закон за затъмняване на стъкла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 21 Юни 2008, 14:16

Закона е толкова смазан и противоречащ си, че нямам думи. Моята Е36 беше със затъмнени предни, задни и панорамното+ щора в КАТ я регистрирах без проблем, всичко мина ок, но на орлов мост ме спряха и искаха да ме спират от движение. В този случай никой от ченгетата не се заяде за задното, а само за предните, но нали искат да пълнят гуши та ги напълниха с 4 лева :mhihi: от тогава до сега не са ми правили проблем за останалите, а и нямат основание както казаха колеги по-горе.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 21 Юни 2008, 17:03

Аз бях с всичките затъмнени спряха ме полисмените и ме накараха да ги свала отпред само иначе ми спират колата от движение и ми обясниха че може само на задния да имам фолио и на задните странични :)
Beautiful Mechanical Wonder

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 21 Юни 2008, 18:18

За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм :roll:[/quote]

За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 21 Юни 2008, 19:33

karal fiat написа:За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм :roll:

За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.[/quote]

Какво имаш предвид, колега? Нещо не разбрах. Имаш предвид, че заводски може, фолио - не!? Сериозно не те разбрах, извинявай. Иначе да вземем следния случай - докарват ми колата с транзитните номера, закарвам я и ми опушват (на която аз съм повече фен, отколкото на фолиото) стъклата, регистрирам я и после какво? Ще ме карат да сменям стъклата ли? Ще ги накарам в КАТ да ми впишат, че колата е със затъмнени заводски стъкла и после ще им гледам сеира. "Спираме те от движение", "Чакай, бе - веднъж ме регистрирате, а после ме спирате...айде при чичо Съдия!"
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 21 Юни 2008, 21:10

Pitbull_Germany написа:
karal fiat написа:За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм :roll:

За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.

Какво имаш предвид, колега? Нещо не разбрах. Имаш предвид, че заводски може, фолио - не!? Сериозно не те разбрах, извинявай. Иначе да вземем следния случай - докарват ми колата с транзитните номера, закарвам я и ми опушват (на която аз съм повече фен, отколкото на фолиото) стъклата, регистрирам я и после какво? Ще ме карат да сменям стъклата ли? Ще ги накарам в КАТ да ми впишат, че колата е със затъмнени заводски стъкла и после ще им гледам сеира. "Спираме те от движение", "Чакай, бе - веднъж ме регистрирате, а после ме спирате...айде при чичо Съдия!"[/quote]

Опушеното си личи като и фолиото. При оригиналното като го отвориш и погледнеш отгоре е един цвят заради това казават свали стъклото. Куките не са много тъпи и знаят как да се заяждат. В закона пише ограничена видимост/фолио или опушване все тая/. Фабричното си е фабрично и нема как да ритат.На мен ми вика оня, ако го драсна ще падне ли, а аз му казах драскаш плащаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 22 Юни 2008, 0:04

Добре всички говорите за затъмнени предни стъкла са забранени, но никъде не се споменава за изключения.
Мисълта ми е примерно ето на тази снимка

Изображение

би ли имало проблем за предния прозорец и предните странични в този отенък ? Според мен видимоста от вън вътре си е нормална, а отвътре сигурно почти няма да има разлика, как соти законово обаче? :roll: :confused:
bmw

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 0:10

AHTuBuPyC написа:Добре всички говорите за затъмнени предни стъкла са забранени, но никъде не се споменава за изключения.
Мисълта ми е примерно ето на тази снимка

Изображение

би ли имало проблем за предния прозорец и предните странични в този отенък ? Според мен видимоста от вън вътре си е нормална, а отвътре сигурно почти няма да има разлика, как соти законово обаче? :roll: :confused:

Ти знаеш ли как ми скачат на стъклата сега, пък ако видят и предното, ще се хвърлят под колата направо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Това НАГЛОСТ ще е най-меката дума. Айде по-спокойно... ти вечер пробвал ли си да паркираш с тъмни стъкла... понякога почвам да се замислям, че законите не са измислени случайно...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 22 Юни 2008, 0:13

С фолио дори и с най-малкият отенък и веднага ще се заядът а фабрично из нашето градче се разхожда един Нисан Х-треил всичките стъкла са му затъмнени фабрично и доста са затъмнение неможеш да видиш кои кара като се разминавате и явно няма проблем.Изводът е: фабрично доста затъмнени - позволено, с фолио дори и 15% тониране - забранено :twisted: глупав закон
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 22 Юни 2008, 0:26

Тъпа работа :confused:
мерси за бързите отговори, отдавна се канех да пиша по темата :winky:
bmw

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Юни 2008, 0:29

Добре де нещо не се разбираме. Вие май говорите за фолио от 3 лева.

Не може да ми кажете, че за всякакво фолио могат да ви направят проблем. Има фолиа за сигурност, които са напълно прозрачни, има сини фолиа, които и в момента се поставят на някои модели мерцедеси има доста видове, които не пречат на водача да управлява автомобила си така както го е правил преди затъмнението му. Може да се направи и предното стъкло и тогава вероятността да ви кажат нещо е по-малка. Колко от полицаите според вас са светнати, че има и фолиа, които се поставят на преден панорамен прозорец. Аз мога да ви кажа. 0.01%. А това за свалянето на прозореца е малко отживелица. Има затъмнени коли, които при свален прозорец не можеш да видиш дали е затъмнявана наистина или е така фабрично. Факт е обаче, че имат право да ти спрат колата от движение, но пък не могат да ти кажат нищо ако го махнеш на момента. Има риск, но всеки сам си преценява какво иска... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Юни 2008, 0:33

факт е че "големите клечки" и вратове, паржоли и още куп сган си карат с фолио на 75% на всички джамци без да им пука ;)
тъпите куки що не се заяждат с тях :roll:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Юни 2008, 0:37

WilliamsF1Team написа:Добре де нещо не се разбираме. Вие май говорите за фолио от 3 лева.

Не може да ми кажете, че за всякакво фолио могат да ви направят проблем. Има фолиа за сигурност, които са напълно прозрачни, има сини фолиа, които и в момента се поставят на някои модели мерцедеси има доста видове, които не пречат на водача да управлява автомобила си така както го е правил преди затъмнението му. Може да се направи и предното стъкло и тогава вероятността да ви кажат нещо е по-малка. Колко от полицаите според вас са светнати, че има и фолиа, които се поставят на преден панорамен прозорец. Аз мога да ви кажа. 0.01%. А това за свалянето на прозореца е малко отживелица. Има затъмнени коли, които при свален прозорец не можеш да видиш дали е затъмнявана наистина или е така фабрично. Факт е обаче, че имат право да ти спрат колата от движение, но пък не могат да ти кажат нищо ако го махнеш на момента. Има риск, но всеки сам си преценява какво иска... ;)

Да бе, те са расли в саксия, колко трябва да е умен един полицай, та да не се светне, че щом не те вижда през стъклото, значи ти е затъменно... Ти май само вицове четеш...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Юни 2008, 1:05

А ти па що треа да си сложиш толкова тъмно че да не те вижда... :?:

Аз мога да ти докажа, че ще ме спре с фолио и няма да ми каже нищо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Юни 2008, 9:11

WilliamsF1Team написа:А ти па що треа да си сложиш толкова тъмно че да не те вижда... :?:

Аз мога да ти докажа, че ще ме спре с фолио и няма да ми каже нищо...

Аре стига си си рекламирал фолиото, няма да купуват хората от тези за по 3лв а ще купуват от твоето за 150+ :mhihi: :mhihi:
Щото твоето е "оригинално" и няма да ги спрат, щото твоето не намалява видимостта :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Юни 2008, 12:29

:dunno: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата