GPS Устройство
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
GPS Устройство
Колеги има ли някой от вас такова чудо в колата ?? Е са гледам Prestigio/ GeoVision 350 за 309 лева и много ме радва ! Гласова навигация, меню на български, детайлни карти на страните от Източна Европа, главни пътища и магистрали от ЕС, търсене на адреси на кирилица, търсене на улици по номера в 10 български града, зарядно и стойка за кола и разни други изкецотини.... Та аз съм човек, който хич не ги знае улиците и конкретни адреси в София и не веднъж съм тровил нерви да търся улици и адреси и се надявам това да ми реши мъките.... Някой ще ми разсяни ли дали наистина са добри тези устройства, конкретното което съм представил дали е добро ?? Друго, което ме притеснява, че ми се струва доста голямо и къде ще го поставя , но явно ще си намери място .... Ще ме съветва ли от къде да мина, за да избегна задръстванята?? Ако някоя улица е била отворена и в следствие са сложили знак, че е забранена ще го има ли впредвид ?? Тва е в общи , ако има още което пропускам споделете ??
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Моя Бекер ми писка в ушите Caution! като превиша скоростта някъде 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Vlados написа:Една голяма хвалба и от мен.
Не мисля, че навигацията е необходима само в чужбина. За мен почти цялата страна е чужбина, като не съм ходил някъде си е чуждо. Та мисълта ми беше, че преди месец си купих Prestigio 350. В края на май тръгнах за Варна (натам и да ме води и да не ме води, общо взето пътя е ясен), обаче на връщане решихме да си направим екскурзия по част от 100-те национални обекта (щерката събира печати и аз покрай нея). Начертах си маршрут Варна-Девня-Плиска-Шумен-Мадара-Велики Преслав-Котел-Жеравна-Нова Загора-Стара Загора-Чирпан-Пловдив-Перущица-Върховръх-Цалапица-София (с две преспивания по пътя) и тръгнах.
На навигацията й задавах град по град, за да не ми търси преки пътища и какво да ви кажа - щях да изгоря два пъти повече нафта без нея и да си скъсам нервите в обикаляне три пъти в повече. Имам в предвид следното: повечето ще кажат - какво толкова, караш си по пътя - има табели. Да, ама - не. Има табели по главния път. Ама като влезеш навътре в града да търсиш някой музей например, после айде намери табела...
Установих, че на по-малките градове няма подробни карти, но не беше проблем да ме изкара от града. В по-големите градове (Стара Загора например) му задавах адреса, на който се намира музея и ме водеше до него. После му задавам следващия град и ме извежда от този, като ме кара до следващия.
Общо взето като минус мога да посоча, че само на два пъти се опита да ме вкара в някакви третостепенни пътища (явно беше по-пряко по тях), но като ги подминех веднага ми преизчисляваше маршрута и в градовете се опитваше да ме вкара в еднопосочни улици (все пак няма как да има знаците в картата), но всичко това не е голям проблем, тъй като маршрута се преизчислява за 1-2 сек. Също така по пътя само ми повтаряше: "Вие се движите с превишена скорост"... но само докато намеря откъде се изключва предупреждението.
Намирането на неасфалтирани пътища в същност се оказа и плюс, тъй като карайки към Мадара видях един път под планината, който ми се стори по-пряк, а навигацията ми даваше друг. Свих в едно отклонение по него и стигнах до едно мостче, пред което асфалта свърши. Навигацията обаче ми показваше път под моста и нататък. Реших да я послушам и тръгнах по един камънаци, като след 500 м. ме изведе на пътя, който бях видял. На още едно място пак ме прекара по един черен път и за 100 м. си спестих няколко километра обиколки.
Като обобщение мога да кажа, че това не би трябвало да се приема като екстра, а за хора, които пътуват (дори и на екскурзия) си е необходимост. Навъртях 1800 км. в БГ, воден от машинката и не съжалявам въобще за парите, които дадох
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колега доста хубаво описание ми направи !! Мерси ! Ти каза, че ти говори - и тва ли е направено на български или на английски ти шпреха?? Прочетох, че някои имат опляквания, че устройстовото се опитвало да ги набива в забранени улици и насрещно движение ( но все пак това устройство е направено да ти каже по кой път да минеш,а не в кое платно да караш
) - при тебе има ли го това ? То и до настройките мисля, че зависи.... Твърдо съм решил вече, че ще си купя това устройстово, но въпроса е само какъв модел да взема- да е коректно максимално

- nikolaaaay
- Потребител
-
Аз съм с Асус Р300 и съм много доволен. Говори български с четири гласа. Избира мого тарикатски маршрути в Софето, за които никога не бих се сетил. Има опции за най-бърз, кратък или лесен маршрут. Картата му е за цяла Европа и в Германия намира всякакви адреси, обаче в БГ-то има адресите само в някои градове. По принцип, ако му се ъпдейтне картата ще е още по-точно. Сега, като тръгнеш за морето и като свърши старата магистрала ти казва да отбиеш по стария път и после ти показва как се движиш из полето. Не зацепва, че няма как да караш из нивята със 160, ако няма път
Показва ти и скоростта, с която се движиш реално, а не да си мислиш, че си на 200, когато си на 185 примерно. Устройството с картата струваше към 350 кинта в Мост Компютърс и се побира в джоб, много е компактно.

- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Аз съм с Garmin Nuvi 660 и съм много доволен! Наскоро излезе новата карта за България и мога да кажа, че е адски подробна. Преди 2 седмици ходих до Варна, и реших да я пробвам... А бе след като има новия участък от магистрала "Тракия"
Има си Bluetooth хендсфрии, можеш си гледаш снимки, има слот за SD карта, т.е моеш го ползваш като MP3 плейър
Говори ти там разни неща на български... Абе всичко си има
Само дето не готви и не пере
Всичките им модели на Garmin са супер. Според мен дай още някой лев и си вземи един Garmin nuvi 250W Ще останеш много доволен 

- nikolaaaay
- Потребител
-
А да, и моето има блутуут и можеш да си бъркаш в телефона и да си гледаш в тел. указател. Ако получиш смс си го четеш на дисплея, а на някои езици май може да ти го изговаря. Можеш да го свържеш кък радиото и да ти говори оттам или да си пуснеш музика по него.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз лично имам нюви 350,зех го шото го набарах на примоцяvesko06 написа: Всичките им модели на Garmin са супер. Според мен дай още някой лев и си вземи един Garmin nuvi 250W Ще останеш много доволен

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
кажете коя е хубава за парите си и до колкото четох, някой бавно движат картата или някакви недостатъци имали графики незнам си какво още ?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Нямам много опит с GPS-ите, но от няколко месеца ползвам Garmin Nuvi 250w, от тези нюви-та с по-голямото екранче. Картите са доста подробни и мисля, че има възможност за търсене на адреси във всички областно градове. (Ако ти трябва повече инфо за Гармини-те и за картите на Геотрейд - може да поразгледаш форума на Offroad Bulgaria)
Не мога да направя сравнение с други GPS устройства, но определено съм доволен от това, което имам. А като цяло, дори и да не те води нанякъде, само идеята, че във всеки един момент имаш точно инфо за това къде си, какъв е пътят напред, след какво разстояние има разклон, какво има около теб, не е малко като инфо, за да се ориентираш перфектно. За София, често ползвам навигацията, когато ми се налага да ходя в квартали, които не познавам. Има си отбелязани еднопосочни улици, локални, в общи линии, всичко, което ти е нужно за да се ориентираш, дори и маршрутът, който ти е направило Нюви-то д е куц. Графиката е добра, движи се без забавяне и ти дава напълно адекватна представа къде си и в каква посока се движиш. Също така дава час на пристигане, който в града не е никак точен, но за дълъг път се оказа доста точен.
А дори и да не го ползваш за ориентиране, това си е една много сладка глезотийка в колата.
Толкова от мен
Не мога да направя сравнение с други GPS устройства, но определено съм доволен от това, което имам. А като цяло, дори и да не те води нанякъде, само идеята, че във всеки един момент имаш точно инфо за това къде си, какъв е пътят напред, след какво разстояние има разклон, какво има около теб, не е малко като инфо, за да се ориентираш перфектно. За София, често ползвам навигацията, когато ми се налага да ходя в квартали, които не познавам. Има си отбелязани еднопосочни улици, локални, в общи линии, всичко, което ти е нужно за да се ориентираш, дори и маршрутът, който ти е направило Нюви-то д е куц. Графиката е добра, движи се без забавяне и ти дава напълно адекватна представа къде си и в каква посока се движиш. Също така дава час на пристигане, който в града не е никак точен, но за дълъг път се оказа доста точен.
А дори и да не го ползваш за ориентиране, това си е една много сладка глезотийка в колата.
Толкова от мен

- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
страхотна тема мерси
и аз от известно време искам да си взема ГПС ,но немога да реша какъв , накой може ли да ми каже кои са с най-добрите карти за бг , за гармините съм чувал само добри неща , те ли са с най-подробните карти?
ако някой знае къде сега има някаква примоция на апаратчета , да отида да си взема тези дни
мерси предварително
и аз от известно време искам да си взема ГПС ,но немога да реша какъв , накой може ли да ми каже кои са с най-добрите карти за бг , за гармините съм чувал само добри неща , те ли са с най-подробните карти?
ако някой знае къде сега има някаква примоция на апаратчета , да отида да си взема тези дни
мерси предварително
2001 Audi A6 Avant 1.8T AWT quattro w/ K04, 181whp tuned by kelesha (TST Racing)
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Както казах по-горе аз съм много доволен от моя Гармин
А и да кажа, че картата на Бг се обновява на 2-3 месеца 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
BMW_325 TDS написа:Колега доста хубаво описание ми направи !! Мерси ! Ти каза, че ти говори - и тва ли е направено на български или на английски ти шпреха?? Прочетох, че някои имат опляквания, че устройстовото се опитвало да ги набива в забранени улици и насрещно движение ( но все пак това устройство е направено да ти каже по кой път да минеш,а не в кое платно да караш) - при тебе има ли го това ? То и до настройките мисля, че зависи.... Твърдо съм решил вече, че ще си купя това устройстово, но въпроса е само какъв модел да взема- да е коректно максимално
Говори на български, като си избираш мъжки или женски глас. Това за забранените улици е донякъде вярно - не се опитва да те набива, а просто ти показва, че пътят минава оттам (не знам да има карта с нанесени посоки на улиците - все пак утре общинския съвет може да реши да обърне знаците и посоките, както беше това лято във Варна например и устройството пак ще бърка) Това не е особено голям проблем, защото като видиш знака, че е еднопосочна си продължаваш и до 2 сек. ти е преизчислило новия маршрут. Това важи за всяка пряка, която пропуснеш или завиеш на другаде. Особено може да те бърка, ако си му дал настройки да те води през най-краткия маршрут - тогава може да ти покаже път и през някой градинка. Като го настроиш както трябва, няма да има проблем.
За сравнение между видовете навигация, чети тук:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewfor ... a5b315b9ea
http://www.all4mycomputer.com/forum/vie ... 0c6b05f30e
14 мнения
• Страница 1 от 1