закон за затъмняване на стъкла?
Модератор: Общи модератори
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Закона е толкова смазан и противоречащ си, че нямам думи. Моята Е36 беше със затъмнени предни, задни и панорамното+ щора в КАТ я регистрирах без проблем, всичко мина ок, но на орлов мост ме спряха и искаха да ме спират от движение. В този случай никой от ченгетата не се заяде за задното, а само за предните, но нали искат да пълнят гуши та ги напълниха с 4 лева
от тогава до сега не са ми правили проблем за останалите, а и нямат основание както казаха колеги по-горе.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- karal fiat
- Потребител
-
За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм
[/quote]
За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.

За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
karal fiat написа:За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм
За задните няма забрана при наличието на огледала.Щом не е описано задното е разрешено. Затъмнението в проценти важи за оригинални стъкла, а не фолио.[/quote]
Какво имаш предвид, колега? Нещо не разбрах. Имаш предвид, че заводски може, фолио - не!? Сериозно не те разбрах, извинявай. Иначе да вземем следния случай - докарват ми колата с транзитните номера, закарвам я и ми опушват (на която аз съм повече фен, отколкото на фолиото) стъклата, регистрирам я и после какво? Ще ме карат да сменям стъклата ли? Ще ги накарам в КАТ да ми впишат, че колата е със затъмнени заводски стъкла и после ще им гледам сеира. "Спираме те от движение", "Чакай, бе - веднъж ме регистрирате, а после ме спирате...айде при чичо Съдия!"
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- karal fiat
- Потребител
-
Pitbull_Germany написа:karal fiat написа:За предните съм съгласен (донякъде), но за задните...не съм
Какво имаш предвид, колега? Нещо не разбрах. Имаш предвид, че заводски може, фолио - не!? Сериозно не те разбрах, извинявай. Иначе да вземем следния случай - докарват ми колата с транзитните номера, закарвам я и ми опушват (на която аз съм повече фен, отколкото на фолиото) стъклата, регистрирам я и после какво? Ще ме карат да сменям стъклата ли? Ще ги накарам в КАТ да ми впишат, че колата е със затъмнени заводски стъкла и после ще им гледам сеира. "Спираме те от движение", "Чакай, бе - веднъж ме регистрирате, а после ме спирате...айде при чичо Съдия!"[/quote]
Опушеното си личи като и фолиото. При оригиналното като го отвориш и погледнеш отгоре е един цвят заради това казават свали стъклото. Куките не са много тъпи и знаят как да се заяждат. В закона пише ограничена видимост/фолио или опушване все тая/. Фабричното си е фабрично и нема как да ритат.На мен ми вика оня, ако го драсна ще падне ли, а аз му казах драскаш плащаш.
Добре всички говорите за затъмнени предни стъкла са забранени, но никъде не се споменава за изключения.
Мисълта ми е примерно ето на тази снимка
би ли имало проблем за предния прозорец и предните странични в този отенък ? Според мен видимоста от вън вътре си е нормална, а отвътре сигурно почти няма да има разлика, как соти законово обаче?

би ли имало проблем за предния прозорец и предните странични в този отенък ? Според мен видимоста от вън вътре си е нормална, а отвътре сигурно почти няма да има разлика, как соти законово обаче?

bmw
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
AHTuBuPyC написа:Добре всички говорите за затъмнени предни стъкла са забранени, но никъде не се споменава за изключения.
би ли имало проблем за предния прозорец и предните странични в този отенък ? Според мен видимоста от вън вътре си е нормална, а отвътре сигурно почти няма да има разлика, как соти законово обаче?![]()
Ти знаеш ли как ми скачат на стъклата сега, пък ако видят и предното, ще се хвърлят под колата направо

Това НАГЛОСТ ще е най-меката дума. Айде по-спокойно... ти вечер пробвал ли си да паркираш с тъмни стъкла... понякога почвам да се замислям, че законите не са измислени случайно...
С фолио дори и с най-малкият отенък и веднага ще се заядът а фабрично из нашето градче се разхожда един Нисан Х-треил всичките стъкла са му затъмнени фабрично и доста са затъмнение неможеш да видиш кои кара като се разминавате и явно няма проблем.Изводът е: фабрично доста затъмнени - позволено, с фолио дори и 15% тониране - забранено
глупав закон

Beautiful Mechanical Wonder
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Добре де нещо не се разбираме. Вие май говорите за фолио от 3 лева.
Не може да ми кажете, че за всякакво фолио могат да ви направят проблем. Има фолиа за сигурност, които са напълно прозрачни, има сини фолиа, които и в момента се поставят на някои модели мерцедеси има доста видове, които не пречат на водача да управлява автомобила си така както го е правил преди затъмнението му. Може да се направи и предното стъкло и тогава вероятността да ви кажат нещо е по-малка. Колко от полицаите според вас са светнати, че има и фолиа, които се поставят на преден панорамен прозорец. Аз мога да ви кажа. 0.01%. А това за свалянето на прозореца е малко отживелица. Има затъмнени коли, които при свален прозорец не можеш да видиш дали е затъмнявана наистина или е така фабрично. Факт е обаче, че имат право да ти спрат колата от движение, но пък не могат да ти кажат нищо ако го махнеш на момента. Има риск, но всеки сам си преценява какво иска...
Не може да ми кажете, че за всякакво фолио могат да ви направят проблем. Има фолиа за сигурност, които са напълно прозрачни, има сини фолиа, които и в момента се поставят на някои модели мерцедеси има доста видове, които не пречат на водача да управлява автомобила си така както го е правил преди затъмнението му. Може да се направи и предното стъкло и тогава вероятността да ви кажат нещо е по-малка. Колко от полицаите според вас са светнати, че има и фолиа, които се поставят на преден панорамен прозорец. Аз мога да ви кажа. 0.01%. А това за свалянето на прозореца е малко отживелица. Има затъмнени коли, които при свален прозорец не можеш да видиш дали е затъмнявана наистина или е така фабрично. Факт е обаче, че имат право да ти спрат колата от движение, но пък не могат да ти кажат нищо ако го махнеш на момента. Има риск, но всеки сам си преценява какво иска...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
факт е че "големите клечки" и вратове, паржоли и още куп сган си карат с фолио на 75% на всички джамци без да им пука
тъпите куки що не се заяждат с тях

тъпите куки що не се заяждат с тях

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
WilliamsF1Team написа:Добре де нещо не се разбираме. Вие май говорите за фолио от 3 лева.
Да бе, те са расли в саксия, колко трябва да е умен един полицай, та да не се светне, че щом не те вижда през стъклото, значи ти е затъменно... Ти май само вицове четеш...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
А ти па що треа да си сложиш толкова тъмно че да не те вижда...
Аз мога да ти докажа, че ще ме спре с фолио и няма да ми каже нищо...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
WilliamsF1Team написа:А ти па що треа да си сложиш толкова тъмно че да не те вижда...![]()
Аре стига си си рекламирал фолиото, няма да купуват хората от тези за по 3лв а ще купуват от твоето за 150+

Щото твоето е "оригинално" и няма да ги спрат, щото твоето не намалява видимостта