Проблем с климатроника и парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с климатроника и парното
От скоро имам 318тдс , и имам проблем с климатроника : в най-големите жеги не иска да духа студено духа супер кадно и смарди на чорапи
това предполагам че е от филтера .... Но когато искам да духа топло пак не става а си духа същото а колата ми минава 90c и не се пуска перката ,чка малко преди да светне ламмпата се пуска ..... незнам дали тези 3 проблема имат нещо общо, но ми се струва че са свързани по някъкав начин ......

аз и мойто комби 

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Re: Проблем с климатроника и парното
patrata написа:От скоро имам 318тдс , и имам проблем с климатроника : в най-големите жеги не иска да духа студено духа супер кадно и смарди на чорапитова предполагам че е от филтера .... Но когато искам да духа топло пак не става а си духа същото а колата ми минава 90c и не се пуска перката ,чка малко преди да светне ламмпата се пуска ..... незнам дали тези 3 проблема имат нещо общо, но ми се струва че са свързани по някъкав начин ......
![]()
![]()
![]()
първо-най вероятно в системата ти фреона е сериозно намалял

второ-изгорял ти е резистора на перката (на малките обороти и ти включва само втората степен)

проблема с миризмата - смяна на филтъра и някъв спрей имаше (чел съм тук във форума-дето изтребва микроорганизмите на които се дължи тази воня)
...а и не на последно място - недей да я пускаш климатика преди да отстраниш проблемите че да не се наложи да сменяш глава..
п.п.сега видях че и парно нямаш- провери си нивото на охлаждата течност(антифриза)

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
мяна на филтъра и някъв спрей имаше (чел съм тук във форума-дето изтребва микроорганизмите на които се дължи тази воня)
Ако изровиш линка си златен!

Първо sorry ,на колегата че ще използвам неговата тема но имам сходен проблем!
Значи,когато пусна да духа/без включен компресор/ има много остра отвратителна миризма/това на място без да съм тръгнал/ ,когато пусна компресора миризмата изчезва и всичко е ок!Досега го отдавах на катализатора ,но място щом се появява тази миризма май не е от него!
Ако някой знае да даде повече инфо за спреичето!
Поздрави и мерси предварително!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Nukem написа:....Ако някой знае да даде повече инфо за спреичето...
колегата SKISA написа
Цитат :смени си филтрите.преди да ги сложиш обдухай хубаво със спрея и през духалките вътре в купето и през карубата за филтрите.изчакай малко.пусни да духа вентилацията на отворени врати без да си слагал филтрите. остави да върти около 5мин. сложи си филтрите и си готов.
основна грешка е колегите да духат със спрея когато филтрите са сложени и тогава миризмата от него се набива от вътрешната страна на филтрите и си смърди пак. за това го направи без филтри.
...за съжаление SKISA не е писал подробности за спрея , но му пиши на л.с.

re
лошото е че вода си има а сичко тва започна когато си заредих климата а до колкото разбрах накакув силиконов съединител е проблема на перката а за филтера ясно сигурно не е сменян никога 

аз и мойто комби 

5 мнения
• Страница 1 от 1