Относно разхода на e34 520i 150 к.с. М50Б20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Юли 2008, 13:31

Slavi_m написа:Егати ненормалните коли карате :mhihi:

И аз съм на същия хал както някой (единствен!) каза по-горе:

градско Сф - 10/11
извън по магистралата - 120км/ч - 6 :!:

От време на време и аз правя някоя простотия,но като цяло гледам да карам нормално и икономично най-вече! Няма смисъл от правене на глупости,когато отивам на пазар примерно!
Друг пример-когато си карам с постоянни 60-70 (бул.България) разхода ми отново е 6 :!:
Глупаво ли карате,на някви бесни рейсъри ли се правите,не знам..

ПС кви 15,кви 20 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: веднага да ги дадете на моргите :mhihi:
да не си се объркал нещо ве колега-мойто Палио гореше толкова дето е 1.3 бензин :!: :!: да не си я засичал разхода в изгасено състояние щото мойто изгасено по нанадолнище гори към 4-4.5 на 100 :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Мнение от apostolov_m » 06 Юли 2008, 13:39

Slavi_m написа:Егати ненормалните коли карате :mhihi:

И аз съм на същия хал както някой (единствен!) каза по-горе:

градско Сф - 10/11
извън по магистралата - 120км/ч - 6 :!:

От време на време и аз правя някоя простотия,но като цяло гледам да карам нормално и икономично най-вече! Няма смисъл от правене на глупости,когато отивам на пазар примерно!
Друг пример-когато си карам с постоянни 60-70 (бул.България) разхода ми отново е 6 :!:
Глупаво ли карате,на някви бесни рейсъри ли се правите,не знам..

ПС кви 15,кви 20 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: веднага да ги дадете на моргите :mhihi:

Абе колега ти да ни би през половината път да я тикаш бе??? :kuku:
Бързите риби изяждат бавните...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 06 Юли 2008, 13:44

Ами....не ;) Не съм се объркал,много добре знам,колко км минавам и колко бенз сипвам ;) И извода е че дава точно такива стойности + - Не говоря с абсолютна точност естествено...
Ако не беше така щях да се видя в чудо! ( и най-малкото щях да забележа осезаемо този разход,който вие споменавате)
Просто щях да я спра от движение в интерес на истината :arrow: 15 да е минимален...и това да е нормално!!!?!?Хайде няма нужда

Какви са данните по каталог за разхода на нашите коли? ;) 15-20/100 май че е МНОГО!!! над посоченото? Или от БМВ нещо хич не знаят и не мерят правилно :)
Замислете се за начина на каране (да не казвам тех.състояние,защото ще започне война :mhihi: )

Добре ще го кажа по приемливо за вас,аз карам икономично! най-вече и разхода ми е от сорта на 10-11 ( може би! в някои случаи 12,но тогава не до там икономично каране)
Така по-добре ли ви звучи? ;) ...градско! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apostolov_m » 06 Юли 2008, 13:50

Slavi_m написа:Ами....не ;) Не съм се объркал,много добре знам,колко км минавам и колко бенз сипвам ;) И извода е че дава точно такива стойности + - Не говоря с абсолютна точност естествено...
Ако не беше така щях да се видя в чудо! ( и най-малкото щях да забележа осезаемо този разход,който вие споменавате)
Просто щях да я спра от движение в интерес на истината :arrow: 15 да е минимален...и това да е нормално!!!?!?Хайде няма нужда

Какви са данните по каталог за разхода на нашите коли? ;) 15-20/100 май че е МНОГО!!! над посоченото? Или от БМВ нещо хич не знаят и не мерят правилно :)
Замислете се за начина на каране (да не казвам тех.състояние,защото ще започне война :mhihi: )

Добре ще го кажа по приемливо за вас,аз карам икономично! най-вече и разхода ми е от сорта на 10-11 ( може би! в някои случаи 12,но тогава не до там икономично каране)
Така по-добре ли ви звучи? ;) ...градско! :mhihi:

Градското го докара ама няма кой да ти повярва че на дълго ти гори 6/100 или ти си от тия разбирачи дето си засичат разхода по показанието на стрелката, щото немат парички за пълен-пълен :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 06 Юли 2008, 14:09

apostolov_m написа:Градското го докара ама няма кой да ти повярва че на дълго ти гори 6/100 или ти си от тия разбирачи дето си засичат разхода по показанието на стрелката, щото немат парички за пълен-пълен :!:

Аха и за това трябва да съм от хората,които реват че тъпата им 20ска харчи 13 извънградско (с по-висока скорост и 15) и 20 градско? И си мислят че това е нормално дори??? ;)

Да-този разход беше точно по моментен разход като Пловдив-Сф не мръдна и мм.при скорост от 120км/ч!Да,знам че не измерва абсолютно точно,за това се съгласявам че разхода не е бил 6,а може би 7 - 7.5 да кажем :mhihi:

Колко парички имам аз,не е твоя работа ;) само ще ти кажа че съм от хората,на които грам не им пука за такива тестове-пълен-празен- пълен-на половина пълен и кви ли не глупости :mhihi:
Специално този разход беше засечен след пътуване Сф-Плевен-Попово-Разград на отиване,а на връщане реших да си разнообразя пътя и да покарам по завойте през Шипка,Габрово,Пловдив,Пазарджик,Сф :)

Горивото,което сипах като цяло,съпоставено с изминатите километри,както споменах показа приблизително! стойностите написани по-горе-ФАКТ!

Ако колата ми харчеше 15+ градско щях да я спра тотално! ФАКТ ;)

И хайде да не съм толкова невеж,че тя всъщност да харчи толкова ама аз да не го разбирам и да си въобразявам :mhihi:
Все пак нямам милиони...и обръщам достатъчно внимание!

За Бисер - Фиестата 1.1 харчеше 9/100 градско ;) Газ-около 11

Наливал съм от празно състояние точно 10 газ и 100тния км точно! свършваше :winky: Така че малолитражките особено старите изобщо не харчат малко,не е база за сравнение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apostolov_m » 06 Юли 2008, 14:18

Да-този разход беше точно по моментен разход като Пловдив-Сф не мръдна и мм.при скорост от 120км/ч!Да,знам че не измерва абсолютно точно,за това се съгласявам че разхода не е бил 6,а може би 7 - 7.5 да кажем

Е видя ли че и извънградското го докара до нормалното :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 06 Юли 2008, 14:30

apostolov_m написа:Е видя ли че и извънградското го докара до нормалното :mhihi:

А ти прочете ли мненията,в които хората (масово) говорят за минимален разход от 13,достигайки 20?

Или сте с газ до ламарината нон стоп(дори и така да е 20 ми се вижда непостижимо за изправна кола),или шофирате глупаво,или колите не са в ред!
Нямам какво да кажа повече по темата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 06 Юли 2008, 16:15

колега ти да не би мотор да караш виж да не си сбъркал форума :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Юли 2008, 18:41

ако немоеш да направиш 40/100 на 20-а,значи неоеш да караш :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 2.5tds е34 2.5tds
Мечтае да кара: e-32 750il

Мнение от shankylov » 06 Юли 2008, 18:51

колега!бе ти все напушен ли си ходиш?пиян ли?или караш нещо 3-цилиндрово???? :shock: тука е форума на бмв ентусиастите.огледай се!за кви разходи говориш ти?кви градски,кви извънградски????като напишеш тва 6 после качи на 7.5 да не пропускаш единицата отпреде?и както тръгна може се вместиш в нашите стандарти :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 06 Юли 2008, 19:34

О, за последната седмица 44 литра точно 210 км - викам ай, сбъркал съм бензиностанцията, в петъка заредих пак толкова и днеска свърши на 207 км :mhihi: Това е 100/100 градско/извън WTF? :shock: Кво става?

:help:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Юли 2008, 20:17

На мен колата не ми минава 12/100,преко 13 на климатик из София и 10/100 извънградско (карам я на пълна газ) ... Имам средно 6000 км на месец и карам само на бензин ,ако разхода ми е 15 и нагоре просто няма как да стане с този пробег :)

Всички разходи ,за които ще спомена са отчетени "от пълен до пълен резервоар" до там до където ще прелее пред очите ми бензина, максимална вместимост 85 литра реално :!:

Максимален разход извънградско съм отчел навремето със заводската скоростна кутия от 11,3/100 км ,каране на ограничител на 5-та по магистралата с гонене с някаква олипиада 2,5 ТДИ чак до Слънчев бряг ... Сега с доливане и такова каране до варна преди 2 седмици разхода ми беше 9,9 в гонка с нова астра комби 2 литра.
В Италия и Германия с качествено гориво с най-високо октаново число при постоянна пълна газ ,хора и багаж в колата ,продължително и безмилостно съм засичал в серия - 9,2 литра :!:

Минимален разход с тази скоростна кутия в момента съм отчел 6,1/100 , като пълния резервоар налях на Долни Богров и пак до пълен долях на ОМВ преди Ябланица - 4 литра за 66 км ... без дижение почти по магистралата и с многото спускане в тази посока по магистралата ...

Свещи NJK Laser Platinum,нови лули наред ,филтри и всичко в кондиция ,смятам ,че с 5-та предавка с 0,81 предавателно число няма нищо нередно :D

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Юли 2008, 21:57

Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости... :) Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h :confused: :roll: Демек при 6000 - 220km/h

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Юли 2008, 22:04

dj_ennsy_1 написа:Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости... :) Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h :confused: :roll: Демек при 6000 - 220km/h
ела да ти дам един диф-да видиш как на 4300 върви с 200 на 5 скорост :mhihi: :mhihi: ама малко ще е по бавничка на отсечки ама извънградско ще има икономиика на бензинец
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Юли 2008, 22:05

bmwfena написа:
dj_ennsy_1 написа:Пенчев, каква е тая скоростна кутия бе брат? Казвай да дириме и ние такива, че не стига ниския ти разход ами и тези скорости... :) Моята скоротна ще дойде една от най-калпавите... 5-та предавка с 3000 оборота - 110km/h :confused: :roll: Демек при 6000 - 220km/h
ела да ти дам един диф-да видиш как на 4300 върви с 200 на 5 скорост :mhihi: :mhihi: ама малко ще е по бавничка на отсечки ама извънградско ще има икономиика на бензинец

маааалко само :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34