Проблем с климатроника и парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроника и парното

Мнение от patrata » 24 Юни 2008, 1:24

От скоро имам 318тдс , и имам проблем с климатроника : в най-големите жеги не иска да духа студено духа супер кадно и смарди на чорапи :) това предполагам че е от филтера .... Но когато искам да духа топло пак не става а си духа същото а колата ми минава 90c и не се пуска перката ,чка малко преди да светне ламмпата се пуска ..... незнам дали тези 3 проблема имат нещо общо, но ми се струва че са свързани по някъкав начин ...... :help: :help: :help: :help:
аз и мойто комби :)

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Re: Проблем с климатроника и парното

Мнение от Бибо » 24 Юни 2008, 9:35

patrata написа:От скоро имам 318тдс , и имам проблем с климатроника : в най-големите жеги не иска да духа студено духа супер кадно и смарди на чорапи :) това предполагам че е от филтера .... Но когато искам да духа топло пак не става а си духа същото а колата ми минава 90c и не се пуска перката ,чка малко преди да светне ламмпата се пуска ..... незнам дали тези 3 проблема имат нещо общо, но ми се струва че са свързани по някъкав начин ...... :help: :help: :help: :help:

първо-най вероятно в системата ти фреона е сериозно намалял :arrow: сервиз - дозареждане + масълце и оцветител
второ-изгорял ти е резистора на перката (на малките обороти и ти включва само втората степен) :arrow: смяна с нов
проблема с миризмата - смяна на филтъра и някъв спрей имаше (чел съм тук във форума-дето изтребва микроорганизмите на които се дължи тази воня)
...а и не на последно място - недей да я пускаш климатика преди да отстраниш проблемите че да не се наложи да сменяш глава..

п.п.сега видях че и парно нямаш- провери си нивото на охлаждата течност(антифриза)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Юни 2008, 10:20

мяна на филтъра и някъв спрей имаше (чел съм тук във форума-дето изтребва микроорганизмите на които се дължи тази воня)

Ако изровиш линка си златен! :bchug: !

Първо sorry ,на колегата че ще използвам неговата тема но имам сходен проблем!

Значи,когато пусна да духа/без включен компресор/ има много остра отвратителна миризма/това на място без да съм тръгнал/ ,когато пусна компресора миризмата изчезва и всичко е ок!Досега го отдавах на катализатора ,но място щом се появява тази миризма май не е от него!
Ако някой знае да даде повече инфо за спреичето!
Поздрави и мерси предварително!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 24 Юни 2008, 10:40

Nukem написа:
....Ако някой знае да даде повече инфо за спреичето...

колегата SKISA написа
Цитат :смени си филтрите.преди да ги сложиш обдухай хубаво със спрея и през духалките вътре в купето и през карубата за филтрите.изчакай малко.пусни да духа вентилацията на отворени врати без да си слагал филтрите. остави да върти около 5мин. сложи си филтрите и си готов.
основна грешка е колегите да духат със спрея когато филтрите са сложени и тогава миризмата от него се набива от вътрешната страна на филтрите и си смърди пак. за това го направи без филтри.

...за съжаление SKISA не е писал подробности за спрея , но му пиши на л.с.
Изображение

Потребител
Аватар

re

Мнение от patrata » 25 Юни 2008, 13:39

лошото е че вода си има а сичко тва започна когато си заредих климата а до колкото разбрах накакув силиконов съединител е проблема на перката а за филтера ясно сигурно не е сменян никога :)
аз и мойто комби :)

Назад към E36