.е моеш го ползваш като MP3 плейър :winky: Говори ти там разни неща на български... Абе всичко си има :mhihi: Само дето не готви и не пере :cry: Всичките им модели на Garmin са супер. Според мен дай още някой лев и си вземи един Garmin nuvi 250W Ще останеш много доволен :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от nikolaaaay » 18 Юли 2008, 0:36

А да, и моето има блутуут и можеш да си бъркаш в телефона и да си гледаш в тел. указател. Ако получиш смс си го четеш на дисплея, а на някои езици май може да ти го изговаря. Можеш да го свържеш кък радиото и да ти говори оттам или да си пуснеш музика по него.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Юли 2008, 1:25

vesko06 написа: Всичките им модели на Garmin са супер. Според мен дай още някой лев и си вземи един Garmin nuvi 250W Ще останеш много доволен :winky:
Аз лично имам нюви 350,зех го шото го набарах на примоця :roll: Ползвал съм на приятели 250 и 250 W.Не са лоши,сичко супер,ама ме дразни графиката,в това отношение(поне от това ,което съм виждал) Navigon си е най добре. :roll: В Бг още не съм го ползвал :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 18 Юли 2008, 1:31

кажете коя е хубава за парите си и до колкото четох, някой бавно движат картата или някакви недостатъци имали графики незнам си какво още ?
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 18 Юли 2008, 10:21

Нямам много опит с GPS-ите, но от няколко месеца ползвам Garmin Nuvi 250w, от тези нюви-та с по-голямото екранче. Картите са доста подробни и мисля, че има възможност за търсене на адреси във всички областно градове. (Ако ти трябва повече инфо за Гармини-те и за картите на Геотрейд - може да поразгледаш форума на Offroad Bulgaria)

Не мога да направя сравнение с други GPS устройства, но определено съм доволен от това, което имам. А като цяло, дори и да не те води нанякъде, само идеята, че във всеки един момент имаш точно инфо за това къде си, какъв е пътят напред, след какво разстояние има разклон, какво има около теб, не е малко като инфо, за да се ориентираш перфектно. За София, често ползвам навигацията, когато ми се налага да ходя в квартали, които не познавам. Има си отбелязани еднопосочни улици, локални, в общи линии, всичко, което ти е нужно за да се ориентираш, дори и маршрутът, който ти е направило Нюви-то д е куц. Графиката е добра, движи се без забавяне и ти дава напълно адекватна представа къде си и в каква посока се движиш. Също така дава час на пристигане, който в града не е никак точен, но за дълъг път се оказа доста точен.

А дори и да не го ползваш за ориентиране, това си е една много сладка глезотийка в колата.

Толкова от мен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 1.8T 4x4
Мечтае да кара: RS6

Мнение от baricade » 18 Юли 2008, 11:15

страхотна тема мерси
и аз от известно време искам да си взема ГПС ,но немога да реша какъв , накой може ли да ми каже кои са с най-добрите карти за бг , за гармините съм чувал само добри неща , те ли са с най-подробните карти?
ако някой знае къде сега има някаква примоция на апаратчета , да отида да си взема тези дни
мерси предварително
2001 Audi A6 Avant 1.8T AWT quattro w/ K04, 181whp tuned by kelesha (TST Racing)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 18 Юли 2008, 20:36

Както казах по-горе аз съм много доволен от моя Гармин :winky: А и да кажа, че картата на Бг се обновява на 2-3 месеца :)

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 18 Юли 2008, 20:59

BMW_325 TDS написа:Колега доста хубаво описание ми направи !! Мерси ! Ти каза, че ти говори - и тва ли е направено на български или на английски ти шпреха?? Прочетох, че някои имат опляквания, че устройстовото се опитвало да ги набива в забранени улици и насрещно движение ( но все пак това устройство е направено да ти каже по кой път да минеш,а не в кое платно да караш :) ) - при тебе има ли го това ? То и до настройките мисля, че зависи.... Твърдо съм решил вече, че ще си купя това устройстово, но въпроса е само какъв модел да взема- да е коректно максимално

Говори на български, като си избираш мъжки или женски глас. Това за забранените улици е донякъде вярно - не се опитва да те набива, а просто ти показва, че пътят минава оттам (не знам да има карта с нанесени посоки на улиците - все пак утре общинския съвет може да реши да обърне знаците и посоките, както беше това лято във Варна например и устройството пак ще бърка) Това не е особено голям проблем, защото като видиш знака, че е еднопосочна си продължаваш и до 2 сек. ти е преизчислило новия маршрут. Това важи за всяка пряка, която пропуснеш или завиеш на другаде. Особено може да те бърка, ако си му дал настройки да те води през най-краткия маршрут - тогава може да ти покаже път и през някой градинка. Като го настроиш както трябва, няма да има проблем.
За сравнение между видовете навигация, чети тук:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewfor ... a5b315b9ea
http://www.all4mycomputer.com/forum/vie ... 0c6b05f30e
Изображение

Назад към Извън Темата