Wireless-въпрос
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Wireless-въпрос
Колеги ,как да си заключа уарлеса ,да не ми се закачат контрабандно

- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
Re: Wireless-въпрос
shnitzera написа:Колеги ,как да си заключа уарлеса ,да не ми се закачат контрабандно![]()
елементарно, сложи си парола на рутера
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
От настройките на рутера трябва да има опция за това. За другите не мога да кажа, но на Lynksis-овете е елементарно. 192.168.1.1->парола и юзърнейм->после включване на твоите PC-та в листата с оторизирани MAC адреси и другите сухат дупата. Или пък по-лесно, но пак от тези настройки - слагаш парола на мрежата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- shnitzera
- ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- deadairplane
- Потребител
-
Има много начини да се защитиш, както са написали колегите по на горе можеш да сложиш криптиране с ключ на рутера. Да сложиш парола на смия рутер е нещо по подразбиране но тя е само за уеб страницата за конфигуриране, сама по себе си не пречи на останалите да се връзват в твоята мрежа. Следващото нещо след криптирането на безжичната връзка и заключването с парола на конзолата за управление, е да си сложиш MAC филтър и да разрешиш само на твоите компове да влизат. Следващата стъпка е да спреш SID broadcast веднъж като си настроиш безжичните устройства, те могат да виждат мрежата дори когато е "невидима". Следващата стъпка е да спреш DHCP функцията на рутера и да си настроиш TCPIP протокола на всички клиенти ръчно, като си избереш някоя мрежа от обхват дето никой не би се сетил, че би могъл да бъде. Ако направиш всичко това, и се намери някой способен да влезе в мрежата ти през wireless си късам дипломите.
- shnitzera
- ентусиаст
-
такааа много съм благодарен за отговорите все едно ми говорите за ...мерцедеси
нищо не отпъвам ,няма ли нещо простичко от сорта влез там и там натисни там и готово компа ми е само един

- deadairplane
- Потребител
-
Ако беше Линксис щях да отворя моя и да погледна кое къде се намира. Потърси си настойките те са там някъде. Преди време някой ми праща във Фиатския форум онлайн емулатор и по емулатора разгледах къде са съответните настройки, но за съжаление не си записах линка.
BTW всички рутери се управляват от уеб базирана конзола. Отвори си в интренет експлорера (или каквото ползваш) вътрешното ИП на рутера и ще я видиш.
BTW всички рутери се управляват от уеб базирана конзола. Отвори си в интренет експлорера (или каквото ползваш) вътрешното ИП на рутера и ще я видиш.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
социално е да пуснеш лек трафик на случайните минувачи поне пощичка да отворят, то ясно че филм няма да теглят, на всеки се налага да има нет някъде в движение
лично мнение, аз съм пуснал фрий

лично мнение, аз съм пуснал фрий

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
10 мнения
• Страница 1 от 1