Загуба на мощност след 2500 оборота 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
и аз бях на ремонт
днес смених филтъра за катализаторните газове, като го сравних с чисто новия все едно видях сатленка и хамбургски салам. първо си помислих че тва са различни части за кола. между временно почистиха ми и АГР и накрая като я изкарах от сервиза и настъпах газта все едно че не бях ходил на майстор ами на автомивка, нямаше никъв ефект, пак забива.
да, иначе, аз си мисля да сменя и електромагнитният клапан и на ЕГРа. Така и 2та (и на турбото) ще са сменени. Макар, че е супер малко вероятно като натисниш мръсна газ да ти се включват и газове от ЕГРа. Ама знае ли човек.
После разучих за наще дебитомери, които са от тип HOT-FILM AIR MASS METER. Дават ги като най-добрите и като независими от мръсотията. Ама знае ли човек, то тая София не е точно мръсна
И мисля да намеря време да сваля турбото да видя да не би да има много нагар по уестгейта.
После разучих за наще дебитомери, които са от тип HOT-FILM AIR MASS METER. Дават ги като най-добрите и като независими от мръсотията. Ама знае ли човек, то тая София не е точно мръсна

И мисля да намеря време да сваля турбото да видя да не би да има много нагар по уестгейта.
- baga
- младши ентусиаст
-
kasabov написа:да, иначе, аз си мисля да сменя и електромагнитният клапан и на ЕГРа. Така и 2та (и на турбото) ще са сменени. Макар, че е супер малко вероятно като натисниш мръсна газ да ти се включват и газове от ЕГРа. Ама знае ли човек.
Аз се отказх от смяната на тия ел. клапани. Нещо и на мен ми намирисва на уестгейта. То друго, май почти не остана!

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
nikolai_nedkov написа:То уестгейта на турбото е една гумена мембрана, тя или работи или не.
точно таке е, но има и средно положения като се поизпече повечко не е толкова гумена вече...
- baga
- младши ентусиаст
-
V-max написа:nikolai_nedkov написа:То уестгейта на турбото е една гумена мембрана, тя или работи или не.
точно таке е, но има и средно положения като се поизпече повечко не е толкова гумена вече...
Питането ми е към V-max, защото виждам, че доста се е ровил в турбините. Тая мембрана на уестгейта, как се сменя? Трябва ли да се сваля турбото, или става без демонтажа му? Също така дали знаеш колко пари е? Дайте и аз да инвестирам някой лев в опити да решим проблема!

ами на няколко места пишеше, че не се влияят като малко по-старите от мръсотия. А и колегата Кронос беше писал по-нагоре, че го е сменил и нямало разлика. Макар, че то 100% сигурност няма, а да не говорим, че може да има различни причини при различните коли които да правят това заглъхване.
baga написа:Аз се отказх от смяната на тия ел. клапани. Нещо и на мен ми намирисва на уестгейта. То друго, май почти не остана!Сигурен ли си за дебитомерите, че мислех да го карам моя на почистване.
- baga
- младши ентусиаст
-
plamen_hh написа:И мойта почна да глъхне като я натисна по сериозно сякаш не и достига нафтата мисля да сменя горивния филтър може да се е прецакал нещо щото преди седмица си варвеше перфектно
Споко, не е от филтъра!

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги... дебитомера е !!!
Вчера отидох до една морга и купих втора ръка такъв....- същия като моя
Сложих го и с нетърпение дадох газ на колата...
оказа се че този е по-прееб.н от моя.... на почти всяка скорост заглъхваше да не говорим че не можах да вдигна 140 км на 5-та .
Отидох... смених го с 2-ри.
Подобно положение... не изчезна, но в сравнение с моя (оригиналния) по-добре се държеше... почти го нямаше... но все пак се усещаше...
Хубавото е че не купих нито един от 2-та...
а сега ще трябва да обикалям да търся някой чисто нов.... качествен да купя .
Мисля че това ще реши проблема.
Не препоръчвам на никой да купува втора ръка - поради мнооогооо голямата вероятност да е още по-скапан или поне да не се оправи проблема.
оказа се че този е по-прееб.н от моя.... на почти всяка скорост заглъхваше да не говорим че не можах да вдигна 140 км на 5-та .
Подобно положение... не изчезна, но в сравнение с моя (оригиналния) по-добре се държеше... почти го нямаше... но все пак се усещаше...
Не препоръчвам на никой да купува втора ръка - поради мнооогооо голямата вероятност да е още по-скапан или поне да не се оправи проблема.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mili4uk написа:Колеги... дебитомера е !!!
Колега, не става само да смениш дебитомера!
Трябва и да се препрограмира, защото иначе изпада в авариен режим...
Ходи в БМВ сервиз да препрограмират новия дебитомер и да видим има ли разлика после

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Dimitroff написа:mili4uk написа:Колеги... дебитомера е !!!
Колега, не става само да смениш дебитомера!
Трябва и да се препрограмира, защото иначе изпада в авариен режим...
Ходи в БМВ сервиз да препрограмират новия дебитомер и да видим има ли разлика после![]()
![]()
Новия дебитомер само се синхронизира. Знам и колата как се държи в авариен режим

Проблема на повечето дебитомери... е че работят на 60%, 80 %.. и почти не се хващат на диагностика.
Отделно от това... ама не съм сигурен защото не видях дали първия го синхронизираха.... мисля че ако са едни и същи като модел и марка... не трябва да се синхронизират. Ама тук може и да бъркам
Beat the Devil