Промивка на двигателя при смяна на маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Промивка на двигателя при смяна на маслото
Здравейте, по съвет на колеги шофьори било хубаво като се сменя маслото преди сипването на новото да се направи промивка на двигателя с която да се разкара оставаща вътре мръсотия, имало разни добавки които или се слагат към старото масло или пък се сипват самостоятелно за да разтворят гадостите, които иначе остават. Някой прави ли такава процедура и кой продукт е изпробван. Благодаря
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
plamen_hh написа:И с нафта става пълниш го до капачката вартиш малко на стартер без да палиш обаче и точишОбаче не го препоръчвам
може и нещо да се прецака на старите автомобили поне така ставаше

Според мен промивката си е задължителна преди да се сложи новото и чисто масло иначе малко или много го разреждаш със старото и му се намаляват километрите,които трябва да изминеш.
Мисля,че беше Manol,дето моя маслар сипваше за промивка и ако не се лъжа със визкозитет 0w20.Желателно е колата да не се кара ами просто за 10-15 мин. да поработи на място и да не се форсира,за да не се наложи после да сменяш гарнитури
Мисля,че беше Manol,дето моя маслар сипваше за промивка и ако не се лъжа със визкозитет 0w20.Желателно е колата да не се кара ами просто за 10-15 мин. да поработи на място и да не се форсира,за да не се наложи после да сменяш гарнитури
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
plamen_hh написа:И с нафта става пълниш го до капачката вартиш малко на стартер без да палиш обаче и точишОбаче не го препоръчвам
може и нещо да се прецака на старите автомобили поне така ставаше
Бате, ти отново ми счупи главата!

7 мнения
• Страница 1 от 1