Промивка на двигателя при смяна на маслото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Промивка на двигателя при смяна на маслото

Мнение от cfk » 10 Юли 2008, 12:21

Здравейте, по съвет на колеги шофьори било хубаво като се сменя маслото преди сипването на новото да се направи промивка на двигателя с която да се разкара оставаща вътре мръсотия, имало разни добавки които или се слагат към старото масло или пък се сипват самостоятелно за да разтворят гадостите, които иначе остават. Някой прави ли такава процедура и кой продукт е изпробван. Благодаря

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 10 Юли 2008, 12:57

Мда, не е лошо наистина... Аз съм "мил" с на Valvolin, сипваш, и колата да работи 15-20 мин така на празен ход, след това източваш и сипваш новото масло... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rdk » 10 Юли 2008, 13:49

аз съм промивал с на приста ефтините масла
сипваш правиш 30 км
махаш и сипваш новото

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 11 Юли 2008, 21:50

И с нафта става пълниш го до капачката вартиш малко на стартер без да палиш обаче и точиш :mhihi: Обаче не го препоръчвам 8) може и нещо да се прецака на старите автомобили поне така ставаше :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60
Мечтае да кара: служебна :)

Мнение от zuki831 » 11 Юли 2008, 23:49

plamen_hh написа:И с нафта става пълниш го до капачката вартиш малко на стартер без да палиш обаче и точиш :mhihi: Обаче не го препоръчвам 8) може и нещо да се прецака на старите автомобили поне така ставаше :twisted:
:shock: :shock: :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 12 Юли 2008, 0:05

Според мен промивката си е задължителна преди да се сложи новото и чисто масло иначе малко или много го разреждаш със старото и му се намаляват километрите,които трябва да изминеш.
Мисля,че беше Manol,дето моя маслар сипваше за промивка и ако не се лъжа със визкозитет 0w20.Желателно е колата да не се кара ами просто за 10-15 мин. да поработи на място и да не се форсира,за да не се наложи после да сменяш гарнитури
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 12 Юли 2008, 10:58

plamen_hh написа:И с нафта става пълниш го до капачката вартиш малко на стартер без да палиш обаче и точиш :mhihi: Обаче не го препоръчвам 8) може и нещо да се прецака на старите автомобили поне така ставаше :twisted:

Бате, ти отново ми счупи главата! :++ От къде я измисли тая промивка? Нали като напълниш до капачката, /с каквото и да е/ като завъртиш двигателя, /дори и без да палиш/ ще избие през всички възможни гумички и семеринги. Даже се чудя дали въобще ще може да завърти.

Назад към E46