Въпрос за е46(перка)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Въпрос за е46(перка)

Мнение от bojky » 25 Юни 2008, 13:43

Здравейте,от скоро имам БМВ Е46 "99 320д и забелязвам 4е климатика ми не работи нормално духа хладно но не и студен въздух,не съм му сменял филтъра и фреона все още защото няма лев сега...и днес вдигнах капака и запалих я и пуснах климата за да видя дали перката варти и поглеждам отпред до радятора отстрани и видях 4е има една букса която нямаше нищо влкю4ено в нея...а и перка не видях та искам да попитам перката зад радятора ли е скрита или трябва да е пред него...защото притеснението ми е да не би да нямам такава но ме самнява де...но пък си спомням сякаш 4е на старите е36 съм виждал през бъбреците перката а сега моето няма там...Та каде му е перката ми е въпроса и каква е тази букса?А за климата ако не е това проблема явно ще е от филтъра и течноста..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юни 2008, 13:47

пред радиатора трябва да ти е климатичната перка ....
отиди някъде където правят климатици да ди проверят фреона как ти е ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 25 Юни 2008, 15:06

Ттцццц....зна4и преди раидатора отпред зад бъбреците трябва да е климати4ната перка...а нея я няма зна4и явно от тук е главния проблем а фреона и филтъра ще ги сменя то е ясно...как тяка нямам перка направо съм потресен...сега трябва да търся...мерси колега...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 25 Юни 2008, 15:38

Колега земи си едно от тия вентилаторчетата има ги на Илиенци, фиксираш ги с две рапитки и кабела към акумулатора, а може да си изтеглиш едно бутонче вътре в купето. За целта може да си земеш едно от тия за нощните лампи от Бриколаш, върши идеална работа. Ше си изтеглиш едно кабелче некъде отпреде при климатроника. Пускаш климата, цъкаш вентилаторчето и си перкаш!!!!!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това в рамките на шегата, разбира се, надявам се да не се обидиш!!! Сега иди при тоя дето ти е продал колата и го накарай да се нагъзи и налей фреон там!!! Тая перкяа струва 700лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 25 Юни 2008, 16:09

На моята кола въпреки, че в момента я няма съм на 99% сигурен, че има една перка за охлаждане и климатик и тя се намира между двигателя и радиатора. Ако я няма перката или не работи се получава прегряване на фреона и климатика работи после спира,после пак работи после пак спира и тн... При 15-20bar налягане на фреона управлението спира компресора и след като спадне налягането на фреона(охлаждане на фреона) компресора пак тръгва.
Ако ти я няма перката със сигурност ще усетиш горния симптом или ще ти прегрее колата.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 25 Юни 2008, 16:13

bojky написа:Ттцццц....зна4и преди раидатора отпред зад бъбреците трябва да е климати4ната перка...а нея я няма зна4и явно от тук е главния проблем а фреона и филтъра ще ги сменя то е ясно...как тяка нямам перка направо съм потресен...сега трябва да търся...мерси колега...
С това кое е "отпред" и кое "отзад" май се обърка съвсем, колега :) Перката е само една и се намира в двигателния отсег, м/у радиатора и мотора..едва ли нямаш перка на вентилатора щото в тази жега щеше да го усетиш много бързо по температурата на охлаждането :!: А за работата на климатика търси причината другаде..успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юни 2008, 16:14

motor написа:На моята кола въпреки, че в момента я няма съм на 99% сигурен, че има една перка за охлаждане и климатик и тя се намира между двигателя и радиатора. Ако я няма перката или не работи се получава прегряване на фреона и климатика работи после спира,после пак работи после пак спира и тн... При 15-20bar налягане на фреона управлението спира компресора и след като спадне налягането на фреона(охлаждане на фреона) компресора пак тръгва.
Ако ти я няма перката със сигурност ще усетиш горния симптом или ще ти прегрее колата.

виското и перката за климатика са различни работи ;)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Юни 2008, 16:28

при е36 тази "климатична" перка подпомагаше виското при включен климатик, но не винаги т.е. може да работи климатика, а перката да не върти. Имаше датчик който показва кога да се включи
Сега тази не съм я разглеждал още но сигурно и тя трябва да има и да действа по подобен начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 25 Юни 2008, 16:39

320d съм виждал разпарчосам само веднъж и ми беше интересен колкото и всеки друг дизел. 320i няма виско съединител на перката, както и почти съм сигурен , че и 320d няма.
Sharo написа:виското и перката за климатика са различни работи ;)

Само за М моделите незнам с кво са ама имат мощност в изобилие и не им пука, че връткат една перка в повече ама невярвам все пак е правена в Германия
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 25 Юни 2008, 16:51

при Е46 има два вариянта :lol:
1. с две перки са тези които са с виско
2. тези които са с ел. перка за охлаждане нямат втора перка за климатика ;)
bojky ако си с ел.перка всичко е точно не ти трябва втора отпред пред радиатора 8)
но ако си с виско положението никак не е розово :confused:
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

Потребител
Аватар

Мнение от applause » 25 Юни 2008, 18:48

Колата е само с една перка( нали и моята е същата и сменях перка) за климатика и за двигатела електрическа без виско. Колега пусни клинатроника. И вдигни кората на двигателя така ще видиш дали перката се върти, но по принцип ти трябва да е чуваш дали се върти още като пуснеш климатика. Ако не се върти перката проблема идва от шибаното управление и при мен беше така. За съжаление в този случай те чакат 704лв. за нова перка щото управлението върви само комплект с перката. А колата загрява ли?
Бяла Перла

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 26 Юни 2008, 8:18

Ами зна4и колата не прегрява определено защото стрелката сега в тези жеги си со4и право нагоре т.е. в средата...и при по бурзо каране пада а при задръствания съотвтно мн леко се мърда към 4ервеното,но това съм го виждал един или два пъти...та от там мисля че не прегрява...и си мисля 4е имам перка за двг. и моята явно е между радятора и едни пласмаси които насо4ват въздуха зад нея...но мислех 4е и отпред трябва да има защото има букса някаква отстрани радятора свободна и защото все си мисля 4е през бъбреците съм виждал перка но може и да греша или да е било при е36...Първо ще сменя фреона и филтъра и тогава ще видим как ще е...А какво е това виско?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojky » 26 Юни 2008, 9:13

Колеги гледах сега обявите в мобилето и имаше снимки там на една две с отворен капан наистина няма там перка...зна4и е фреона със сигурност...Благодаря ви много за отговорите...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 26 Юни 2008, 14:54

Колега трябва да имаш перка зад бъбреците. Поне на мойта има. И аз съм с 320Д и имам перка. Незнам ква ще е тая хава при теб :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 26 Юни 2008, 15:36

Аз съм с 318i и няма перка зад бъбреците. Има отзад, зад радиатора. И нямам никакви вълнения в стрелката, нито надолу, нито нагоре. Даже преди няколко дена се наложи да ръчна здраво и не мръдна нищо.

Следваща

Назад към E46