Wireless-въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Wireless-въпрос

Мнение от shnitzera » 15 Юли 2008, 19:41

Колеги ,как да си заключа уарлеса ,да не ми се закачат контрабандно :mhihi: :mhihi:

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Re: Wireless-въпрос

Мнение от La4u » 15 Юли 2008, 19:48

shnitzera написа:Колеги ,как да си заключа уарлеса ,да не ми се закачат контрабандно :mhihi: :mhihi:

елементарно, сложи си парола на рутера
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 15 Юли 2008, 19:50

От настройките на рутера трябва да има опция за това. За другите не мога да кажа, но на Lynksis-овете е елементарно. 192.168.1.1->парола и юзърнейм->после включване на твоите PC-та в листата с оторизирани MAC адреси и другите сухат дупата. Или пък по-лесно, но пак от тези настройки - слагаш парола на мрежата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от shnitzera » 15 Юли 2008, 19:54

3Сом ми е рутера от каде да бръкна за настройките :uups:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Юли 2008, 21:32

Сложи мак ауторизация,ако ползваш само ти рутера ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от deadairplane » 15 Юли 2008, 22:03

Има много начини да се защитиш, както са написали колегите по на горе можеш да сложиш криптиране с ключ на рутера. Да сложиш парола на смия рутер е нещо по подразбиране но тя е само за уеб страницата за конфигуриране, сама по себе си не пречи на останалите да се връзват в твоята мрежа. Следващото нещо след криптирането на безжичната връзка и заключването с парола на конзолата за управление, е да си сложиш MAC филтър и да разрешиш само на твоите компове да влизат. Следващата стъпка е да спреш SID broadcast веднъж като си настроиш безжичните устройства, те могат да виждат мрежата дори когато е "невидима". Следващата стъпка е да спреш DHCP функцията на рутера и да си настроиш TCPIP протокола на всички клиенти ръчно, като си избереш някоя мрежа от обхват дето никой не би се сетил, че би могъл да бъде. Ако направиш всичко това, и се намери някой способен да влезе в мрежата ти през wireless си късам дипломите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от shnitzera » 15 Юли 2008, 22:27

такааа много съм благодарен за отговорите все едно ми говорите за ...мерцедеси :mhihi: :mhihi: нищо не отпъвам ,няма ли нещо простичко от сорта влез там и там натисни там и готово компа ми е само един

Потребител
Аватар

Мнение от deadairplane » 15 Юли 2008, 22:34

Ако беше Линксис щях да отворя моя и да погледна кое къде се намира. Потърси си настойките те са там някъде. Преди време някой ми праща във Фиатския форум онлайн емулатор и по емулатора разгледах къде са съответните настройки, но за съжаление не си записах линка.

BTW всички рутери се управляват от уеб базирана конзола. Отвори си в интренет експлорера (или каквото ползваш) вътрешното ИП на рутера и ще я видиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 15 Юли 2008, 22:51

социално е да пуснеш лек трафик на случайните минувачи поне пощичка да отворят, то ясно че филм няма да теглят, на всеки се налага да има нет някъде в движение ;)
лично мнение, аз съм пуснал фрий ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Юли 2008, 0:06

пиши ми на лично или на скайп и ще ти обяснявам
Изображение

Назад към Извън Темата