Относно разхода на e34 520i 150 к.с. М50Б20
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
да не си се объркал нещо ве колега-мойто Палио гореше толкова дето е 1.3 бензинSlavi_m написа:Егати ненормалните коли карате![]()
И аз съм на същия хал както някой (единствен!) каза по-горе:
градско Сф - 10/11
извън по магистралата - 120км/ч - 6![]()
От време на време и аз правя някоя простотия,но като цяло гледам да карам нормално и икономично най-вече! Няма смисъл от правене на глупости,когато отивам на пазар примерно!
Друг пример-когато си карам с постоянни 60-70 (бул.България) разхода ми отново е 6![]()
Глупаво ли карате,на някви бесни рейсъри ли се правите,не знам..
ПС кви 15,кви 20![]()
![]()
![]()
веднага да ги дадете на моргите

- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е66
- Мечтае да кара: M5
Slavi_m написа:Егати ненормалните коли карате![]()
И аз съм на същия хал както някой (единствен!) каза по-горе:
градско Сф - 10/11
извън по магистралата - 120км/ч - 6![]()
От време на време и аз правя някоя простотия,но като цяло гледам да карам нормално и икономично най-вече! Няма смисъл от правене на глупости,когато отивам на пазар примерно!
Друг пример-когато си карам с постоянни 60-70 (бул.България) разхода ми отново е 6![]()
Глупаво ли карате,на някви бесни рейсъри ли се правите,не знам..
ПС кви 15,кви 20![]()
![]()
![]()
веднага да ги дадете на моргите
Абе колега ти да ни би през половината път да я тикаш бе???

Бързите риби изяждат бавните...
Ами....не
Не съм се объркал,много добре знам,колко км минавам и колко бенз сипвам
И извода е че дава точно такива стойности + - Не говоря с абсолютна точност естествено...
Ако не беше така щях да се видя в чудо! ( и най-малкото щях да забележа осезаемо този разход,който вие споменавате)
Просто щях да я спра от движение в интерес на истината
15 да е минимален...и това да е нормално!!!?!?Хайде няма нужда
Какви са данните по каталог за разхода на нашите коли?
15-20/100 май че е МНОГО!!! над посоченото? Или от БМВ нещо хич не знаят и не мерят правилно
Замислете се за начина на каране (да не казвам тех.състояние,защото ще започне война
)
Добре ще го кажа по приемливо за вас,аз карам икономично! най-вече и разхода ми е от сорта на 10-11 ( може би! в някои случаи 12,но тогава не до там икономично каране)
Така по-добре ли ви звучи?
...градско! 

Ако не беше така щях да се видя в чудо! ( и най-малкото щях да забележа осезаемо този разход,който вие споменавате)
Просто щях да я спра от движение в интерес на истината

Какви са данните по каталог за разхода на нашите коли?

Замислете се за начина на каране (да не казвам тех.състояние,защото ще започне война

Добре ще го кажа по приемливо за вас,аз карам икономично! най-вече и разхода ми е от сорта на 10-11 ( може би! в някои случаи 12,но тогава не до там икономично каране)
Така по-добре ли ви звучи?

- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
Slavi_m написа:Ами....неНе съм се объркал,много добре знам,колко км минавам и колко бенз сипвам
И извода е че дава точно такива стойности + - Не говоря с абсолютна точност естествено...
Просто щях да я спра от движение в интерес на истината15 да е минимален...и това да е нормално!!!?!?Хайде няма нужда
Какви са данните по каталог за разхода на нашите коли?15-20/100 май че е МНОГО!!! над посоченото? Или от БМВ нещо хич не знаят и не мерят правилно
![]()
Замислете се за начина на каране (да не казвам тех.състояние,защото ще започне война)
Така по-добре ли ви звучи?...градско!
Градското го докара ама няма кой да ти повярва че на дълго ти гори 6/100 или ти си от тия разбирачи дето си засичат разхода по показанието на стрелката, щото немат парички за пълен-пълен

apostolov_m написа:Градското го докара ама няма кой да ти повярва че на дълго ти гори 6/100 или ти си от тия разбирачи дето си засичат разхода по показанието на стрелката, щото немат парички за пълен-пълен
Аха и за това трябва да съм от хората,които реват че тъпата им 20ска харчи 13 извънградско (с по-висока скорост и 15) и 20 градско? И си мислят че това е нормално дори???

