320 или 318 is кой двигател е по добър.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м42
Мечтае да кара: винаги

Мнение от scotixer » 16 Юни 2008, 20:02

4 ри е ПО леко от 6 :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e36 320 Touring

Мнение от Harrys » 16 Юни 2008, 20:31

Карал съм 318 ис, а сега карам 320-ка.Според мен ИС-ката е по-пъргава, но над 130 няма нищо общо с 320-ката тя просто излита над 100. Шестака по ми харесва като мотор , но може би за града 318 е по-добре а е и по- икономична.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Юни 2008, 20:37

Kато видиш колата ще я познаеш ,аз първата като я видях нищо не можа да ме спре да я купя/320i/, сега новаата/318is/ макар и 3 години по-нова не я обичам толкова колкото първата!Остави ги тези мотори важно е колата да те грабне,сутрин като я видиш да се спреш да и се полюбуваш минута и тогава да тръгнеш всичко друго е компромис/има и лоши страни да откриеш докато и се любуваш че са ти свили лаисните :mhihi: /;
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 16 Юни 2008, 21:10

Nukem написа:Остави ги тези мотори важно е колата да те грабне,сутрин като я видиш да се спреш да и се полюбуваш минута и тогава да тръгнеш всичко друго е компромис/има и лоши страни да откриеш докато и се любуваш че са ти свили лаисните :mhihi: /;

Това чувство ми е познато :mhihi:
А за отговора на въпроса ти има доста изписано в този форум.
Дали ще е М42/44 или М50/52 не е от чак такова значение.
Важното е колата като цяло да е читава ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Юни 2008, 21:28

Nukem написа:Kато видиш колата ще я познаеш ,аз първата като я видях нищо не можа да ме спре да я купя/320i/, сега новаата/318is/ макар и 3 години по-нова не я обичам толкова колкото първата!Остави ги тези мотори важно е колата да те грабне,сутрин като я видиш да се спреш да и се полюбуваш минута и тогава да тръгнеш всичко друго е компромис/има и лоши страни да откриеш докато и се любуваш че са ти свили лаисните :mhihi: /;

:yes: Като бивш собственик на ИС ми липсва само пъргавината в началото,иначе както каза колегата над 130 шестака си е шестак.Да не говорим за звука :mhihi: Много пъти съм казал ,че между двата двигатела се избира по-читавото,а и годините нямат значение.Важно да е здрава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d sport

Мнение от Spectral » 16 Юни 2008, 21:36

Както казаха и някой други колеги по читавия двигател е по добрия варянт.Можеш да си земеш 6-так с 4 врати и ти давам гаранция, че върви по добре от ис=стани да седна :mhihi: . Дръпнете си по 1 ръководство и вижте, че бмв са ви написали диманичните показатели на колите.Там 6-така върви малко по добре от ис до 100 а на горе още малко по добре. Какво разправят тея с ис-ките ги остави :mhihi: производителя е написал коя върви повече!!! Моята кола е в отлично състояние и не смятам, че ис може да ме бие на сякъв тип надпревара освен ако шофиора е мн. по добър от мен.Когато барнеш някой който наистина може да кара тогава 10кс няма да ти помогнат изобщо.
За 5100 съм си взел 320-ка с пълен ел пакет,климатроник,кожен салон.Водих я на диагностика пича вика, че не можело да уцеля по добра кола.94-та е и е регистрирана за първи път 96-та година.
Ис-са пада от запазена вектра 115коня на 400метра. Колегата ми ива вектра и с нея скъса 2-иса и 2компакта ti. Пичовете можеха да карат доста и като слязоха викат, че вектрата била 150коня, а 320-ка не можа да бие.Вектрата е 1140килограма и това и е предимството.

Предишна

Назад към E36