Как да махна надписа 318Ci ???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Как да махна надписа 318Ci ???

Мнение от peter_dilov » 07 Юли 2008, 11:12

Тоя надпис супер много ме дразни :!: интересува ме някой махал ли го е и как точно става ако влоубще е възможно, защото питах на няколко места и никой не смее да го махне защото щял да падне с боята. Мерси предварително на хората които ще помогнат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 07 Юли 2008, 12:21

взимаш един нож от макетно ножче и си ти .. то е двойна лепенка
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Потребител
Аватар

Мнение от _Daniel » 07 Юли 2008, 12:46

пфф... аз супер много се дразня, че нямам надпис отзад (320и). Знае ли някой от къде мога да си намеря и дали се монтира лесно ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Как да махна надписа 318Ci ???

Мнение от rdk » 07 Юли 2008, 13:26

peter_dilov написа:Тоя надпис супер много ме дразни :!: интересува ме някой махал ли го е и как точно става ако влоубще е възможно, защото питах на няколко места и никой не смее да го махне защото щял да падне с боята. Мерси предварително на хората които ще помогнат!

в DIY има линк как се дебаджват надписите
аз също си го махнах
нагряваш със сешуар (внимателно да не олюпиш боята)
може и на горещ ден като я е напекло слънцето и с конец за зъби ного лесно се сваля
после почистваш остатъците от лепенката

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 07 Юли 2008, 14:10

Колеги има доста по-лесен начин за махане, вземате един конец, отдръпнете леко надписа с нокът колкото да вкарате конеца между капака на колата и надпис-а и прерязвате двойнолепещото с конеца, може да си помагате като дърпате леко надписа. После почиствате останките на двойнолепката с някакъв не много силен разредител да не замъглите лака на боята :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rdk » 07 Юли 2008, 14:31

при мен още си личат къде са били буквите, като погледна от определен ъгъл
не се изчисти съвсем хубаво
като я пастирам може и да изчезне

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 07 Юли 2008, 16:50

_Daniel написа:пфф... аз супер много се дразня, че нямам надпис отзад (320и). Знае ли някой от къде мога да си намеря и дали се монтира лесно ?

от всеки дилър мое си купиш ..
то е с двойно лепящо та се монтира лесно
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 07 Юли 2008, 17:15

:nono: Колега недей да си слагаш, тук из форума един колега беше писал че без индикация хората ги било страх да се напънат да го изпреварват щото го мислили за М-ка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Юли 2008, 20:51

По добре не ги сваляй щото отдолу боята е доста по запазена и ще си личат грозно или ако ги свалиш трябва да се пастира много добре .
Аз добре че нямам оригинално :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от peter_dilov » 07 Юли 2008, 21:13

Тва да го нямаш тоя шит на колата си е направо екстра! Аз го видях с конец ще го махна лесно ама се чуда после лепилото то ще бъде по-тегаво. Мерси за идеите момчета. Някой ако има снимка как се получава като се свали би било чудесно да покаже защтото ако трябва да се пастира не ми се занимава защото няма да пастирам само заден капак ако се прави да се прави цялата кола а точно сега няма резон в тази инвестиция ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2008, 21:16

трябва да изправя тоя кюнец, щом има шанс да ме мислят за М-ка :mhihi:
или пък може би някоя дизелова М-ка :mhihi:
не знам дали при беше при бмв, но при някои марки това наистина това минава за екстра т.е. заплаща се

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 07 Юли 2008, 21:30

peter_dilov написа: Някой ако има снимка как се получава като се свали би било чудесно да покаже защтото ако трябва да се пастира не ми се занимава защото няма да пастирам само заден капак ако се прави да се прави цялата кола а точно сега няма резон в тази инвестиция ;)

Колега тази интервенция я бях правил преди доста време на колата на баща ми (VOLVO S40 светло сиво на цвят) като следвах процедурата която ти описах по-горе, нищо не се личеше след това, а бимата си ми е така по default (поне аз не съм ги махкал де) та не знам какъв ще е ефекта.

Потребител
Аватар

Мнение от peter_dilov » 07 Юли 2008, 21:46

A като махна надписа после с какво точно да ликвидирам и лепилото, че то разредители секви?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 07 Юли 2008, 22:02

Ми бате аз ще ти кажа, изчистих го с Alcol ама знам ли в Бг. дали ще го има, за това ти писах с някакъв по-слаб разредител да пробваш да не ти се получи ефекта Уауу

П.П. То по принцип двойнолепещото и с ръка след това ако потъркаш отгоре по-упорите ще се махне без особени проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от peter_dilov » 07 Юли 2008, 22:07

оооооооооооо утре паркирам на слънце да се напече добре и слизам да го ликвидирам ще го вида тва алкол дали ще го намера ако не ще търкам с палец ;)

Следваща

Назад към E46