Да-този разход беше точно по моментен разход като Пловдив-Сф не мръдна и мм.при скорост от 120км/ч!Да,знам че не измерва абсолютно точно,за това се съгласявам че разхода не е бил 6,а може би 7 - 7.5 да кажем

Колко парички имам аз,не е твоя работа

Специално този разход беше засечен след пътуване Сф-Плевен-Попово-Разград на отиване,а на връщане реших да си разнообразя пътя и да покарам по завойте през Шипка,Габрово,Пловдив,Пазарджик,Сф

Горивото,което сипах като цяло,съпоставено с изминатите километри,както споменах показа приблизително! стойностите написани по-горе-ФАКТ!
Ако колата ми харчеше 15+ градско щях да я спра тотално! ФАКТ

И хайде да не съм толкова невеж,че тя всъщност да харчи толкова ама аз да не го разбирам и да си въобразявам

Все пак нямам милиони...и обръщам достатъчно внимание!
За Бисер - Фиестата 1.1 харчеше 9/100 градско

Наливал съм от празно състояние точно 10 газ и 100тния км точно! свършваше

- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
Да-този разход беше точно по моментен разход като Пловдив-Сф не мръдна и мм.при скорост от 120км/ч!Да,знам че не измерва абсолютно точно,за това се съгласявам че разхода не е бил 6,а може би 7 - 7.5 да кажем
Е видя ли че и извънградското го докара до нормалното
Е видя ли че и извънградското го докара до нормалното

apostolov_m написа:Е видя ли че и извънградското го докара до нормалното
А ти прочете ли мненията,в които хората (масово) говорят за минимален разход от 13,достигайки 20?
Или сте с газ до ламарината нон стоп(дори и така да е 20 ми се вижда непостижимо за изправна кола),или шофирате глупаво,или колите не са в ред!
Нямам какво да кажа повече по темата!
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ако немоеш да направиш 40/100 на 20-а,значи неоеш да караш 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- shankylov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
- Мечтае да кара: e-32 750il
колега!бе ти все напушен ли си ходиш?пиян ли?или караш нещо 3-цилиндрово????
тука е форума на бмв ентусиастите.огледай се!за кви разходи говориш ти?кви градски,кви извънградски????като напишеш тва 6 после качи на 7.5 да не пропускаш единицата отпреде?и както тръгна може се вместиш в нашите стандарти 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
О, за последната седмица 44 литра точно 210 км - викам ай, сбъркал съм бензиностанцията, в петъка заредих пак толкова и днеска свърши на 207 км
Това е 100/100 градско/извън WTF?
Кво става?

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
На мен колата не ми минава 12/100,преко 13 на климатик из София и 10/100 извънградско (карам я на пълна газ) ... Имам средно 6000 км на месец и карам само на бензин ,ако разхода ми е 15 и нагоре просто няма как да стане с този пробег
Всички разходи ,за които ще спомена са отчетени "от пълен до пълен резервоар" до там до където ще прелее пред очите ми бензина, максимална вместимост 85 литра реално
Максимален разход извънградско съм отчел навремето със заводската скоростна кутия от 11,3/100 км ,каране на ограничител на 5-та по магистралата с гонене с някаква олипиада 2,5 ТДИ чак до Слънчев бряг ... Сега с доливане и такова каране до варна преди 2 седмици разхода ми беше 9,9 в гонка с нова астра комби 2 литра.
В Италия и Германия с качествено гориво с най-високо октаново число при постоянна пълна газ ,хора и багаж в колата ,продължително и безмилостно съм засичал в серия - 9,2 литра
Минимален разход с тази скоростна кутия в момента съм отчел 6,1/100 , като пълния резервоар налях на Долни Богров и пак до пълен долях на ОМВ преди Ябланица - 4 литра за 66 км ... без дижение почти по магистралата и с многото спускане в тази посока по магистралата ...
Свещи NJK Laser Platinum,нови лули наред ,филтри и всичко в кондиция ,смятам ,че с 5-та предавка с 0,81 предавателно число няма нищо нередно
Георги Пенчев

Всички разходи ,за които ще спомена са отчетени "от пълен до пълен резервоар" до там до където ще прелее пред очите ми бензина, максимална вместимост 85 литра реално

Максимален разход извънградско съм отчел навремето със заводската скоростна кутия от 11,3/100 км ,каране на ограничител на 5-та по магистралата с гонене с някаква олипиада 2,5 ТДИ чак до Слънчев бряг ... Сега с доливане и такова каране до варна преди 2 седмици разхода ми беше 9,9 в гонка с нова астра комби 2 литра.
В Италия и Германия с качествено гориво с най-високо октаново число при постоянна пълна газ ,хора и багаж в колата ,продължително и безмилостно съм засичал в серия - 9,2 литра

Минимален разход с тази скоростна кутия в момента съм отчел 6,1/100 , като пълния резервоар налях на Долни Богров и пак до пълен долях на ОМВ преди Ябланица - 4 литра за 66 км ... без дижение почти по магистралата и с многото спускане в тази посока по магистралата ...
Свещи NJK Laser Platinum,нови лули наред ,филтри и всичко в кондиция ,смятам ,че с 5-та предавка с 0,81 предавателно число няма нищо нередно

Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости...
Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h
Демек при 6000 - 220km/h

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ела да ти дам един диф-да видиш как на 4300 върви с 200 на 5 скоростdj_ennsy_1 написа:Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости...Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h
![]()
Демек при 6000 - 220km/h

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
bmwfena написа:ела да ти дам един диф-да видиш как на 4300 върви с 200 на 5 скоростdj_ennsy_1 написа:Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости...Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h
![]()
Демек при 6000 - 220km/h
![]()
ама малко ще е по бавничка на отсечки ама извънградско ще има икономиика на бензинец
маааалко само

48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4