Форума на Алфа Ромео

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 15 Юли 2008, 19:48

bmwista написа:А колеги от форума на Алфа нещо почнахте много да ни се карате според мен не е човек от нашия форум не би спечелил нищо от това.
Тука няма никакви доказателства които да сочат към колега от БМВ форума ,имам чувството че искате да си изкарате яда на нас ок ама не ми е приятно да чета постовете ви смятъм че обиждате форума ми. :evil:

Дълбоко ви съчувствам и знам че ви е много тежко заштото аз не мога да изкарам ден без форума ни.

Не виждам някой, който да отправя конкретни обвинения. ;)
Все пак, както и по-горе съм казал, що за "фен" трябва да си, за да пренасочиш потребителите на Аlfa форума към този на БМВ?! :kuku: :wtf:

Трябва да си рядко тъпо парче, за да си мислиш, че това ще популяризира BMW сред алфистите, тъкмо напротив.

П.П.
Благодаря за съчувствието и бъди сигурен, че никой истински фен на дадена автомобилна марка, няма да обиди фен на друга такава! :yes:

Важното е, колите да вървят и да ни радват! :driving: :bowdown:
Последна промяна Fear на 15 Юли 2008, 19:59, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 15 Юли 2008, 19:57

AHTuBuPyC написа:Доколкото виждам, май го редиректват със .htaccess файл, в главната директория на домейна, така всичко http://clubalfaromeo.com/* заминава към нас.
И аз мисля, че пренасочването е направено по този начин с 301 redirect. Често се занимавам с хакнати форуми на наши клиенти. Обаче в повечето случаи хакването става съвсем нецеленасочено, извършено от паяци, които сканират мрежата и търсят за стари версии на phpBB. След което следва дефейсването на сайта. Тук обаче това пренасочване не изглежда да е случайно. Или е сложено, за да скрие хака или това е била целта, надявам се скоро да разберем.
Вина имат донякъде и администраторите на форума, защото не са обновили версията му. До колкото съм запознат форума на Алфа е основан от мой познат Григор, който е и собственик на ХардуерБГ форума, а той бе хакнат аналогично преди около 2 години от турски хакери. Поуката трябваше да е ясна.
Сега, ако се сканират access логовете може и да се намери IP адреса на извършителя (последния реално ползвал форума). Ако е така и това е частен компютър, може да се търси правна отговорност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ShoxXx » 15 Юли 2008, 20:30

Готиното е, че нито един от членовете на УС на КАРБ или Администраторите на форума на КАРБ не пише тук...явно са на моренце или на почивка.
Евала!

PS А дано тази тема не стане повод за спорене...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Юли 2008, 20:34

Излишни филми са това с търсенето на виновен.
Готовите шитове винаги ще се хакват независимо каква версия са.

Както казах по назад, ако форума си има ежедневен бекъп, просто качвате бекъпа сменяте паролите и чао. А и както каза колегата ако се ъпдейтва редовно пак ще е по-трудно на хакерите.
Подръжка му е майката тука, некой не си е свършил работата и сега алфа фенове сновът ядосани и търсят хакера да го набият.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ShoxXx » 15 Юли 2008, 20:45

Има и много други фактори, които са на клубно и ръководно ниво и някакси не е БМВ форума мястото да се обсъждат тези неща за Алфа форума.

А бекъп е ясно че не се прави ежедневен.
Преди 3 години пак умря Алфа форума и бекъпа тогава го върна с 1 месец назад.
Сега май пак така се очаква...

Потребител
Аватар

Мнение от ne0. » 15 Юли 2008, 20:56

супер! и без това алфистите сме хора дето не са ни стигнали парите за бмв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Юли 2008, 21:00

ShoxXx написа:Има и много други фактори, които са на клубно и ръководно ниво и някакси не е БМВ форума мястото да се обсъждат тези неща за Алфа форума.

А бекъп е ясно че не се прави ежедневен.
Преди 3 години пак умря Алфа форума и бекъпа тогава го върна с 1 месец назад.
Сега май пак така се очаква...

Както виждате сме съпричастни ама тука вината си е изцяло ваша според мен. Сървъра може да се настрои и да си прави автоматичен бекъп.
Това, че не е настроен е изцяло проблем на администратора. Всъщност роблема е ваш - вината е негова.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2008, 21:07

ne0. написа:супер! и без това алфистите сме хора дето не са ни стигнали парите за бмв

Евала колега явно от Алфа форума за настроението ако беше нашия форум шех сигурно само да псувам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 15 Юли 2008, 21:24

ne0. написа:супер! и без това алфистите сме хора дето не са ни стигнали парите за бмв

мдаам, всички с коли различни от бмв сме така :mhihi:
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 15 Юли 2008, 21:27

Пичове съжалявам за станалото ,наистина много кофти тръпка :confused:

П.П Освен да ви правим тука временно един под раздел Alfa :P

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Юли 2008, 21:32

///vlado написа:Пичове съжалявам за станалото ,наистина много кофти тръпка :confused:

П.П Освен да ви правим тука временно един под раздел Alfa :P

Поздрави

Това е идея. Пък и услуга да направиме на колегите.
И без това няма в момента къде да пишат един с друг а и тука са пренасочени по някаква странна причина...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ShoxXx » 15 Юли 2008, 21:33

По-добре недейте, че утре хакера ще пренасочи Алфа форума към Тийн Проблем и там ще трябва да правят раздел за Алфа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Юли 2008, 21:38

ShoxXx написа:По-добре недейте, че утре хакера ще пренасочи Алфа форума към Тийн Проблем и там ще трябва да правят раздел за Алфа.

Ееееее, ти па БМВ-форума с тийн проблем ли го сравни точно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ShoxXx » 15 Юли 2008, 21:39

Не! В никакъв случай...просто хакера може да е духовит и идеен. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Юли 2008, 21:43

Абе я ни светнете, така и така вече се запознахме с доста от вас, що толкова време не го оправят вашия форум? Каква е интригата?

Питам щот изкъпах малкия и сега пия 3-та мастика... Лафа да става.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата