Форума на Алфа Ромео
Модератор: Общи модератори
bmwista написа:А колеги от форума на Алфа нещо почнахте много да ни се карате според мен не е човек от нашия форум не би спечелил нищо от това.
Тука няма никакви доказателства които да сочат към колега от БМВ форума ,имам чувството че искате да си изкарате яда на нас ок ама не ми е приятно да чета постовете ви смятъм че обиждате форума ми.![]()
Дълбоко ви съчувствам и знам че ви е много тежко заштото аз не мога да изкарам ден без форума ни.
Не виждам някой, който да отправя конкретни обвинения.

Все пак, както и по-горе съм казал, що за "фен" трябва да си, за да пренасочиш потребителите на Аlfa форума към този на БМВ?!

Трябва да си рядко тъпо парче, за да си мислиш, че това ще популяризира BMW сред алфистите, тъкмо напротив.
П.П.
Благодаря за съчувствието и бъди сигурен, че никой истински фен на дадена автомобилна марка, няма да обиди фен на друга такава!

Важното е, колите да вървят и да ни радват!

Последна промяна Fear на 15 Юли 2008, 19:59, променена общо 1 път
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
И аз мисля, че пренасочването е направено по този начин с 301 redirect. Често се занимавам с хакнати форуми на наши клиенти. Обаче в повечето случаи хакването става съвсем нецеленасочено, извършено от паяци, които сканират мрежата и търсят за стари версии на phpBB. След което следва дефейсването на сайта. Тук обаче това пренасочване не изглежда да е случайно. Или е сложено, за да скрие хака или това е била целта, надявам се скоро да разберем.AHTuBuPyC написа:Доколкото виждам, май го редиректват със .htaccess файл, в главната директория на домейна, така всичко http://clubalfaromeo.com/* заминава към нас.
Вина имат донякъде и администраторите на форума, защото не са обновили версията му. До колкото съм запознат форума на Алфа е основан от мой познат Григор, който е и собственик на ХардуерБГ форума, а той бе хакнат аналогично преди около 2 години от турски хакери. Поуката трябваше да е ясна.
Сега, ако се сканират access логовете може и да се намери IP адреса на извършителя (последния реално ползвал форума). Ако е така и това е частен компютър, може да се търси правна отговорност.
Излишни филми са това с търсенето на виновен.
Готовите шитове винаги ще се хакват независимо каква версия са.
Както казах по назад, ако форума си има ежедневен бекъп, просто качвате бекъпа сменяте паролите и чао. А и както каза колегата ако се ъпдейтва редовно пак ще е по-трудно на хакерите.
Подръжка му е майката тука, некой не си е свършил работата и сега алфа фенове сновът ядосани и търсят хакера да го набият.
Готовите шитове винаги ще се хакват независимо каква версия са.
Както казах по назад, ако форума си има ежедневен бекъп, просто качвате бекъпа сменяте паролите и чао. А и както каза колегата ако се ъпдейтва редовно пак ще е по-трудно на хакерите.
Подръжка му е майката тука, некой не си е свършил работата и сега алфа фенове сновът ядосани и търсят хакера да го набият.
ShoxXx написа:Има и много други фактори, които са на клубно и ръководно ниво и някакси не е БМВ форума мястото да се обсъждат тези неща за Алфа форума.
А бекъп е ясно че не се прави ежедневен.
Преди 3 години пак умря Алфа форума и бекъпа тогава го върна с 1 месец назад.
Сега май пак така се очаква...
Както виждате сме съпричастни ама тука вината си е изцяло ваша според мен. Сървъра може да се настрои и да си прави автоматичен бекъп.
Това, че не е настроен е изцяло проблем на администратора. Всъщност роблема е ваш - вината е негова.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ne0. написа:супер! и без това алфистите сме хора дето не са ни стигнали парите за бмв
Евала колега явно от Алфа форума за настроението ако беше нашия форум шех сигурно само да псувам