Мисията невъзможна ....от М50 към М52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мисията невъзможна ....от М50 към М52

Мнение от brobot » 25 Юни 2008, 0:46

Мисията невъзможна е към края си вече и съм страшно щастлив в момента.
Историята е ,че преди около 2 месеца реших да сваля сам двигателя на така или иначе потрошено бмв ипровизирайки с подръчни средства.Нямах лебетка а и не ми се търсеше и реших да го пусна върху пале и да го издърпам .То взе че се получи :mhihi:
После двг-то на другото реши да ме изостави :( с течове от картера,скоростната кутия,главата ....Та вместо ремонт и набивайки пари в разни сервизи за кола която е с ниска себестойност реших да опитам да си сменя сам двигателя
:mhihi:
Бърза работа нямаше защото така или иначе съм без книжка (изтърпявам наказание от 2 месеца ).Подмотване,чесане,чудене кое какво е и за какво служи ...и така малко по-малко успях да сваля пак по същия начин и разваления двигател (да го пусна на пале).
След като свалих и двата ме хвана адския мързел :mhihi: то и тогава започна да си грее яко през деня .
Имах само да разменя картерите ,да сложа гарнитури на картера и изпусквателните колектори .
:D Е за около три седмици стегнах М52-то и днес го закчих заедно със скоростната кутия :D
Останаха ми довършителни работи като инсталацията,всмукателните колектори,алтернатора,хидравличната помпа и рейката ,всички тръби по охлаждането ,армортисьри ,носачи ,дискове,спирачни апарати и тн ...

снимка от одеве
Изображение :mhihi:
Изображение

Изображение

и болния М50
Изображение
Брабус - Мечта Водителя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от archie » 25 Юни 2008, 2:04

Скоро и на мен ще ми предстои такава смяна и ми е интересно с каква скоросна кутия си от м50? с какъв маховик и съединител от м50?
лапите съвпадат ли налага ли се да правиш някакви преправяния?
картера от м50 ли е?
новата моторетка м52б колко е 28 :lol:
Защо е мисията невазможна ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 27 Юни 2008, 1:26

Малко със закъснение но ще ти кажа:
- за съеденителя незнам - започнах да го свалям но на последния болт му се изяде главата ,домързя ме да го отрежа (претърпях инцидент с флекс и от тогава го мразя ) завих всички останали болтове и така го качих
- лапите ако имаш от М52 ще е най-добре защото ако нямаш ще се наложи да разпробиеш малко дясната ,колкото да съвпадне на едната дупка
- картера е от М50 ,едно към едно са но се налага да се отреже от една планка около сантиметър защото масления всмукател опира в нея
- за съжалене пак си оставам с 2-ка матор
Брабус - Мечта Водителя

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 27 Юни 2008, 10:23

Значи имало и добра страна като ти вземат книжката я виж как си намери работа :mhihi: Поздравления за добре свършената работа
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 28 Юни 2008, 12:35

Изображение
от ляво е от м52 от дясно м50
обърни внимание на дясна долна дупка на лапата на м52-то
Брабус - Мечта Водителя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от archie » 29 Юни 2008, 18:32

мерси за инфото ще чакаме да я искараш :)

Назад към E36